המאמר נכתב על-ידי: פאר עמוס דודי שמש בנתניה
לא רק לתקן את הדוד - אלא גם לדעת איך למנוע את התקלות
חשוב מאד לדעת, איך אפשר לטפל בתקלות שונות אשר יכולות להתרחש בדוד שלכם, בין אם זה דוד השמש, או דוד החשמל. בהכללה, דוד החשמל חשוף יותר לתקלות מדוד השמש, משום שהוא כולל חיבור לתשתית נוספת, וכן משום שמדובר על עבודה עם מים בטמפרטורה גבוהה למדי, שמעודדים את הופעת האבנית. לכן, חשוב גם לזהות את הסימנים שמעידים על תקלה שדורשת תיקון ואפילו החלפה של הדוד - אך חשוב גם לדעת איך מונעים מראש את המצב שבו יש תקלה בדוד שלכם.
על התקלות ועל אמצעי המניעה
-
הופעת האבנית - האבנית היא גורם מזיק מאד בדוד שלנו. לרוב היא נוטה להתפתח יותר בדוד החשמל, בשל העובדה שהיא נוצרת מטמפרטורה גבוהה מאד. אפשר למנוע את הופעת האבנית מראש באמצעות התקנת מסנן אבנית, וכן דרך התקנת טיימר שיגביל מראש את זמן הפעלת דוד החשמל וכך יפחית את הסיכוי להופעת האבנית. מעבר לכך - מומלץ גם לכוון את התרמוסטט לטמפרטורה קצת יותר נמוכה בטווח של 60 עד 65 מעלות ולא 70 - אתם כמעט לא תרגישו בהבדל ותפחיתו משמעותית את הסיכוי להופעת האבנית!
-
התקלחו ביום - אם מפעילים את דוד החשמל לזמן ארוך כאמור, יש יותר סיכוי לתקלה. לכן טיפ חשוב למניעה, הוא פשוט להתקלח יותר בשעות יום, בעיקר בחורף - שעות השמש, גם אם הן מועטות, ידרשו מכם להפעיל את דוד החשמל פחות זמן, וזה ישפיע מאד על התקינות של הדוד לאורך זמן.
מה נעשה כשיש בכל זאת תקלה?
אם בכל זאת יש תקלה כמו הופעת אבנית, נזילה או קצר חשמלי בדוד, כמובן שצריך לפנות לאיש מקצוע. אם תפנו במהירות כנראה שיהיה אפשר לתקן את הדוד. קחו בחשבון שאם מתמהמהים בטיפול בתקלה היא תלך ותתגבר - עד שלא יהיה מנוס מהחלפת הדוד כולו.