חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

נהיגה בשיכרות - הגדרה ופתרונות

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/20091936 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בתקופה האחרונה ניכרת החמרה דרמטית ברמת הענישה בעבירה של נהיגה בשכרות, נושא הבטיחות בדרכים תופס את מקומו יותר ויותר בתקשורת ועניין הנהיגה בשכרות בדגש חזק, וזאת לאור ריבוי תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נתפסו בעת נהיגה בשכרות. העונש על נהיגה בשכרות עומד על שנתיים פסילה בפועל. על מנת להתמודד בהצלחה עם התופעה וכדי להביא לזיכויו של הנאשם ואפילו לצמצום העונש הצפוי לו, רצוי והכרחי לקחת את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני תעבורה. לפניך הגדרת החוק לנהיגה בשיכרות ודרכים לפתרונה:

החוק קובע כי שיכור - אחד מאלה:
(1)  מי ששותה משקה משכר בעת נהיגה או בעת שהוא ממונה על הרכב.
(2)  מי שבגופו מצוי סם מסוכן או תוצרי חילוף חומרים של סם מסוכן.
(3)  מי שבגופו מצוי אלכוהול בריכוז הגבוה מהריכוז שקבע שר התחבורה, בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת.
(4)  מי שנתון תחת השפעת משקה משכר או תחת השפעת סם מסוכן, ובלבד שבבדיקת מעבדה לא נמצא שריכוז האלכוהול בדמו נמוך מהסף שנקבע בתקנות לפי פסקה (3).

החוק עוד קובע, כי במידה ובבדיקת דם שנערכה התגלה ריכוז של 50 מיליגרם אלכוהול לכל ליטר דם (או יותר), או אם בבדיקת נשיפה במכשיר הינשוף התגלתה דגימה עם 255 מיקרוגרם אלכוהול  לכל ליטר אוויר נשוף (או יותר), יוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות שהעונש בצידה הוא שנתיים פסילה בפועל. בצירוף לעונש הפסילה בפועל, בתי המשפט אף משיתים עונשים נוספים כגון: מאסר על תנאי או התחייבות, פסילה על תנאי וקנס.

כאמור, סעיף 62(3) לפקודת התעבורה קובע עונש מאסר לנהג שנוהג שיכור. בפועל בתי המשפט לתעבורה פוסקים את העונשים המוזכרים לעיל כאשר עבירה זו מתבצעת בפעם הראשונה, אולם לעיתים בהם ריכוז האלכוהול גבוה או כאשר לעבירת השכרות נלוות עבירה של גרם תאונת דרכים – הנאשם צפוי לעונשי מאסר ועבודות שירות כבר בעבירה הראשונה מסוג זה.
סעיף 39א לפקודת התעבורה קובע עונש פסילה שלא תפחת משנתיים לנהג המורשע בעבירה של נהיגה בשכרות, ואם כבר הורשע הנהג על עבירה זו בשנה שקדמה לאותה עבירה – פסילה שלא תפחת מארבע שנים.

ישנם מקרים בהם כמות האלכוהול הנמדדת יכולה להטיב עם נהגים שנמצאו נוהגים בשכרות, במידה ומדובר בכמות על עד 350 מיליגרם באוויר נשוף. בדרך כלל הן בתי המשפט והן לשכות התביעה מחליטים להקל במעט ולהטיל פסילה הפחותה משנה. עם זאת יש לזכור כי במקרים בהם שופטי בתי המשפט מחליטים להקל, על דעת עצמם, לשכות התביעה, במקרים רבים, מערערות על פסקי הדין, ולא פעם בתי המשפט המחוזי מקבלים את הערעור ומחמירים את העונשים.

לצערי הרב, שנאשמים מעלים בפני בית משפט בעיות פרנסה, בריאות ואת הצורך שלהם ברישיון נהיגה, אינם מודעים לעובדה, כי אלו אינם בבחינת נסיבות מיוחדות, שבית משפט ייקח בחשבון לצורך קיצור הפסילה כנדרש בחוק.

אז מה כן ניתן לעשות???!!!
1.מציאת פגמים בראיות: תיק שכרות הוא תיק המורכב מטפסים רבים, בהם ניתן למצוא, לא אחת, כי השוטרים או מתנדבים לא פעלו לפי ההוראות המוטלות עליהם כגון: אי החלפת פיית נשיפה, לא שמרו על נהגים החשודים בשכרות מעל זמן המתנה של רבע שעה מבחינת אוכל ושתייה או זמן של 5 דקות מרגע עישון סיגריה. בנוסף ישנם ליקויים נוספים אותם ניתן למצוא בחומר הראיות.
2.תקיפת מיומנות המפעיל: מפעילי מכשיר הינשוף הנם שוטרים או מתנדבים אשר לא פעם טועים בדרך הפעלת המכשיר, כיול המכשיר או נהלים אותם הנו צריך להקפיד, ולא פעם חקירתו מעל דוכן העדים מביאה לשינוי סעיף האישום לאחד קל יותר או לזיכוי מוחלט.
3.תקיפת מיומנות בודק הינשוף התקופתי: מכשיר הינשוף נבדק במעבדה אחת ל 5-6 חודשים על ידי איש מעבדה. מדובר בביצוע בדיקה טכני של המכשיר ולא פעם נמצאו ליקויים בדרך עבודת אנשי המעבדה- להם אין מיומנות בדרך הפעלת מכשיר הינשוף.
4.תקיפת החוק: בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון, הוטלה על המדינה תקופה של 4 חודשים על מנת להביא לתקינת תקנות מסודרות אשר יסדירו את תוקף בדיקת הנשיפה. כאמור, המדינה לא פעלה ולא עשתה דבר וחצי דבר במישור זה, ועל- כן יש לתקוף את התנהלות המדינה בעניין זה.

