שיפוץ בבית תמיד עושה טוב, הרגשה של "חדש" ובמיוחד אם זהו שיפוץ גדול. לפעמים מנסים לדלג על שלב האדריכל אולם לרוב מגלים שזו טעות. ואם גיליתם שזה טעות מאוחר מידי אז אתם יכולים להיכנס ללולאת בעיות כמעט אינסופית. חשוב לפחות להתייעץ אם לא לשכור את שירותיו של אדריכל. הכוונה היא כמובן לשיפוץ שמוגדר כשיפוץ גדול וכולל בנייה או הריסה של קירות או שינויים במבנה. אין הכוונה לשיפוץ קטן.
גם ככה השיפוץ עולה הרבה כסף... אז גם אדריכל?
נתחיל בתשובה והיא "כן" כן גדול וענק. ישנם מקרים בודדים שבוצעו שיפוצים בבית והכול הלך חלק וטוב ללא בעיות ותקלות.
לרוב אין כך הדברים ונחיצותו של אדריכל גדולה לאין שיעור. יש לך סיבות רבות שהבולטות בהן הן שאדריכל פשוט יודע יותר טוב מה מותר ומה אסור, מה ניתן לעשות ומה לא. תתארו לכם שבירת קיר בבית, פעולה יחסית פשוטה, עכשיו תדמיינו שהקיר הכיל עמוד תומך... כבר לא כל כך פשוט נכון?, כל התקרה יכולה להתמוטט אם תורידו עמוד או תורידו עמוד לא נכון. על כן אדריכל בודק, קורא את תוכניות המבנה ואם יש ממש צורך ואין פיתרון אחר מלהוריד את העמוד הרי שעל האדריכל לתת פתרונות חלופיים לעניין. למעשה שכירת שירותיו של אדריכל חוסכים לכם הרבה עלויות שעלולות לנבוע מנזקים, או בנייה לא חכמה ושגויה.
אישורים לשינויים במבנה, רק אדריכל
נתחיל מזה שכל עבודה בבית הכוללת שינויים במבנה צריכים אישור של הרשויות - זה החוק. אישורים אלו ניתנים לרוב במחלקת ההנדסה של הרשות המקומית אולם לא כל אחד יכול להגיש אותם או יותר נכון לומר לא כל אחד יכול להגיש אותם כמו שצריך, בפועל מי שמוסמך לעשות כך הוא האדריכל. לאחר שהלקוח כלומר אנחנו הבאנו לאדריכל את הדרישה שלנו הוא יוצר תוכניות מעודכנות שאותם יש להגיש לרשויות. לעיתים הרחבה או שינויים בגודל המבנה בעקבות תוספות כרוכות בתוספות תשלום ואגרות לרשות המקומית לבנייה.
לסיכום אנו מבינים כי שיפוץ מומלץ שילווה ויפוקח על ידי אדריכל. כך תמנעו בעיות ותקלות במהלך הבנייה והשיפוץ.
המאמר באדיבות - עיצוב ישראל