מוטיבציה, ליצורמוטיבציה, יצירת מוטיבציה, יצירת חשק, ליצור חשק, השגת מטרות ויעדים, השגת יעדיםומטרות, טכניקה לרצון חזק, טכניקה לחיזוק הרצון, לחזק את הרצון, איך להחליש אתהרצון?
ש: מבחינהלוגית, מבחינה של חיזוק של הרצון אני מבינה שצריך לחזק את הרצון השאלה איך לחזק אתהרצון ואיך להישאר ברצון.
אליעד: אתשואלת איך פרקטית את יכולה לחזק את הרצון שלך, נכון? למטרות ספציפיות שאת רוצהלהשיג.
ש: נכון.
אליעד: אוקיעכשיו מה התשובה? התשובה היא די פשוטה, תסתכלי רצון אף פעם לא יכול להיות מוחלט, אתאף פעם לא יכולה לרצות משהו באופן מוחלט.
ש: נכון זאתהבעיה שלי.
אליעד: שניהרגע חכי אבל זה הפתרון שלך, סתם חכי רגע בואי נראה מה יש לנו מה האפשרויות, בן אדםלא יכול לרצות משהו באופן מוחלט, למה כי מצד האמת שום דבר לא שווה שירצו אותו באופןמוחלט. עוד פעם, למה אי אפשר לרצות שום דבר באופן מוחלט?
ש: גם אם אתהרוצה משהו לפרק זמן?
אליעד: לאמשנה מה אין אפשרות בלב שלם לרצות משהו, שום דבר הוא לא מושלם ושום דבר לא שווהשירצו אותו באופן מוחלט, גם אלוהים לא יכול לגרום לך לרצות משהו באופן מוחלט לפחותמצד השכל. עכשיו מה שכן אפשר לרצות בצורה יחסית דברים ואת יכולה לגרום לעצמך לחשובכאילו זה מוחלט למרות שזה באופן יחסי, אז עוד פעם אי אפשר לרצות משהו באופן מוחלטכן אפשר לרצות משהו באופן יחסי ולחשוב שהוא מוחלט או כאילו כמעט מוחלט נניח. אוקילכן כשאת רוצה לחזק את הרצון שלך אז קודם כל אל תצפי שהוא יהיה מוחלט אם את תצפישהוא יהיה מוחלט את מחלישה אותו.
ש: אוקי אנימבינה מה שאתה אומר.
אליעד: אנימסביר לך עוד פעם תזכרי את זה טוב טוב, אם כשאת מחזקת את הרצון שלך את מנסה לשכנעאת עצמך "אני חייבת לרצות את זה בלב שלם" כל פעם כשאת אומרת "אני רוצה לרצות את זהבלב שלם" את מחלישה את עצמך, בדיוק את עושה את הפעולה ההפוכה כשאת אומרת "אה אניחייבת בלב שלם" זה נהיה יותר חלש הרצון.
ש: למה?
אליעד: כי הואלא יכול להיות בלב שלם כאילו אם את מציבה רף מוחלט אז ביחס למוחלט אין שום משמעותליחסי. אם בן אדם אומר "אני רוצה אהבה מוחלטת" אז כל מה שיש לו לא מעניין אותויותר, אוקי עכשיו אז עוד פעם אם את אומרת לעצמך "אני רוצה לרצות" נגיד לדוגמא לעבודנניח, להאמין בעצמך לעשות משהו לא משנה, את אומרת "אני חייבת לרצות את זה בלב שלם"נניח אם את מכניסה לעצמך "אני רוצה את זה בלב שלם" את מחלישה את עצמך את הרצון זהקודם כל, עכשיו לעומת זאת מה כן, מה יכול לחזק את הרצון? אם תגידי לעצמך "אני רוצהלרצות את זה יותר" לא "בלב שלם", "יותר" עכשיו ואיך רוצים את זה יותר? על ידישמאמינים אמונה בדברים יחסיים, את פשוט צריכה לקחת את היתרונות היחסיים שאת חושבתשיצא לך מזה שתשיגי את הרצון ופשוט לחזור עליהם עוד פעם "כשאני אשיג ככה וככה יהיהלי טוב כי, כשאני אשיג ככה וככה אני ארגיש טוב כי, כשאני ארגיש ככה וככה החיים שלייהיו יותר טובים כי" לחזור על זה עוד פעם ועוד פעם כמו אמונה, כמו מנטרה כזאת אמונהעד שהמוח שלך יאמין לזה. את הבנת?
ש: כן.
