אין כמו לאוורר את הגוף והנפש בחוג או פעילות מהנה כלשהי, שרחוקה מאד מהעיסוק היומיומי והשגרתי שמעסיק את כולנו (עבודה, לימודים, קריירה, ילדים ומשפחה ועוד). לעזרת אלה שמחפשים בנרות את שבירת השגרה המושלמת וגם לבצע פעילות שלא ביצעו מעולם – נחלצות מגוון סדנאות כתיבה בכל רחבי הארץ. אנשים רבים כבר ניסו ונשבו בקסמיה של הכתיבה וההבעה העברית וכעת מעידים על עצמם שהם לא מתכוונים לעזוב את הסדנא מפני שהכתיבה מסבה להם הנאה, עונג וסיפוק כה רבים. אז מה יש בסדנאות הכתיבה שעושה כל כך טוב לכל כך הרבה אנשים?
מה עושים בסדנאות כתיבה?
סדנאות כתיבה משלבות כתיבה, הקשבה, העברה וקבלה של ביקורת בונה וכמובן הרבה לימוד עצמי של איך לכתוב ולהעביר מן הראש אל הדף את כל המחשבות, התחושות, הרעיונות וכל מה שלפעמים עומד על קצה הלשון ולא מוצאים את הדרך לנסח, להגיד או לבטא. בסדנאות הכתיבה כל אחד יכול לכתוב כל מה שהוא רוצה. ישנם אנשים שכותבים סיפורים אמיתיים שהם ממציאים, אפשר לכתוב שירים בחרוזים, ישנם אנשים שכותבים את המחשבות שלהם על מנת לנקות את הראש ולאוורר את הזיכרון ויש את אלה שכותבים יומן אישי של אירועים וחוויות שהם עוברים וחווים.
בכל סדנת כתיבה שכזאת יש מנחה מקצועי, שמיומן בדרך כלל בעידוד אנשים לכתיבה והבעה, גם בעל פה. מדריך זה עוזר ותומך, מעודד את המשתתפים לכתוב עוד ועוד, נותן להם כלים ועצות כיצד לשפר את הכתיבה, איך להעלות לרמה גבוהה יותר את השפה שבה הם משתמשים וכמובן משבח אותם על כתיבה שהצליחה לאחר מאמצים רבים. כאשר מדובר באנשים בעלי קשיים להביע רגשות או מחשבות תפקידו של המנחה הופך לחשוב ביותר שכן רק הוא יוכל לעזור להם להתגבר על המחסום ולהצליח להתבטא.
מטעם מי ניתן למצוא סדנאות כתיבה?
בכל עיר גדולה ברחבי הארץ ניתן למצוא סדנת כתיבה המותאמת לגיל המבקש. סדנאות כתיבה מוצעות מטעם הרשות המקומית וישנן כאלה אפילו שמוצעות בחינם לתושבים כחלק מתכנית רווחה, פנאי ותרבות.