מיקי שחם - דם טבורי, מביא דיווחי מדע הרפואה מהעולם: תאי גזע פלוריפוטנטים - החיפוש הבלתי נגמר אחר השלימות.
Nancy M.P. King, Christine Nero Coughlin, & Anthony Atala - 2011
תקציר
מי שהעריך שהמחלוקת הציבורית לגבי חקר תאי גזע עובריים אנושיים (hESC) החלה להירגע, התעורר לאחרונה בגלל החלטת בית המשפט.
ב23 באוגוסט, השופט בבית המשפט המחוזי של מחוז קולומביה רויס למברת' הוציא צו-מניעה זמני המעכב מימון פדראלי של מחקר המשתמש בקווי hESC חדשים עד שהצבת התיגר של התובעים לליברליזציה של קווי הנחיית מימון תישמע.
ב9 בספטמבר, 2010, בית המשפט לערעורים של מחוז קולומביה השהה זמנית את הצו של השופט למברת', וב28 בספטמבר, 2010, בית המשפט לערעורים הורה שהערעור יזורז ואישר את הבקשה של מנהל אובמה להתיר לחקר hESC במימון פדראלי להמשיך במהלך הערעור.
מיקי שחם, "בנק החיים", מוסיף - מבהיר כי מחלוקת זו על מימון פדראלי עשויה להיראות לא חשובה יחסית תחילה. מאז החקיקה של תיקון דיקי-וויקר המתיר את זמינות המימון לחקר hESC, מדינות רבות שמו בצד מימון חקר hESC – במקרים מסוימים בסכומים משמעותיים.
מימון פרטי גם זמין מתעשיית הרוקחות וקרנות לתמיכה במחלות.
לפי מיקי שחם, מחברת "בנק החיים", דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
חוקרים ומרכזי רפואה אקדמאים התרגלו להפריד את קווי התא שלהם, הציוד והפעילויות כך שלא יהיה מיזוג של חקר hESC במימון פדראלי עם חקר hESC שלא יכול לקבל תמיכה פדראלית.
ולבסוף, ישנם מקורות חלופיים רבים לתאי גזע פלוריפוטנטים, למרות שההבטחה המדעית והפרקטית של מקורות אלו, כפי שנראה, משתנה רבות.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות "בנק החיים, בלבד.