אליעד: מההבנת אותי?
ש: הבנתישבאופן כללי אין דבר כזה.
אליעד: תהיימרוכזת אוקי.
ש: בסדר, איןמשהו שאתה יכול לרצות אותו באופן שהוא מוחלט תמיד יהיה לו גם את הקונטקט, תמיד יהיהלו גם את המשהו שהוא מנגד ולכן מצד האמת תמיד זה לעולם לא יהיה מוחלט כאילו לא יהיההרצון שיהיה עד הסוף אבל על מנת באמת לחזק את הרצון אני צריכה להתמקד ביתרונות שלמה שאני מרוויחה מהם.
אליעד:ביתרונות היחסיים.
ש: ביתרונותהיחסיים כן ולחזור עליהם, לחשוב עליהם ולחזור עליהם.
אליעד: ואתצריכה לשקר, מה זאת אומרת לשקר, מה הכוונה לשקר?
ש: בלשקר זהאמרתי לך כי תחום בזמן אז באמת אתה יכול באמת לעשות את זה ואתה מציב לך יעדים שהםתחומים בזמן וזה בעצם יכול להיות כרגע כן טוטאלי כי זה תחום בזמן.
אליעד: לא,אני מסביר עוד פעם לשקר במובן שאם תגידי לעצמך.
ש: שזה כאילוכן יכול להיות מוחלט.
אליעד: אתצריכה לשאול את עצמך "איזה דברים טובים יצא לי מזה שאני נגיד יעשה איזה מטרה" ספורטנגיד.
ש: התעמלותוספורט נכון.
אליעד: הנהספורט אוקי.
ש: כאילודיאטה וספורט מה שרציתי להגיד.
אליעד: טוב"איזה דברים טובים יצא לי מזה שאני נגיד יעשה ספורט", אוקי שימי לב עכשיו בשאלהתתרכזי טוב, בשאלה זה לא "למה החיים שלי יהיו יותר טובים" כי אם את תשאלי את עצמך"למה החיים שלי יהיו טובים כשאני אעשה ספורט" את לא תמצאי תשובה כי כשתעשי ספורט גםהחיים יהיו רעים נגיד מצד האמת יהיו לך חסרונות אחרים.
ש: כן זה מקטעשל דבר מוחלט.
אליעד: עכשיורגע שניה, בדיוק אז מה את עושה, לא אבל תביני את הטריק את שואלת את עצמך "איזהדברים טובים יצאו לי מזה באופן יחסי" ואז נגיד את מקבלת תשובה "כי אז אני אראה טוב,כי אז אני אהיה בריאה", אוקי אבל אז אחרי שמצאת את הדברים האלה את מתייחסת אליהםכאילו הם מוחלטים את משקרת את עצמך, את אומרת לעצמך "כשאני אעשה ספורט החיים שלייהיו מושלמים כי, החיים שלי יהיו טובים כי" ואת נותנת את הסיבה היחסית, את לוקחתבאקטואלית יחסית ומקצינה אותה כאילו היא מושלמת. בדיוק ואז המוח זה לשקר את עצמךלצורך העניין וככה זה עובד זה לדוגמא, זאת דוגמא אחת עכשיו אפשר לעשות את זה בעודדרכים.
את נגיד יכולהנגיד לקרוא ספרים על נגיד אנשים שעשו את זה, לראות וידאו וכו' ואז את שוטפת לעצמךאת המוח כאילו זה טוב אבל אם תחפשי את המוחלט זה ייפול, אם תזכירי לעצמך שזה טוב רקבאופן יחסי זה גם לא כל כך טוב, את צריכה למצוא את התועלות היחסיות ואחר כך לנסותלשכנע את המוח שזה מוחלט. עכשיו צריך להתרכז טוב, אם בן אדם יגיד למוח שלו, אם בןאדם אומר נגיד "איזה תועלת יצא לי מזה נגיד שאני עושה ספורט? נניח שאני אראה יותרטוב" נניח, עכשיו אם בן אדם יגיד לעצמו "אוקי אם אני אעשה ספורט החיים שלי יהיומושלמים כי" זה לא יעבוד לו, למה כי הוא שיקר את עצמו.
