דיני משפחה
הם תחום משפטי רחב-היקף, העוסק בענייני משפחה, במעמד אישי, בדיני אישות ועוד. המומחים בתחומים אלו הם עורכי דין משפחה וגירושין, שמרביתם גם בעלי תעודת מגשר מוסמך לפתרון בעיות וסכסוכים על ידי גישור. מטבע הדברים, עורכי דין גירושין עוסקים בדיני משפחה גם מההיבטים הפחות נעימים – כגון גירושין, מזונות, חלוקת רכוש ועוד.
עו"ד משפחה
עו"ד לדיני משפחה מטפל גם בניסוח מגוון רחב של הסכמים בנושאים שונים, ובהם: הסכמי גירושין ונישואין, הסכמי ממון, הסכמי חיים משותפים / ידועים בציבור וכו'. עורכי דין משפחה מייצגים את לקוחותיהם במגוון רחב של ערכאות משפטיות, כגון בתי משפט לענייני משפחה, בתי דין רבניים וערכאות אחרות.
נישואין וגירושין במדינת מוכתבים בעיקר על פי חוקי בתי הדין הרבניים. כל הרוצה להינשא בישראל חייב לעמוד בקריטריונים מסוימים – כגון להיות יהודי, למשל – על מנת שיוכל להתחתן. גם החוק בנוגע לנישואין כפוף, בעצם, לחוקי ההלכה היהודית. הוא קובע שנישואין חוקיים חייבים להתבסס על דת משה וישראל, על מנת לקבל הכרה. נישואין אזרחיים, למשל, אינם מוכתבים לפי חוקי הרבנות – ולפיכך אינם מוכרים על ידי המדינה כנישואין תקפים (על כל השלכותיהם הפיננסיות – משכנתא, מיסוי דירה ועוד).
תפקידו של עו"ד משפחה וגירושין
עורכי דין לענייני משפחה ו/או גירושין חייבים להיות בקיאים במגוון התחומים הללו, בצאתם לעולם המורכב של נישואין וגירושין בישראל. המונחים "נשוי" או "נשואה" נושאים בחובם משמעויות חוקתיות, כלכליות וחברתיות רבות; המדינה מפקחת על מוסד הנישואין, ועורכי דין לדיני משפחה – יחד עם טוענים רבניים – מנווטים את דרכם בים החקיקה והנורמות בנושא זה.
עורכי דין לענייני משפחה וגירושין משמשים יותר מאנשי מקצוע בתחום המשפטי; הם מהווים גם אוזן קשבת למצוקות ולבעיות של לקוחותיהם. ככל שעורך הדין שלך ידע יותר על מצב הלקוח שלו, כך יוכל לטפל בו באופן הטוב והיעיל ביותר. לכן כאשר פונים לעו"ד דיני משפחה וגירושין, כדאי ורצוי "לשפוך את הכול"; הדבר רק ייטיב את עבודתו של עורך הדין.
באשר לגירושין, כמובן שלא הכול חייב להסתיים בכי רע ובפירוק המשפחה. עורכי דין גירושין רבים הם גם מגשרים מוסמכים, היכולים לפשר ולגשר בין בני הזוג – ולפתור בעיות רבות בהליך הלא-משפטי שנקרא "גישור". אם הצלחתם למצוא את דרככם אל מגשר, אולי לא אבדה התקווה להציל את נישואיכם ואת שלמות משפחתכם. שיהיה בהצלחה.