צבי ויליגר (צביקה ויליגר) הוא אחד מאנשי העסקים האמידים בארץ (אם כי ברוב הפגישות העסקיות תוכלו לראות אותו יושב עם ג'ינס וחולצה פשוטה, חף מכל גינונים שהם). ביחד עם אחיו הצעיר יוסי מחזיקים השניים בהון אישי של כ- 450 מיליון שקל, ולזכות השניים נזקף לא רק ניסיון רב שנים בתחום המזון אלא גם יכולת נדירה לקדם מהלכים פיננסיים מורכבים המאפשרים להם לרקום עסקאות משתלמות במיוחד מבחינתם.
צבי ויליגר (צביקה ויליגר) - מהישיבה דרך UCLA ועד ל"וילי פוד"
עד גיל 20 למד צבי ויליגר (צביקה ויליגר) בישיבה - תקופה אליה הוא לא רק מתגעגע אלא גם מייחס לה חלק בלתי מבוטל מהצלחתו העסקית. לאחר הצבא הוא המשיך ללמוד והפעם העמיק את השכלתו בתחום הניהול וזאת באוניברסיטת UCLA בעלת השם.
כששב לארץ, הפכו צביקה ואחיו יוסי למנכ"לים משותפים של החברה שהקים אביהם, אלכסנדר - חברה שכבר בשנות ה- 50 ייבאה לישראל שימורים שונים.
עם הפיכתו למנכ"ל החברה התבלט צבי ויליגר (צביקה ויליגר) כאיש עסקים חד אבחנה וחדור מטרה. לצד הידע התיאורטי באו לידי ביטוי גם החושים העסקיים החדים שלו, ובפרט היכולת לזהות כל הזדמנות הנקרית על דרכו.
בנוסף ליכולת זיהוי ההזדמנויות, מסכימים כמעט כל אלה שבאו איתו במגע כי צבי ויליגר (צביקה ויליגר) מצויד גם ביכולת לממש כל הזדמנות אשר נקרית על דרכו, ושלמעשה מבחינתו "לא" הוא בעצם "כן" ובהתאם הוא פועל בנחישות ובנחרצות לממש כל עסקה בה הוא חפץ.
העסקאות עם ארקדי גאידמק ו- ולדימיר גרנובסקי
דוגמה אחת לעסקה מוצלחת במיוחד מבחינתם של יוסי וצבי ויליגר (צביקה ויליגר) היא מכירת מחצית ממניות וילי פוד, החברה שהקימו ב- 1994 ושעד מהרה הפכה לאחת מיבואניות המזון המובילות בישראל, לאיש העסקים המפורסם ארקדי גאידמק.
מאחר שלגאידמק לא היה סכום הכסף הנדרש כדי להפוך לשותף של הוויליגרים הם עצמם היו אלה שמימנו את העסקה באמצעות מתן הלוואה לאוליגרך שזכור בעיקר כבעלים של בית"ר י-ם. כשלאחר שנה לא הצליח גאידמק לעמוד בתנאי ההלוואה, הוחזרו מניות וילי פוד לידיהם של האחים ויליגר - ומבחינתם הסתיימה העסקה ברווח של כ- 100 מיליון ש"ח.
גם מכירת 58% מהמניות של וילי פוד לאיש עסקים מוכר אחר, ולדימיר גרנובסקי, היא דוגמה ליכולות הפיננסיות המרשימות של האחים ויליגר ובפרט של צביקה. ההיכרות עם גרנובסקי החלה כשהוויליגרים חברו אליו בניסיון לרכוש את השליטה ב- IDB לאחר שנוחי דנקנר חיפש אנשי עסקים שיסייעו לו להציל את התאגיד מקריסה מוחלטת. המהלך אמנם לא צלח, אולם גרנובסקי התלהב מהאחים ויליגר ובסופו של דבר רכש מהם את השליטה בוילי פוד בסכום עתק של קרוב ל- 270 מיליון ש"ח - והפך את צביקה ויוסי לעוד יותר אמידים ומוערכים מכפי שהם היו.