כל אזור בעולם הינו בעל מחלות ותופעות ייחודיות משלו וגם אצלנו, במזרח התיכון, ישנן לא מעט תופעות ייחודיות המאפיינות אך ורק את האזור. כמו כן ניתן למצוא בישראל תופעות המאפיינות אזורים חמים ברחבי העולם כולו. פטרת הציפורניים הינה בין התופעות הנפוצות ביותר ברחבי הארץ ובאזורים חמים אחרים בעולם המתפרצת ומתפשטת בתקופות הקיץ ובחודשים החמים. כיצד מתמודדים עם פטרת ציפורניים? כל השאלות, כל התשובות:
שאלה: כיצד נדבקים בפטרת ציפורניים?
תשובה: פטרת ציפורניים עוברת מאדם לאדם כאשר נועלים נעליים של מישהו זר ויכול כי החיידקים כבר נפוצו בנעליו. כמו כן, פטרת הציפורניים יכולה להתפרץ במקרים בהם אדם נוטה לנעול נעליים סגורות בימי הקיץ כך שלחיידקים ולפטריות יש מקום חם ונעים להתפתח בו.
שאלה: כיצד מקטינים את הסיכוי להידבק או לפתח פטרת ציפורניים בקיץ?
תשובה: על מנת להימנע מפיתוח פטרת ציפורניים בקיץ יש להרבות בנעילת סנדלים או נעליים פתוחות אחרות ולהימנע מנעילה של נעליים סגורות. כמו כן, יש להימנע מנעילת נעליים של מכרים או של אחרים. רצוי לשמור על הרגליים במצב יבש ולשטוף אותם כאשר ניתן. רצוי מאד שלא להעביר לאחרים אביזרים כגון קוצץ ציפורניים וכלים שונים לטיפול בציפורניי הרגליים. פעולה נוספת שיש לשמור עליה היא שימוש בכפכפים במקומות ציבוריים כגון חדר כושר. קישוטים על הציפורניים עלולים להוות מקום גידול לפטריות גם הם.
שאלה: האם ניתן לאבחן פטרת ציפורניים?
תשובה: בהחלט. במעבדה רפואית נהוג לקחת דגימה קטנה מן הציפורן ולהביט בה תחת מיקרוסקופ תוך ביצוע תרבית לפטרייה. הבדיקה אינה כואבת אולם יש לקבוע אליה תור מראש.
שאלה: מה הן ההכנות הנדרשות לבדיקה?
תשובה: כמה ימים לפני הבדיקה אסור להשתמש בשום קרם על הציפורניים. לרוב, הרופא ינחה באשר למספר הימים שאסור לעשות שימוש בקרמים או משחות למיניהן לפני ביצוע הבדיקה.
שאלה: כיצד מתבצעת בדיקה לפטרת ציפורניים?
תשובה: ישנם שני סוגים לביצוע בדיקה של פטרת הציפורניים. משטח ישיר ותרבית. המשטח הישיר מאפשר לבדוק את הפטרת על הציפורן עצמה תחת מיקרוסקופ, תוך צביעה שלה. התרבית, לעומתה, מבוצעת לאחר גידול של הציפורן במשך כחודש ימים ולפעמים אפילו יותר מכך.