כעת, לאחר הצגת כלים אלה, יש להביא לסיום התיק בענישה הפחותה מעונש המינימום ככל שניתן, ובמקרים בהם בעיות ראייתיות יש לשאוף לפסילה קצרה ביותר עד כדי זיכוי מוחלט.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום - עורך דין לתעבורה
לכתובת האתר : www.nirshalom.co.il
לשאלות בכל נושא ניתן לפנות אליי לנייד: 052-5522461
או למייל nirshalomlaw@gmail.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ניר שלום

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091163 צפיות
עד לסוף שנת 2005 שוטר היה רשאי לדרוש בדיקת שכרות רק כאשר התעורר חשד סביר כי הנהג שיכור, לדוגמא: נסיעה לא תקינה, נסיעה בזיגזג או תאונת דרכים. כלומר, ריח אלכוהול או עיניים אדומות לא הספיקו בכדי הביא לדרישת הבדיקה. במקרים בהם נעצרו נהגים רק משום שהריחו ריח אלכוהול וסרבו למתן בדיקת שכרות, נהגו בתי המשפט לזכות את הנהגים מעבירת הסירוב.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091244 צפיות
תקנות התעבורה קובעות כי לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי בהיותו שיכור. נהיגה בשכרות, אסורה היות ואדם הנמצא בדמו אלכוהול יותר מן המותר בחוק, נוטל על עצמו סיכון של מעורבות בתאונה, אפשרות לגרימת חבלה לרכוש או לאדם ואף למוות.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091405 צפיות
נהיגה במהירות מופרזת היא אחת העבירות החמורות על פי פקודת התעבורה אולם חומרת העונש נקבעת בהתאם לחריגת המהירות אשר ביצע הנהג. על התביעה חלה חובת ההוכחה להוכיח מעל לכל ספק סביר כי הנאשם עבר את העבירה בה הוא מואשם.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091317 צפיות
תחום התעבורה במדינת ישראל הינו חלק מתחום של משפט פלילי. נהגים רבים נוטים להקל ראש בעבירות תנועה, אולם בשנים האחרונות חוקי האכיפה והעונשים הניתנים בבתי המשפט הפכו מחמירים במיוחד בכל הנוגע לעבירות תעבורה מסוימות. הנהיגה על הכבישים, והשהייה על הכביש בכלל, הפכה לפעולה מסוכנת ומסכנת חיים, תופעת הקטל בכבישים וצמצום התאונות באופן כללי, הביאו עמם החמרה ממשית בענישה.

מאמרים נוספים בנושא דיני תעבורה

מאת: דניאל מלמדדיני תעבורה11/07/182270 צפיות
שאלת ההזדקקות לשירותיו של עורך דין תעבורה היא אינה שאלה שניתן לענות עליה באופן אובייקטיבי, שכן כל מי שמרגיש שהוא אינו מוכן לקבל את הדין שנגזר עליו, זקוק לעורך דין תעבורה שיאפשר לו להתמודד מול רשויות החוק והערכאות המשפטיות

מאת: עו"ד גיל נדלדיני תעבורה28/11/171678 צפיות
שימוש במצלמות מעקב במקום העבודה ובמסגרת יחסי עבודה

מאת: amirdadon90דיני תעבורה16/11/161757 צפיות
בין אם אתם בצד הנפגע או בצד הפוגע, חשוב שתדעו כיצד להתמודד מבחינה משפטית עם תאונות דרכים!

מאת: orya peryדיני תעבורה29/11/152483 צפיות
עורכי דין לתעבורה, יכולים לבדוק את ההאשמות העומדות נגד הנאשם בדבר עבירות תנועה חמורות ואף לזכות את מרשיהם. ההתמחות של עורך דין תעבורה, הינה לנתח את העבירות נגד הנאשם בעסקת טיעון בפני השופט ייתכן והנאשם, יתבקש מעורך דינו, לאסוף כמה שיותר ראיות. בכדי להקל על חומרת עונשו או אפילו להגיע לזיכוי מוחלט.

מאת: sharondan80דיני תעבורה28/04/152556 צפיות
קיימים מספר גורמים המובלים לתאונות דרכים. אלה מתחלקים לגורם המכני, הגורם התשתייתי והגורם האנושי. כל תאונה ניתן לסווג לפי אחד מהגורמים האלה.

מאת: אסי לינקרדיני תעבורה07/04/152046 צפיות
עורך דין תעבורה הוא עורך דין אשר עוסק בכל מה שקשור לתעבורה, כלומר בכל מה שנוגע לדרכים, לכבישים, לרכבים, לחוקי תנועה וכדומה. תחומים שבהם עוסק עורך דין תעבורה הם, למשל, עבירה על חוקי תעבורה כמו אי ציות לרמזור, חניה במקום אסור וכדומה; נהיגה ללא רישיון; מעורבות בתאונת דרכים, עם או בלי נפגעים; נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים; וכן הלאה. ישנן עבירות תעבורה קלות, שנידונות במסגרת אזרחית, וישנן עבירות תנועה אשר הופכות להיות האשמות פליליות, כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול, מעורבות בתאונת דרכים עם נפגעים, ועוד.

מאת: אבנר כהןדיני תעבורה23/02/152644 צפיות
"לא ינהג אדם רכב בדרך ולא יניעו אם הוא שיכור" טוענים חוקי התעבורה, אך ניתן בהחלט לומר שלא כולם מצייתים לחוק. מסיבה זו המשטרה הגבירה את האכיפה, ומשתמשת במספר אמצעים נוספים שלא היו נהוגים בעבר, על מנת לעצור את הנהגים ששותים לשוכרה ועולים על ההגה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica