עו"ד שירלי אנגלמן, עורכת דין גירושין וענייני משפחה, מגשרת ומנחת סדנאות מתגרשים. (לשאלות וליצירת קשר בדואר אלקטרוני: s.mishpati@gmail.com ) (למאמר המלא ומידע נוסף באתר אינטרנט: www.get-net.co.il ). טלפון: 077-2010-298.
הסכם ממון יכול להיעשות בין בני הזוג לפני הנישואין (רצוי לא סמוך מדי ליום הנישואין כדי שלא יתפרש ככפיה, לחץ או סחטנות רגשית) או במהלכם של הנישואין מסיבה כלשהי (כגון: בגידה, התעשרות פתאומית של אחד הצדדים, לקיחת חובות על ידי אחד הצדדים, התדרדרות הקשר).
הסכם ממון יכול להיעשות בין ידועים בציבור – חשוב לבצעו טרם המעבר למגורים משותפים, במיוחד אם המגורים הם בדירה אשר בבעלות אחד הצדדים!
הסכם ממון יכול להיעשות בין בני זוג אשר נישאים נישואין אזרחיים ומעוניינים לערוך חוזה נישואין ושלב בו את החלק הממוני.
הסכם ממון יכול להיעשות בנישואין פרק ב' – בו לאחד מהצדדים או לשניהם יש ילדים מנישואין קודמים והינם רוצים להסדיר את הנושא הממוני, על מנת שיהי ברור למי שייך מה, וכדי למנוע סערה בקרב הילדים. במקרה זה מומלץ מאוד לערוך גם צוואה (צוואה אינה מספיקה כי ניתן לשנותה בכל עת.)
אך זכרו כי חובה לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני או ע"י לכל הפחות ע"י נוטריון. בעיקרון, הסכם שלא יאושר אזי לא ניתן יהיה להסתמך עליו ו/או לתבוע לפיו, לעתים בית המשפט הסתמך על כוונת הצדדים בעצם עריכת ההסכם ולעתים בית המשפט הסתמך על כוונת הצדדים בעצם כך שלא אישרו אותו סופית.
בהצלחה,
בברכת כותבת המאמר,
עורכת דין ומגשרת, שירלי אנגלמן
טלפון: 077-2010-298
דוא"ל: s.mishpati@gmail.com
אתר:www.get-net.co.il