החלטתם ללמוד בחו"ל? כדי לעבור את תהליך יציאה ללימודים בחו"ל על הצד הטוב ביותר חשוב לקבל ייעוץ מקצועי ולתכנן היטב את תהליך הגשת המועמדות והרישום ללימודים. לפניכם מספר דברים שיש לעשות לקראת לימודים בחו"ל .
תחום הלימוד ויעד מבוקש: ראשית כל, חשוב לקהל החלטה מה ללמוד. לאחר שמחליטים איזה תחום ללמוד, כדאי להחליט היכן תרצו ללמוד. החלטה זו אפשר לקבל על בסיס סקירה מקיפה של מוסדות הלימוד במדינות שמהוות עבורכם אופציה ללימודים בחו"ל – מה מוסדות הלימוד הכי נחשבים בתחומים אלה, מי הם מוסדות הלימוד שמציעים תנאי קבלה הוגנים, שכר לימודים אטרקטיבי, מלגות וכולי לסטודנטים זרים בתחום לימודים זה? האם יש אתם יודעים את שפת הלימוד המבוקשת או תוכלו ללמוד אותה עד תחילת הלימודים?
תקציב הלימודים: לימודים בחו"ל הם לרוב לא הוצאה זולה, למעט מדינות כמו איטליה שמציעה שכר לימוד אטרקטיבי במיוחד ולכן, חשוב לשקלל מראש כמה יעלו לכם הלימודים, מהי עלות המחיה הממוצעת באותה מדינה והאם תוכלו לשלב את הלימודים עם עבודה, מה שכר הדירה הממוצע באותה מדינה ואז להחליט היכן ללמוד והאם לצאת בקרוב ללימודים בחו"ל או לדחות את ההחלטה למועד בו יתאפשר לכם מבחינה כלכלית לצאת ללימודים בחו"ל.
קריטריונים לקבלה: לאחר שאיתרם מוסד לימודים מבוקש במדינה מבוקשת, עליכם לבדוק האם תוכלו להתקבל ללימודים באותו מוסד לימודים מבחינת נתונים אישיים, ציוני בגרות, ציון תואר קודם אם ישנו וכולי. אם אינכם עומדים בדרישות הקבלה של מוסד הלימודים ולא רוצים לעבור לעדיפות שנייה או שלישית, ניתן תמיד לנסות לשפר בגרויות או לבדוק לפי הקריטריונים מה עליכם לעשות כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלכם למוסד הלימודים המבוקש.
הגשת מועמדות: הגשת מועמדות אינה תהליך פשוט, שכן מוסדות לימודים רבים בחו"ל מבקשים מסטודנטים זרים להגיש ניירת רבה והתהליך הביורוקרטי יכול לקחת זמן רב וגם היות והקשר הוא בשלט רחוק גם להיות מורכב מכפי שנראה. חשוב לברר בדיוק אילו מסמכים עליכם להגיש ובאיזו צורה, באיזו שפה יש למלא את הטפסים, האם יש צורך בממליצים וכולי וכמה זמן מראש יש להתחיל את התהליך. כדאי להתייעץ עם יועצי לימודים בחו"ל כדי לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר. כמו כן, כדאי לוודא שהמסמכים אכן התקבלו כדי לוודא שמוסד הלימודים לא יפספס אתכם בעת תהליך מיון המועמדים.
ויזה לסטודנטים: אומנם לא לכל מדינה תידרשו להוציא ויזת סטודנט, אך חשוב לברר אם יש צורך ולהתחיל בתהליך בהקדם האפשרי כדי שלא יווצר מצב שיפסלו את המועמדות שלכם למוסד הלימודים רק משום שטרם הספקתם לקבל ויזת סטודנט.
דברים אחרי קבלה ללימודים: מרגע שהתקבלתם ללימודים, חשוב לתכנן את השהייה שלכם בארץ בה אתם מתכוונים ללמוד. להכיר אותה לעומק על ידי הצטיידות בספרי תיירות, איתור איש קשר שלומד באותו מוסד לימודים ויוכל לספר לכם על החוויה מקרוב ולעדכן אתכם בפרטים חשובים, לחפש מקום מגורים, מקום עבודה וכולי.