כאשר אתם מסיימים לבנות אתר אינטרנט, אתם מוכרחים לרכוש דומיין שיהיה משויך לו. כאן חשוב לומר שבלעדי קניית דומיין ורישום שלו, האתר לא יוכל להיות באוויר ולהופיע ברשת האינטרנט.
קניית דומיין עצמאי
השלב הראשון בתהליך של רישום דומיין הוא רישום של הדומיין. אם אתם בונים אתר במערכת כמו וורדפרס, תוכלו להעלות את האתר לאוויר עם הדומיין החינמי, אך במידה ואתם רוצים שהאתר ייראה מקצועי – וכמובן כאשר מדובר באתר המיועד לעסק שלכם – מומלץ לבצע קניית דומיין עצמאי שיהיה ללא תוספת שמה של המערכת, כמו שקורה בוורדפרס, ג'ומלה, וויקס וכדומה.
קניית דומיין היא השלב הכי חשוב והוא קריטי עבור האתר שלכם, בעיקר מבחינת הקידום שלו במנועי החיפוש (עם דגש על גוגל, כמובן). אם אתם רוצים שהאתר שלכם יימצא בקלות על ידי משתמשים, הדבר הראשון שכדאי להתייחס אליו הוא השם של הדומיין, כלומר כל מה שבא אחרי ה www ולפני הסיומת (co.il למשל). אם מדובר באתר עסקי, בחרו שם דומיין שתואם לשם של העסק שלכם. השם כמובן יכול להיות באנגלית או בעברית, ואתם אפילו יכולים לרכוש גם וגם, אם הדומיינים האלו פנויים.
במידה ולא מדובר באתר עבור עסק, רצוי לבחור שם דומיין שייתן לגולשים מושג מה הם יוכלו למצוא שם, לדוגמא דומיין clothes לאתר שבו אתם מוכרים בגדים של מותגים שונים.
בחירת הסיומת לדומיין
בבחירת הדומיין לאתר שלכם, מלבד השם חשוב להתייחס גם לסיומת. אדרבא, עוד לפני שאתם בוחרים את השם לדומיין, כדאי לבחור את הסיומת, והבחירה הזו צריכה להתבסס על קהל היעד שלכם והמיקום הגיאוגרפי שלו. כאשר מדובר באתר מסחרי למטרות רווח, סיומות כמו co.il ו com הן הבחירה הטובה ביותר, בעוד שסיומת כמו org היא לאתרים של ארגונים מיוחדים, פורטלים ממשלתיים וכדומה.
בחרו סיומת שמתאימה לקהל היעד שלכם לפי המיקום הגיאוגרפי שלו. כך למשל, אם האתר מיועד לגולשים בישראל, בחרו את הסיומת co.il. עם זאת, במידה והסיומת המתאימה תפוסה, קחו את השנייה הטובה והמתאימה ביותר. בנוסף, אם שם הדומיין שלכם הוא פופולארי, כדאי לבדוק אילו עוד סיומות פופולאריות פנויות וזמינות לרכישה, ורכשו גם אותן.
איך מתבצע רישום דומיין לאתר?
אחרי שקונים את הדומיין המתאים לאתר, צריך לקשר אותו לאתר. כדי לעשות זאת, אתם ניגשים למערכת ניהול האתר שלכם ומוסיפים את הדומיין במקום המיועד לכך. אם אתם לא מבינים בזה, תוכלו להיעזר בחברות מקצועיות לאחסן אתרים ורישום דומיינים.