מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: פריצת דרך בתאי גזע - תיקון עצם באמצעות תאי גזע
מדענים באוניברסיטת סאות'המפטון פיתחו שיטה חדשה להפקת תאי עצם אשר יכולה להוביל לטיפולים מהפכניים של תיקון עצם באנשים עם שברים או לזקוקים לניתוח החלפת מפרק ירך עקב אוסטאופורוזיס ודלקת מפרקים ניוונית.
נמסר עוד על ידי מיקי שחם כי המחקר, שבוצע על ידי ד"ר קינגהם באוניברסיטת סאות'המפטון בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת גלזגו ופורסם בכתב העת תאים.
המדענים הצליחו להשתמש בטכנולוגיית ננוטופגרפיה על פלסטיק רפואי כדי לתפעל תאי גזע עובריים אנושיים לתאי עצם. הדבר נעשה ללא מעורבות כימית.
החומרים בהם השתמשו כוללים פלסטיק רפואי להשתלות - פוליקרבונט, שהוא פלסטיק רב שימושי ומציעים דרך נגישה וזולה יותר של תרבית תאי גזע עובריים אנושיים והזדמנויות חדשות למחקר רפואי בעתיד בתחום זה.
פרופ' ריצ'רד אורפו, שהוביל את צוות החוקרים, מסביר:"כדי לייצר תאי עצם ברפואת שיקום ובמחקר נדרש מחקר רפואי נוסף וזה עדיין מהווה אתגר משמעותי, עם זאת מצאנו כי באמצעות שימוש בטכנולוגיות משטח המאפשרות להפוך תאי גזע עובריים לתאי שלד ואנחנו יכולים לסייע לתהליך הנדסת הרקמות. זה מאוד מרגש."
"המחקר שלנו עשוי להציע גישה חדשה לגמרי לרפואת רגנרטיבית של השלד. השימוש בננוטופוגרפיה יכול לאפשר עיצובי תרבית של תאים חדשים ויכולים להיות צעד ראשון בפיתוח של טיפולים חדשים לתיקון עצם, כמו גם מחקרים נוספים בתאי גזע אנושיים"פרופ אורפו מוסיף.
"התגלית האחרונה הזו מרחיבה את העבודה השיתופית לה התחייבו בעבר אוניברסיטת סאות'המפטון ואוניברסיטת גלזגו. בשנת 2011 השתמשו בהצלחה פלסטיק עם תבניות ננו מובלטות לגדל תאי גזע בוגרים תוך שמירה על המאפיינים של תאי גזע שלהם, תהליך שהוא זול יותר וקל יותר לייצור מאשר הדרכים קודמות של עבודה."
עורכי האתר מעדכנים כי מיקי שחם – המומחה לתאי גזע, שימור טבורי ובנקי דם טבורי, ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים /רפואה התחדשותית, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי- בפרט.
ד"ר ניקולאי גיידגארד מהמכון המולקולרי ומערכות ביולוגיה באוניברסיטת גלזגו, אומר:"המחקר המשותף הקודם שלנו הראה דרכים חדשות ומרגשות לשליטה בתאי גזע מזינכמאליים - תאי גזע ממוח העצם של מבוגרים - צמיחה ובידול בקנה מידה."
"הגילוי החדש מראה מקור תאי גזע שונה לחלוטין, שגם מגיב באופן דומה וזה באמת מתחיל לפתוח תחום חדש זה. עם המשך תנופת מחקר, זה נותן לנו תקווה שאנחנו יכולים למקד את המגוון הרחב יותר של תנאים. תוצאה זו יש משמעות מהותית."
מיקי שחם פיתח את שתי טכנולוגיות ומכשירי הסיטוג'ן- הטכנולוגיות הראשונות בעולם באמצעותן ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם למכשיר).