כי המוח יגיד"רגע אני לא באמת יהיה מושלם אז למה לך לעשות ספורט", רגע שניה עכשיו אם בן אדםיגיד לעצמו "כשאני אעשה ספורט החיים שלי יהיו יותר טובים כי" אז המוח גם כן יגיד"אוקי זה יותר טוב מה זה משנה, זה לא באמת משנה עדיין יהיה לך בעיות" לכן הדרך לשקרזה לשקר בצורה סמויה "כשאני אעשה ספורט החיים שלי יהיו טובים כי משהו", עכשיו אםתגיד "מושלמים" אז אתה הקצנת אז המוח ישלול את זה, אם תגיד "יהיו קצת יותר טובים"או "טובים באופן יחסי" המוח יגיד "אוקי אז מי צריך את זה" לכן תיקח תועלת יחסיתתגיד "אם אני אעשה ספורט החיים שלי יהיו טובים כי" ואתה בעצם לא ציינת "מושלמים" כיאז המוח יגיד לך "לא נכון" אבל גם לא אמרת "טובים יותר" כי אז המוח יגיד "רגע מיצריך את זה".
אז בעצם לקחתמשהו ולא אמרת את כל האמת אמרת כאילו אמת אבל לא את כל האמת. איך אומרים יש להגידאת האמת, את כל האמת ורק את האמת אז אתה אומר את האמת רק את האמת אבל לא את כלהאמת, אתה אומר "אוקי האמת היא שזה יהיה לי טוב, האם זה נכון שיהיה לי טוב, האםאמרתי משהו שהוא שקר? לא, אבל האם אמרתי את כל האמת? גם לא", בגלל שאתה לא אומר אתכל האמת אתה כאילו עושה מניפולציה למוח של עצמך. זה הרעיון ככה יוצרים רצון אותודבר גם אם את רוצה לשכנע מישהו במשהו, אתה רוצה לגרום למישהו לרצות משהו אז צריךלקחת גם כן איזה רעיון שהוא יכול להאמין בו ולהגיד לו את זה כמוחלט. עכשיו את צריכהעם עצמך לשאול את עצמך "איזה דברים טובים", עכשיו בואי אני אתן לך עוד חשיבה אתנגיד שואלת את עצמך איזה דברים טובים יצא לי מזה ש..., נגיד נלך על הספורטנניח?
ש: כן.
אליעד: אוקיאבל אל תתקמצני ברשימה תחשבי שיש לך משימה למלא ספר, ספר "מה יצא לי טוב". עכשיואיך עושים את זה, יש פה עוד דרך איך ממלאים ספר, "מה יצא לי טוב מלעשות ספורט" ספרצריך למלא, איך עושים אז את אומרת כך נגיד "מה יצא לי טוב מזה שאני אעשה ספורט"תביאי נגיד שלושה דברים.
ש: נניחהאדרנלין שיעשה לי טוב הרגשה טובה ובריאות.
אליעד: יפהעכשיו כל אחד מהם את צריכה להגיד "ומה יצא לי טוב מזה שאני אהיה בריאה ומה יצא ליטוב מזה שאני אראה טוב, ומה יצא לי טוב מזה שתהיה לי תחושה טובה, אם תהיה לי תחושהטובה" לא, את הבנת את הכוונה את לוקחת את "המה יצא לי טוב".
ש: ולוקחת אתזה לראש.
אליעד: בדיוקועכשיו מכל זה עכשיו "ומה יצא לי טוב מכל זה שאני אראה טוב" שנגיד יצליח יותרבזוגיות נניח, יפה עכשיו פה אל תעצרי "ומה יעשה לי טוב שאני אצליח יותר בזוגיות?שתהיה לי אהבה בחיים" נניח "שלא ישעמם לי" נניח ואז את אומרת "אוקי אז אם אני אעשהספורט מה יצא לי מזה? שתהיה לי אהבה, שלא ישעמם לי, שאני אראה טוב, שאני אהיה יותרשמחה, שיצליח לי יותר בעבודה, שאצליח יותר עם לקוחות ויהיה לי יותר כסף" וכל זה על"היעשה ספורט". זאת אומרת לוקחים את "מה יצא לך" ועל כל "המה יצא לי מזה" על הכלשואלים "ומה טוב יצא לי מזה" וככה מנפחים את זה לאיזה משהו שאת אומרת "וואו איך לאעשיתי ספורט עד היום" ואז את מגיעה להליכון את אומרת "עזוב אותי" סתם. לא,את...
המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il
הכנס לאתרותהנה מעוד ייעוץ טיפולי, פסיכותרפיסט, טכניקהלרצון חזק, אימון עסקי, פילוסופיה, פילוסופיה, טכניקה לחיזוק הרצון, איך להחליש אתהרצון..., השגת מטרות ויעדים, חשיבה חיובית ועוד ...