חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

בית המשפט מאמץ את עמדת המכס- מיכלי כיבוי אש הם "מטפים"

בית המשפט מאמץ את עמדת המכס- מיכלי כיבוי אש הם "מטפים"

עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנר

בסקירה זו נתאר פסק-דין חדש של בית משפט השלום בראשון לציון, שבו עלו לדיון סוגיות סיווג מכס של אביזרים שונים המיועדים למערכת גילוי וכיבוי אש.

בפסק-הדין עלתה לדיון גם השאלה- האם כאשר מדובר ביבוא של רכיבים והרכבתם בישראל למערכת שלמה, נדרש היבואן להוכיח אי-גלגול מס במחירי המכירה ללקוחות, או לא.

בית המשפט אימץ את עמדת המכס וקבע כי הסיווג שהציע היבואן דינו להידחות, וכן אימץ את עמדת המכס גם בסוגיית גלגול המס.

סיפור המקרה:

חברת אפקון (היבואן) מייבאת לישראל חלקים שונים המיועדים למערכות כיבוי אש (מיכלים, שסתומים, גלאי אש). בין החברה לבין רשות המכס התעוררה מחלוקת בנוגע לסיווג הטובין לצרכי המכס.

ביחס למיכלי כיבוי אש, טען היבואן כי סיווגם בפרט 84.24-8990 (מכשירים מיכניים לריסוס נוזלים או אבקות-אחרים"), או בפרט 84.24-9090, או בפרט 84.79-8999 ("מכונות ומכשירים מיכניים בעלי פונקציות עצמאיות"), או בפרט 85.31-1090 ("מזעיקי פריצה או אש"), בעוד רשות המכס טענה כי סיווגם בפרט 84.24-1000 ("מטפים לכיבוי אש").

ביחס לשסתומים המיועדים להרכבה על המיכלים, טען היבואן כי סיווגם צריך להיות כסיווג המיכלים, בעוד רשות המכס טענה כי הסיווג הוא בפרט 84.81 ("שסתומים").

ביחס לגלאי אש, טען היבואן כי סיווגם בפרט מותנה 622 ("ציוד אופייני לכיבוי דליקות ולהצלה), ולחילופין, כי סיווגם בפרט 85.31-1090 ("מזעיקי פריצה או אש"), בעוד רשות המכס טענה כי סיווגם בפרט 85.31-9010 ("גלאים").

בין הצדדים התעוררה גם מחלוקת ביחס לעמידת היבואן בתנאי חוק מסים עקיפים, ובפרט, ביחס לשאלה האם היבואן חייב להוכיח כי לא "גלגל" את המס בעת המכירה.

פסק-הדין:

בית המשפט קבע כי מן העובדות הוכח שמדובר במיכלים בנפחים שונים בעלי תכולה של עד 600 ליטר, המותקנים באופן קבוע ואליהם מחוברת צנרת לצורך כיבוי אש, ובתוכם חומר במצב צבירה נוזלי אשר משתחרר במצב צבירה של גז.

בית המשפט דחה את פרשנות היבואן, לפיה משמעות המונח "מטפים לכיבוי אש" שבפרט    84.24-1000 מתייחסת רק למטפים ניידים. בית המשפט קבע כי המיכלים שבמחלוקת מזכירים במראם החיצוני מטפים והם משמשים למטרה דומה של כיבוי אש. בית המשפט נעזר גם בהגדרות מילוניות ובתקינה ישראלית רלוונטית, ומהם למד כי קיימים גם מטפים נייחים.

בית המשפט קבע כי פרטי המכס שהציע היבואן כמו 84.24-8999 או 84.24-9090 אינם מתאימים לסיווג המיכלים שכן הם מתייחסים לריסוס נוזלים או אבקות, הם פרטי מכס "כוללניים", ובמקרה זה בכלל מדובר בגז.

בית המשפט דחה גם את טענת היבואן לסיווג כמערכת לגילוי אש בפרט 85.31-1090 וקבע כי היה על היבואן לפעול בהתאם להנחיות המכס, לפתוח "תיק מזכירות" ולהוכיח כי כל הטובין מיועדים לאותה מטרה, מה גם שלא קיים פרט מכס אחד המתאר מערכת שלמה לכיבוי אש.

בית המשפט קבע גם, בבחינת למעלה מן הצורך, כי הפונקציה העיקרית של אותה מערכת היא כיבוי אש ולא גילוי אש, ולכן המערכת לא מתאימה לסיווג בפרט 85.31-1090.

בית המשפט אימץ גם את טענות המכס בנושא השסתומים וקבע כי אין לסווגם יחד עם המערכת אלא על פי מהותם, כשסתומים, בפרט 84.81.

בית המשפט מתח ביקורת על היבואן על כך שלא הביא לבית המשפט חוות-דעת מומחה וכן דוגמא של המוצרים שבמחלוקת, וכן על כך שלא הביא לעדות את סוכן המכס שסיווג את המוצרים.

