עו"ד שירלי אנגלמן, עורכת דין גירושין וענייני משפחה, מגשרת ומנחת סדנאות מתגרשים. (לשאלות וליצירת קשר בדואר אלקטרוני: s.mishpati@gmail.com ) (למאמר המלא ומידע נוסף באתר אינטרנט: www.get-net.co.il ). טלפון: 077-2010-298.
מטרתו של הסכם יחסי ממון הוא להסדיר את כל נושאי הגירושין העתידיים (או הפירוד העתידי, במידה ומדובר בידועים בציבור), אם וכאשר, לרבות חלוקת רכוש.
בדרך כלל, ככל שהזוגיות יותר מורכבת אזי יינטו בני הזוג לערוך הסכם ממון, כגון: כאשר לבני הזוג או לאחד מהם נכסים/כספים רבים, כאשר לבני הזוג או לאחד מהם ישנם ילדים מנישואין קודמים וכדומה. (כפי שיפורט בהמשך(
אך הסכם זה מומלץ גם לזוגות שאינם חלק מהקטגוריות "הקלאסיות" לעריכת הסכם ממון, מאחר וכאשר בני הזוג נישאים הם אינם יודעים מה יהיה מצבם כעבור מספר שנים, אם כאשר יחליטו להתגרש, ייתכן שיתעשרו, ייתכן שישקעו בחובות, ייתכן שיהיה להם רכוש משותף, ייתכן שהורי מי מהצדדים יעזור להם מבחינה כלכלית, ייתכן ומי מבני הזוג יזכה להטבות במקום העבודה וכדומה...
באמצעות עריכת הסכם ממון, בני הזוג קובעים דרך מסוימת של חלוקה הצופה פני עתיד. עצם קיומו של הסכם מקל על הפרידה ומקצר את "זמן הסבל", מאחר וכאשר יש הסכם המוסכם על הצדדים אזי אין התדיינות ארוכה ומייגעת בבית המשפט אלא מכבדים את ההסכם הקיים ופונים מייד לנושא הגירושין עצמם (הגט) ומימוש חלוקת הרכוש והממון, אלא אם כן ישנם פרמטרים חדשים שלא נצפו מראש וכמובן נושא מזונות ילדים משותפים אשר לא היו קיימים בעת חתימת ההסכם.
הסכם ממון מונע סחטנות של אחד מבני הזוג והתניית תנאים לטובת מתן גט או קיצור הליכים, הסכם ממון מונע מצב בו אחד מבני הזוג יעשה ויתורים רבים או ישלם ממון רב תמורת חירותו.
הסכם ממון יוצר יציבות ובטחון – מאפשר לכל צד לדעת איכן הוא עומד במקרה של פרידה ולתכנן צעדיו בהתאם.
בהצלחה,
בברכת כותבת המאמר,
עורכת דין ומגשרת, שירלי אנגלמן
טלפון: 077-2010-298
דוא"ל: s.mishpati@gmail.com
אתר:www.get-net.co.il