המאמר נכתב בחסות: פאר עמוס דודי שמש בנתניה
מהן ההשפעות של האבנית על הדוד שלכם?
מדוע אנשים רבים מקפידים על ניקוי אבנית מדוד בתדירות קבועה? מדוע אנשים מקפידים על החלפת המסננים של האבנית בדוד שלהם? התשובה לכך נעוצה בהשפעות השליליות של האבנית על הדוד. כשהאבנית מצטברת לאורך זמן - היא כמובן פוגעת בכושר החימום של הדוד. זה גורם לכך שצריך להפעיל יותר פעמים את דוד החשמל על חשבון השימוש החסכוני בדוד השמש ונוסף על כך צריך להפעיל את דוד החשמל לתקופה ארוכה יותר ולבזבז עוד כסף - וגם הבלאי של הצנרת ושל הדוד יהיה מהיר הרבה יותר. מכאן ברור עד כמה האבנית מזיקה- אבל למה היא מתרחשת ואיך מטפלים בה?
כל המידע על האבנית ועל הניקוי
-
איך היא נוצרה? - הסיבה לאבנית היא שמי הגשמים שלנו הם בעצם תערובת של מים עם סלע גיר, שהוא סלע נפוץ מאד בישראל. זהו סלע שכולל בתוכו סידן פחמתי, וכאשר הסידן הנ"ל מתחמם הוא הופך להיות מוצק, ובעצם זוהי האבנית שאנו מכירים. האבנית עצמה משמשת כחומר מבודד - וכתוצאה מכך היא מקשה מאד על תהליך החימום לאורך זמן. לכן אתם גם מוצאים את האבנית בגופי חימום אחרים כמו למשל הקומקום בביתכם.
-
ואיך מטפלים בה? - יש כמה שיטות לבצע ניקוי אבנית מדוד בצורה יעילה. קודם כל, מונעים מראש את היווצרותה באמצעות מסננים מוצלחים. לא צריך מסננים יקרים, וגם מסננים שעולים כמה עשרות שקלים ומחליפים אותם פעם בחצי שנה עד שנה יהיו יעילים למדי. אפשר במקביל לכך, לבצע ניקוי אבנית מדוד באמצעות מגנטים ו/או כדורי סיליפוס, אשר יכולים למנוע מראש למנוע תהליכים אשר בסופו של יום גורמים להיווצרות האבנית.
האם תמיד יש לבצע את הניקוי?
רצוי מאד לא להזניח את הנושא. גם בדודים חדשים יחסית יש סכנה להיווצרות אבנית, ולכן קודם כל חובה לבדוק שיש בהם אמצעי ניקוי אבנית מדוד שמובנים בהם, ולאחר מכן לשקול גם לרכוש אמצעים נוספים. כך או כך, את הניקוי העצמאי רצוי שלא תבצעו לבדכם - אלא תצרו קשר עם איש מקצוע.