מיקי שחם מביא חדשות ומחקרי תאי גזע מהעולם: מחקר מזהה מנגנון שגורם לתאי גזע רגילים ליצור גידולים סרטניים
מחקר חדש מבית הספר לרפואת השיניים אוסטרוב, מדגים כיצד שינויים בתא יכולים לגרום לתאי גזע רגילים בלסת להתחיל להרכיב גידולים שפירים אך מזיקים.
נמסר גם על ידי מיקי שחם, כי החוקר הראשי, סונטגאו שי, פרופסור בבית הספר לרפואת השיניים אוסטרוב - המרכז לביולוגיה מולקולרית Craniofacial, אומר שב- ossifying fibromas, הגידולים הם שפירים אך יכולים לגדול בצורה אגרסיבית ולגרום להגדלה הדרגתית של הלסת.
"האפשרות היחידה לטיפול ב- ossifying fibromas היא כירורגית, אשר מובילה לאובדן גדול של רקמות חיוניות והשיקום לאחר ניתוח"מאתגר", אומר שי."איכות החיים היא במידה רבה בסכנה. לפיכך, יש צורך דחוף להבין את המנגנון הבסיסי שבאמצעותו תאי גזע עשויים לתרום לפתו-פיזיולוגיה של גידולים שפירים ולפתח טיפול ספציפי".
הובהר על ידי מיקי שחם, כי זה שנים, דם טבורי מהווה את המקור המועדף בטיפולים המטולוגיים ורפואת חידוש האיברים, שכן תאי גזע מדם טבורי הם ראשוניים יותר ו אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית.
עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים באלפי מחקרים וניסויים קליניים בשלבים השונים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. בשל היות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, הם משרתים גם את השתלות רפואת חידוש איברים דוגמת הטיפול באוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, פרקינסון, פגיעות נוירולוגיות, ראיה, שמיעה, לב, סוכרת וכיוב'.
שי ועמיתיו חשפו מסלול איתות תאי הממיר בתאי גזע מזינכאליים בריאים בלסת לעצם ומפחית את היכולת שלהם להפוך את רקמת העצם הבריאה ולהגדיל את הקצב שבה היא מתרבה. לתאי גזע סרטניים עם פעילות מוגברת,הוכח כבר להיותם קשורים במידה רבה למומים.
נמסר להנהלת אתר זה כי מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, שימור דם טבורי ובנקי דם טבורי, מבעלי החברות סיטוג'ן ופידארט, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים /רפואה התחדשותית /רפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית /Regenerative Medicine /Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי - בפרט.
אמנם יש עדיין הרבה מה לחקור, אך ההממצאים שפכו אור על דרך לעצור את הצמיחה המזיקה של הגידולים לפני יש צורך בניתוח מסוכן.
"עם הבנה מוגברת של המנגנון, אנחנו יכולים לגרום להם להפוך לעצם לסת רגילה", הוא אומר."אבל לפני שימוש קליני בזה, יש צורך במחקר נוסף".
עד כה, עם כל יתרונות תאי הגזע מדם טבורי בהשוואה למקורות האחרים, ה ב ע י ה של התחום היא ביעילות האיסוף הנמוכה של דם טבורי, המביא למספר מוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה בעיקר לילדים ולא למבוגרים שהם מרבית החולים והממשיכים להיסמך על תרומות תאי גזע פחותים ביכולותיהם של תורמים בוגרים. המצב מצוי בשינוי בימים אלה, מיקי שחם פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (ב- 81%) שיכול לשרת גם:
· השתלות במבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות במצטבר מספר תאים גבוה.
· טיפול במגוון מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק דם טבורי"דם טבורי", בלבד ובקרוב מתחיל שיווקה גם בעולם.