ביחס לסוגית גלגול המס, קבע בית המשפט כי במקרה זה היבואן מייבא רכיבים- מיכלים, שסתומים, גלאים, ומרכיב מערכת שלמה ומעניק שירותי תחזוקה. בנסיבות אלה, קבע בית המשפט כי הפעולות שמבצע היבואן בישראל לא משנות את מהות המוצר המיובא, ולכן הוא נדרש להוכיח את אי-גלגול המס בעת מכירת המערכות.

בכך, אבחן בית המשפט את פסק-דינו הידוע של בית המשפט העליון בנושא הוליס (ע"א 992/11) שם נקבע כי כאשר מדובר ביבוא של חומר גלם, שעליו משולם המס, ומכירה של מוצר מוגמר- היבואן פטור מהוכחת אי-גלגול מס בעת מכירת המוצר המוגמר.

לגופו של עניין, קבע בית המשפט כי היבואן לא הצליח להוכיח כי לא "גלגל" את המס על לקוחותיו. בית המשפט ציין כי היבואן נמנע מלהגיש חוות-דעת מומחה בנושא והסתפק בהגשת עדות של מנהל פרויקטים, שאינו בעל השכלה חשבונאית. עוד צוין כי היבואן לא ערך השוואה לעומת מוצרים אחרים שלא שולם עליהם מס, ולא הציג עמדה סדורה המוכיחה כי המס לא גולגל.

לאור כל זאת, נדחתה תביעת היבואן על כל רכיביה והיבואן חויב בהוצאות משפט של 25,000 ש"ח.

[ת.א. (שלום ראשל"צ) 1907/09 אפקון בקרה ואוטומציה בע"מ נ' מדינת ישראל (אגף המכס ומע"מ), פסק-דין מיום 4.9.14, השופט ארז יקואל. ב"כ הצדדים: ליבואן - עו"ד אהוד קרונפלד ממשרד איתן, מהולל & שדות. לרשות המכס- רויטל בן-דוד].

* * *

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים. בדוא"ל  Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089848.


 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הסקירה לעיל הינה בבחינת תמצית. המידע הכלול בה נמסר למטרות אינפורמטיביות בלבד ואין במידע כדי להוות ייעוץ משפטי. 
לקבלת פרטים נוספים, אנא פנו לעו"ד גיל נדל - ראש תחום יבוא, יצוא וסחר בינלאומי במחלקת מיסים ותגמול בכירים, בדוא"ל Gill.Nadel@goldfarb.com ו/או בטלפון 03-6089979.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנר

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים11/05/151328 צפיות
פעמים רבות, פונים יבואנים שהגישו תביעות נגד רשות המכס בנוגע לסיווג טובין לבית המשפט, בבקשה לחייב את רשות המכס לחשוף החלטות סיווג שניתנו על ידה ליבואנים אחרים ביחס לטובין דומים.

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים25/04/15839 צפיות
ביום 16.4.15 נתן בית המשפט המחוזי בירושלים (בערעור) פסק-דין שקבע כי עלויות השגחת כשרות של שמן המיובא לישראל, ייכללו בערך השמן לצרכי מכס. בית המשפט המחוזי בירושלים אימץ את קביעתו העקרונית של בית המשפט המחוזי מרכז, בפסק-דין שניתן בתיק אחר ביוני 2014, שם נקבע כי עלויות שחיטה והשגחת כשרות על מוצר אחר- בשר כבש מיובא, ייכללו בערך לצרכי מכס [ע"א (מחוזי מרכז) 2107-11-13 25410-10-13 נטו מלינדה סחר בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל-רשות המכס, פסק-דין מיום 23.6.14].

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרמכס16/04/151292 צפיות
פעמים רבות, פונים יבואנים שהגישו תביעות נגד רשות המכס בנוגע לסיווג טובין לבית המשפט, בבקשה לחייב את רשות המכס לחשוף החלטות סיווג שניתנו על ידה ביחס לטובין דומים. בקשות אלו מוגשות שכן במדינת ישראל, בשונה מארה"ב מהאיחוד האירופי, לא קיים מאגר ממוחשב וזמין של החלטות סיווג (pre-ruling).

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים05/03/151179 צפיות
לאחרונה פורסם כי רשות המכס עצרה לחקירה עובדים בכירים בחברה מהגדולות בענף המזון, בחשד כי החברה לא דיווחה למכס על עלויות כשרות המוצרים המיובאים ולא הכלילה את עלויות הכשרות בערך המדווח למכס, ובכך התחמקה מתשלום מכס כדין בשווי מיליוני שקלים.

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים05/03/151222 צפיות
משלחים בינלאומיים נשכרים על ידי לקוחותיהם לצורך טיפול בשינוע סחורות מנקודה אחת לנקודה שניה. לעיתים, תוך כדי ביצוע תפקידו מבצע המשלח הבינלאומי מטלות נוספות עבור הלקוח, מעבר לעניין השינוע. נשאלת השאלה, האם המשלח הבינלאומי נושא באחריות למתן השירותים הנוספים במידה ואלה לא צלחו לשביעות רצון הלקוח?

