השיטות היעילות ביותר לריפוי פסוריאזיס:
הפסוריאזיס הינה ידועה כמחלת עור שכיחה. העובדה שמעל ל- 125 מיליון אנשים סובלים מפסוריאזיס הינה מדאיגה מאד. מחלה זו יכולה לפגוע בכל קבוצת אנשים כלשהי, אך בטבעה היא מחלה תורשתית. אנשים סובלים בטלאים לבנים על העור, קילופי עור, וקשקשים על פני הגוף. לרוע המזל אין דרך מהימנה למנוע מחלה זו. אך ישנם דרגים שונות לשיפור ניכר בפסוריאזיס.
מחלת אוטואימוניות הינן שכיחות בארצות האירופאיות המערביות. החוקרים סבורים שהמחלה נגרמת כאשר המערכת החיסונית תוקפת את התאים הבריאים של הגוף ומתייחסת אליהם כאל חומר זר. אנשים רבים הסובלים מפסוריאזיס סובלים גם מארתיטריס אשר משפיע על הפרקים. כאשר מבוצע טיפול, המטופל מבריא, אך ישנן התפרצויות חדשות לאחר זמן קצר. הסיבות העיקריות להתעוררות המחלה, הן מתח, זיהומים, אוויר יבש, תגובה בין תרופתית, לפציעות, מעט מדי אור שמש, מזג אוויר קר, שימוש מוגבר באלכוהול, עישון ושהיה מרובה מדי בשמש. אם לחולה יש מערכת חיסונית חלשה, הוא חווה כאבים וסימפטומים מוגברים של המחלה. ישנן 3 דרכים יעילות לטיפול בפסוריאזיס, והן: פוטותראפיה, תרופות פנימיות וטיפול מקומי.
1. טיפול מקומי:
טיפולים אלו מבוצעים על העור והם שיטת הטיפול הראשונה לאחר אבחון המחלה. תרופות אלו ניתנים לרכישה ישירות מבתי מרקחת או דרך מרשם.
בדרך כלל ניתן טיפול לחולה באזורי העור הנגועים במחלה. השימוש בשמפו נגד קשקשים , משחות, קרם לחות, ויטמיןAבמשחה ותרסיסים הינם יעילים במקרה של מצב המחלה הקל יותר.
2. תרופות פנימיות:
במקרים חריפים של המחלה, החולים מטופלים בתרופות אשר מווסתות את המערכת החיסונית. השימוש בציקלוספורין (חומר לדיכוי המערכת החיסונית) או במטוטרקסט חומר החוסם את פעילות החומצה הפולית), נמצאים בתרופה כדי לדכא את המערכת החיסונית. בנוסף, ביולוגיה גם היא מוצגת בצורה ממוקדת לפיקוח על תאי ה- T. האטנרספט, אדלימומב והרמיקייד או האינפליקסמאב הן תרופות יעילות לטיפול בפסוריאזיס.
בתרופות אלו משתמשים במקרים בינוניים או קשים של המחלה, כשמצב הגוף אינו משתפר בשום צורת טיפול אחרת. טיפול זה ניתן בדרך כלל ע"י עירוי לווריד או ע"י זריקה.
בשיטת ריפוי זו בצורת הזרקה או דרך הפה, משפרת את מערכות הגוף. תרופות אלו ניתנו לחולים אשר מצב מחלתם בינוני או חמור.
3. פוטותראפיה:
פוטותראפיה זו שיטה רפואית יעילה אשר בה נחשף העור לשמש ישירה או לאור אולטרה ויולט.
כמו כל הליך רפואי, משתמשים גם בתרופות ביתיות להפחתת נגעי העור. אמבטיית קוואקר (שיבולת שועל) ידועה כדרך טבעית להרגעת העור ולהסרת הקשקשים. היחשפות רגילה לשמש היא שיטה נוספת אשר הוכחה מדעית כיעילה. מכיוון שלחץ נפשי הוא גורם עיקרי להחמרת המצב, מדיטציה מתגלה כיעילה להרגעת הגוף מיתר לחץ ומתח.