כלכלת המשפחה הוא תחום שנוגע לכל אחד ואחד מאיתנו, כיוון שהוא עוסק באחד המשאבים החיוניים לנו – הכסף שלנו. הדרך שבה אנו מנהלים את כלכלת המשפחה משפיעה על היכולת שלנו להתקיים בכבוד בתקופת הפנסיה, על מה שנוכל לתת לילדים כאשר הם יגיעו לנקודות המשמעותיות בחיים כגון לימודים אקדמאיים, חתונה, הבאת ילדים וקניית דירה, ועל היכולת שלנו להגשים את החלומות שלא הגשמנו עד כה כי הם עולים הרבה מאד כסף.
מפסיקים להיות משפחה חורגת
המשפחה הממוצעת בישראל היא "משפחה חורגת", הנעזרת בהלוואות, בתשלומים, בקרדיט ובמניפולציות כלכליות שונות על מנת לסגור את החודש. המניפולציות הכלכליות הללו הן כמו קורי עכביש, הנכרכים סביב מי שמנסה להתנער מהם ומגבילים עוד יותר את תנועתו, שכן מגיע היום שבו הבנק לא מאשר הלוואות נוספות ותקרת האשראי נחצית והמינוס גואה. הפתרון האמיתי למצב זה הוא לשנות את דרך ההתנהלות עם הכסף, על ידי לימוד עקרונות הניהול של כלכלת המשפחה.
כאשר עסוקים בכל חודש באיזון התקציב לחודש הקרוב, לא משקיעים בתכנון לקראת העתיד. כך, רגע לאחר שמצאנו את האיזון העדין מגיעים החגים, החופש הגדול, שנת הלימודים או מבול ההזמנות לאירועים וזורקים אותנו שוב אל המרוץ המטורף ואל הסטטוס המתייג אותנו כמשפחה חורגת. ניהול כלכלת המשפחה מאפשר לנו להיערך מראש להפתעות אלו, שאינן באמת הפתעות, ועוזר לנו לשמור על האיזון לטווח הארוך.
למי מתאים ייעוץ כלכלי למשפחה?
ניהול כלכלת המשפחה הכרחי לכל משפחה בכל שלב. בין אם מדובר בזוג צעיר שעומד לפני ההחלטות הכלכליות המשמעותיות בחייו כגון חתונה, קניית דירה והבאת צאצאים, בין אם מדובר במשפחה חורגת הנמצאת בשלב החזרת המשכנתא והמאבק לצאת מהמינוס, ובין אם מדובר באנשים לפני גיל הפרישה.
ניהול כלכלת המשפחה מפחית רגישות לשינויים ברמות ההכנסה כתוצאה מלידות, פיטורין, מחלה או פרישה, ובשל התכנון מראש, הוא משאיר לנו את האפשרות להישאר באיזון גם כאשר שינוי דרמטי קורה. כאשר מנהלים תקציב לפי עקרונות כלכלת המשפחה, ניתן להיות בטוחים כי בכל שלב בו נמצא במעגל החיים, נוכל להתמודד מבלי לחזור להיות משפחה חורגת עם מינוס, ומבלי לכרוך סביבנו שוב את קורי העכביש.