מעטו של מיקי שחם - חידושי ומחקרי תאי גזע: תפקוד הלב באוטם שריר המשתפר באמצעות תאי גזע טבוריים.
כאשר תאי דם טבורי הושתלו בחולדות שעברו אוטם שריר לב מדומה (MI), החוקרים חקרו את ההשפעות ארוכות הטווח של ההשתלה ומצאו כי בתפקוד החדר השמאלי בלב (LV) בחולדות שטופלו היה שיפור. העכברים לא טופלו לדיכוי המערכת החיסונית.
המחקר פורסם בגיליון "השתלת תאים".
מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורתופדיה ועוד.
"אוטם שריר הלב שנגרם על ידי מחלת לב כלילית הוא אחד הגורמים העיקריים להתקפי לב," אמר אחד ממחברי מחקר ד"ר ג'יאני ג'אנג מאוניברסיטת מינסוטה. "בגלל אובדן שריר לב לאחר MI, הלב עובד תחת קיר מתח גבוה, וכתוצאה מכך היפרטרופיה המתקדמת בשריר הלב והתרחבות חדר השמאלי שמובילה לאי ספיקת לב. חקרנו את ההשפעות ארוכות הטווח של טיפול בתאי גזע באמצעות תאי גזע מדם חבל טבור המטופואטיים (NH-UCBCs). תאים אלה הציגו בעבר אפקט נוירו משקם במודל של פגיעה מוחית איסכמית בתפקוד LV משופר ומבנה סיב שריר לב, הארכיטקטורה התלת ממדית אשר הופכת את הלב למשאבה יעילה."
לדברי המחברים, טיפול בתאי גזע לתיקון שריר לב נחקר בהרחבה בעשור האחרון, תוך שימוש במגוון של דגמים שונים של בעלי חיים, מצבי מסירה, סוגי תאים ומינונים, עם רמות שונות של תגובה תפקודית LV. הם גם מציינים כי המנגנונים לשיפור הובנו היטב וכי ההתחדשות הכוללת של תאי שריר - נמוכה.
כדי לחקור תהליכי שיפוץ של הלב ולאפיין שינויים בארכיטקטורת סיבי לב, צוות המחקר השתמש ב MRI - מותח דיפוזי ( (DTMRI.
מיקי שחם – ימשיך לעדכן את הגולשים בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.
בעוד שרוב המחקרים הקודמים התמקדו בהשפעות קצרות הטווח של UCBCs, המחקר שלהם על ההשפעות לטווח ארוכות לא רק הראו שתפקוד הלב השתפר באופן משמעותי בחולדות שטופלו, אלא גם הראה עדות לעיכוב ומניעה במונחים של שיפוץ מבני סיבי שריר לב , שינויים שהיו עלולים להסתיים באי ספיקת לב.
בהשוואה ללב באותו הגיל בעכברוש שלא טופל עם MI, תפקוד שריר הלב האזורי של לבבות שטופלו, השתפר באופן משמעותי ומבנה סיב שריר הלב השתמר ושימש כ "מנגנון בסיסי לשיפורים".
"הנתונים שלנו מראים כי טיפול NH-UCBC משמר מבנה סיבי שריר לב אשר תומך בפונקציה האזורית וקאמרית LV המשופרת", סיכמו החוקרים.
"מחקר זה מספק ראיות לכך ש UCBCs יכול להיות טיפול פוטנציאלי עם יתרונות לטווח ארוכים עבור MI", אמר ד"ר עמית נ 'פאטל, מנהל רפואת רגנרטיבית לב וכלי דם באוניברסיטת יוטה ועורך המדור להשתלת תאים. "שימור של מבנה סיב שריר הלב הוא צעד חשוב לקראת מציאת טיפול יעיל לMIS "
מימיו הראשונים, הבעיה של התחום הפורץ ומציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה של איסוף טבורי ועל כן במספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה לילדים בלבד.
מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ומכשור, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם לאביזר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.