בס"ד
ביום שני (03/03/14) פורסם בערוץ 2 תחקיר של מיקי חיימוביץ (המערכת) בנושא בזבוז האוכל הגדול בארץ.
בתחקיר נאמר ששליש מהמזון בישראל הולך לפח.
לפי נתוני הלמ"ס 14 אחוזים מהמזון במשקי הבית הולכים לפח.
שישראל היא המדינה שמבזבזת הכי הרבה מזון במדינות המפותחות. מהנתונים עולה שרוב הישראלים:
גם קונים בצורה לא פרופורציונלית.
גם מכינים כמות מזון ללא יחס לסועדים.
וגם זורקים אוכל על אף שהוא עדיין ראוי לאכילה. מספר הגורמים לתופעה זו היא גדולה ביניהם גם הרצון שלנו להרגיש עצמנו בעלי יכולת ע"י קנייה מרובה, וכן חוסר בתכנון מוקדם של הקניות שלנו, וכו'.
אבל כשאנו מנסים להבין את שורש העניין, ודאי נגיע למסקנה שהדבר נובע מחוסר ידיעה והבנה שלנו בהתנהלות נכונה בכלכלת הבית. ואותו דבר קורה גם ברוב העסקים בארץ!!
זה ש...
עפ"י נתונים שפורסמו ע"י חברת המידע העסקי BDI-COFACE עולה כי בשנת 2013 נסגרו בישראל כ-41,000 עסקים וחברות.
וזה ש...
דו"ח העסקים השנתי של קבוצת אתרי הצרכנות zap group מגלה כי אחד מכל 3 עסקים שנפתחו יסגור את שעריו בתוך 5 שנים. מראה שרוב בעלי העסקים בארץ הם גם חסרי הבנה וידיעה בהתנהלות נכונה בעסק שלהם. כל בעל עסק חייב ללמוד כיצד להתנהל בצורה הטובה ביותר בעסק שלו!!
ולזה לא יכול לעזור יועץ עסקי חיצוני.
משום שהבעלים בעצמו חייב לדעת כיצד להתנהל על מנת שהעסק שלו יצליח. כל בעל עסק חייב לבדוק כל הזמן האם הוא מתנהל בצורה הנכונה, על מנת להבטיח את הצלחת עסקיו ואת העתיד שלהם. אם תלמד מתחקיר בזבוז המזון כיצד להימנע מטעויות דומות בעסק שלך ודאי תצליח יותר בעסק שלך.
לטיפים הטובים ביותר להתנהלות נכונה בעסק שלך בחינם לחץ כאן