המשרד לאיכות הסביבה מגדיר את האסבסט כחומר מסוכן, אך אין כל צו המחייב פינוי מיידי של אסבסט מאזורי מגורים או עבודה. יש לפעול לקראת פינוי ישיר ולהרחיק את הציבור מקרבת החומר מיד כאשר מתחילה התפוררות של סיבי אסבסט. כל עוד החומר נמצא במצב תקין ושלם אין בו כל סכנה מיידית, אך כאשר ישנה סכנה של התפוררות ושחרור סיבי אסבסט אל האוויר יש לפעול לפינוי מהיר של החומר. הסכנות אותן מביא עמו האסבסט מתעוררות רק כאשר סיבי החומר חודרות אל מערכת הנשימה של האדם.
השלב הראשון : זיהוי אסבסט
קיימים מבנים רבים אשר מכילים גגות אסבסט מזה שנים רבות, דיירי המבנים כלל אינם מודעים להימצאות החומר המסוכן בקרבתם. מיד כאשר מתבצע זיהוי של מבנה המשלב אסבסט מומלץ יהיה לבצע בדיקה מקצועית ולהישאר עם אצבע על הדופק תוך ביצוע בדיקות תקופתיות לתקינות לוחות האסבסט.
השלב השני : פנייה אל אנשי מקצוע מוסמכים
חתירה לקראת פינוי החומר המסוכן מסביבת המגורים והעבודה מומלצת לכל הדעות. בכדי לטפל באסבסט כראוי יש לפנות אל קבלנים מורשים ומוסמכים, קבלנים המחזיקים באישורים מטעם המשרד לאיכות הסביבה. פנייה אל קבלן מוסמך תעניק גם לכם שקט נפשי, פינוי החומר המסוכן יבוצע בהתאם לנהלים תוך שימוש בציוד הבטיחות הדרוש ובעיקר תוך מחויבות לשמירה על ביטחונכם האישי.
השלב השלישי : ביצוע העבודה
הקבלנים המנוסים מבצעים את העבודות תוך שימוש באמצעי בטיחות מקיפים, צוותי העובדים מכירים היטב את תכונות החומר המסוכן ואת הדרך הנאותה בה יש לפנות מסביבתכם. עם השלמת העבודה יעביר הצוות את לוחות האסבסט אל אתרי הטמנת פסולת, אתרים ספציפיים המשמשים להטמנת אסבסט הפועלים תחת רישיון ופיקוח של המשרד לאיכות הסביבה.