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים05/03/15740 צפיות
מחלוקות בין יבואנים לבין רשות המכס בנושא גילוי מסמכים במהלך ניהול תביעה משפטית, הן נפוצות ומתקיימות כדבר שבשגרה. לרוב, מתגוננת רשות המכס בטענה של חיסיון או מעלה טענה לפיה המסמך מהווה תרשומת פנימית שאין לגלותו, ומנגד, היבואן טוען כי מדובר במסמך החיוני לצורך ניהול תביעתו, ובית המשפט נדרש לבצע איזון ולקבוע זכותו של מי גוברת.

מאת: עו"ד גיל נדל, עו"ד עומר וגנרדיני מיסים30/01/15974 צפיות
בסקירה זו נתאר את פסק-דינו של בית משפט השלום בתל-אביב מן הימים האחרונים, שקבע כי תמלוגים ששילם יבואן לבעל סימן מסחר בתחום החשמל והאלקטרוניקה, פטורים ממכס.

מאמרים נוספים בנושא דיני מיסים

מאת: בנימין קלינגרדיני מיסים14/01/222236 צפיות
פורסם תזכיר חוק הכולל שורת תיקונים בחוק מיסוי מקרקעין נושא מיסוי מקרקעין תאריך פרסום 13.01.2022 תזכיר חוק שפורסם היום (ה') 13.1.22 להערות הציבור כולל שבעה תיקונים מוצעים בחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) שמטרתם עידוד מכירת קרקעות לבנייה למגורים, הרחבת מדרגות מס הרכישה לרוכשי דירה יחידה ותיקון עיוותי מס שונים. התיקונים המוצעים צפויים לעודד מכירת דירות מגורים בטווח הקרוב ומתוך שאיפה להביא להגדלת היצע ולהורדת מחירי הדירות. התזכיר פתוח להערות הציבור עד 3/2/22 בשעה 23:59

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201236 צפיות
בית המשפט השלום, גזר על מהנדס כימיה, במסגרת הסדר טיעון; הטלת עונש - 33 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה חצי מיליון שקלים, זאת בנוסף ובכפוף לתשלום כל המס, בגין ההכנסה שהושמטה -38 מיליון. המהנדס הורשע בהעלמת הכנסות של 38 מיליון שקלים בחשבונות בנק UBS בשוויץ, לאחר שמכר את חלקו בחברה שהיה שותף בבעלותה ברומניה. המהנדס הודה בהשמטת ההכנסה בסך 38 מיליון ₪.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים30/12/201256 צפיות
בשבועות האחרונים, הופיעו או התקשרו למשרדי, אזרחים ישראלים תמימים ומזדמנים, המחזיקים מטבעות דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. להפתעתם, הללו התבקשו על ידי מחלקת המודיעין של רשות המסים, למלא טפסים הדורשים מהם גילוי מלא על נכסיהם והמס בהתאם. האזרח צריך למלא את הטופס, תוך ציון הנכסים אותם הוא מחזיק בארץ ובחו"ל. השאלות המופנות לאותם אזרחים הינן כלליות, תוך בקשה להצהרה על נכסים. רשות המיסים מכוונת לנכסי הביטקוין, מאחר ואלה הם נכסיהם העיקריים של מקבלי טפסי ההצהרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים26/10/201502 צפיות
חוקי המס בישראל קובעים, כי מתנות פטורות ממס וזאת כל עוד הן ניתנו בתום לב. אולם, פסק דין תקדימי מחייב בבית המשפט העליון מיום 18 באוקטובר 2020, קבע כי הכנסות הרב – המערער, נכנסות בגדר סעיף 2(1) בפקודת מס הכנסה המחייב במס "השתכרות או רווח מכל עסק או משלח יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהיא". המשמעות של הפסיקה המחייבת שהתקבלה בבית המשפט העליון הינה, שמעתה ואילך, ידוענים, מקובלים ולמעשה כל אדם בעל פרופיל חברתי – ציבורי – תקשורתי גבוה, צריך לדווח על שווי המתנות שלו, וכן – גם מחתונות ואירועים משמחים אחרים

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201141 צפיות
בימים אלה – חודש דצמבר 2016, הופיעו במשרדי, סידרה חדשה של אזרחים תמימים ומזדמנים אשר להפתעתם התבקשו על ידי רשות המיסים להסביר את מקורות הכנסתם בגין: נסיעות לחו"ל, ריבוי דירות, דירות יוקרה, רכבי יוקרה.

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201197 צפיות
רשות המסים קיבלה מידע על חשבונות של 35 אלף ישראלים בארה"ב

מאת: איתמר כוכבידיני מיסים10/09/201068 צפיות
נציבות תלונות הציבור על שופטים והמפקח לפי סימן ה' 1 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד- 1984 הכפופה למשרד המשפטים פרסם חוברת הסבר על חובת הגשת הצהרת הון של שופט.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica