חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חשוב לדעת - דיני תעבורה

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/20091316 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תחום התעבורה במדינת ישראל הינו חלק מתחום של משפט פלילי. נהגים רבים נוטים להקל ראש בעבירות תנועה, אולם בשנים האחרונות חוקי האכיפה והעונשים הניתנים בבתי המשפט הפכו מחמירים במיוחד בכל הנוגע לעבירות תעבורה מסוימות.
הנהיגה על הכבישים, והשהייה על הכביש בכלל, הפכה לפעולה מסוכנת ומסכנת חיים, תופעת הקטל בכבישים וצמצום התאונות באופן כללי, הביאו עמם החמרה ממשית בענישה.
במצב זה, בתי המשפט עלול לגזור עונשים חמורים על עברייני תנועה, כך שכיום מומלץ ביותר לפנות לקבלת סיוע משפטי על ידי עורכי דין המתמחים בדיני תעבורה, בכל מקרה בו הינך עומד בפני משפט תעבורה.
אבל ישנם דברים בסיסיים שכל נהג בישראל צריך לדעת, וכדאי שעה אחת קודם.

במעמד בתי משפט:

  1. דיני התעבורה הינם חלק מהמשפט הפלילי.
  2. אם זומנת, הן על ידי המשטרה והן על ידי בית המשפט - תתייצב.
  3. רשיון הנהיגה חשוב עד מאוד, אל תיזכר בכך רק לאחר שהוטלה עליך כבר הפסילה.
  4. אם זומנת לדיון בבית המשפט, קח יום חופש (אם ניתן), זה רחוק מקופת חולים ובשעת הדיון שלך יש עוד עשרות משפטים.
  5. הגיע תורך להגיע לדוכן ולעמוד אל מול השופט, אל תחשוש, לגיטימי לחלוטין לבקש דחייה לפגישה עם עורך דין מבלי להשיב לאישום במועד זה. כלומר, להימנע מלענות מודה/ כופר.
  6. הזכות להיוועצות עם עורך דין הינה זכות יסוד. עמוד על כך.
  7. עורך דין תעבורה אינו שופט ולא קובע את תוצאות המשפט, אך עורך דין טוב יכול להשפיע רבות ולהוות גורם חשוב ביותר.
  8. הימנעות מייצוג על ידי עורך דין תעבורה יכול להיות חסכוני בטווח הקצר אך יקר מאוד בטווח הארוך.
  9. חשוב היטב על כל מלה שהינך אומר בבית המשפט לפני אומרה, זה בטוח ישמש נגדך / בעדך בסיומו.
  10. ישנן עבירות רבות שמחייבות את בית המשפט להטיל פסילת מינימום אם כתב האישום לא ישונה/ יתוקן, הימנע מלהגיע לבית המשפט ללא ייעוץ.
  11. במידה ואין המדובר בעבירה קלה מאוד, הימנע מלהיפגש לבדך עם התביעות בתחנת המשטרה, זאת מאחר ולאחר הפגישה איתך, לא יציעו הסדר מקל יותר מהסיבות הברורות.
  12. גם אם עורך הדין הגיע עם המשטרה לעסקת טיעון, יש לאשרה בבית המשפט. השופט אינו מחויב לה ואף מזהיר את הצדדים שהוא רשאי לא לכבדה.
  13. נפסלתם מלנהוג על ידי בית המשפט, דאגו להפקיד רישיונכם/ תצהיר+ אישור משרד רישוי- במזכירות בית המשפט, שכן אחרת מניין הפסילה לא יחל.
  14. נפסלתם מלנהוג על ידי קצין, גשו מיד לעורך דין או הגישו בקשה לביטול פסילה מנהלית, ישנה אפשרות ממשית להשבת הרשיון בתקופה הפחותה מזמן הפסילה שהטיל עליכם גם בעבירות חמורות.
  15. נהיגה בזמן פסילה הינה מהעבירות החמורות בפקודת התעבורה - הגוררת פסילות ארוכות מאוד, מאסר על תנאי ואף מאסרים בפועל.


במעמד משטרת ישראל:

  1. נעצרת על די שוטר, אל תמהר להודות בעבירה, בכל מקרה ומקרה ישנם ליקויים ראייתיים העלולים להביא לזיכוי מוחלט או להסדר מקל.
  2. קרא בעיון את אשר נכתב בדוח עוד לפני חתימתך, הדברים ישמשו נגדך בבית המשפט.
  3. אם יש לצדכם נוסעים או עדים, והם מכחישים את ביצוע העבירה, יש לדאוג שפרטיהם יירשמו בעת רישום הדו"ח ואף דבריהם.
  4. תשלום דוח משטרה, בין אם ניתן במעמד כתיבתו ובין אם נשלח בדואר, כמוהו כהודאה באשמה.
  5. במהלך 90 הימים מעת קבלת הדוח הינך חייב להגיש בקשה להישפט או לשלמו.
  6. קיבלת מספר דוחות, ישנם מצבים בהם ניתן לאחדם ולחסוך נקודות.
  7. אל תשכח: צבירת נקודות תביא להשתתפות בקורסים ואף לשלילות רשיון לתקופות ארוכות.
 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מאמר זה נכתב על ידי ניר שלום - עורך דין לתעבורה
לכתובת האתר : www.nirshalom.co.il
לשאלות בכל נושא ניתן לפנות אליי לנייד: 052-5522461
או למייל nirshalomlaw@gmail.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ניר שלום

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091936 צפיות
בתקופה האחרונה ניכרת החמרה דרמטית ברמת הענישה בעבירה של נהיגה בשכרות, נושא הבטיחות בדרכים תופס את מקומו יותר ויותר בתקשורת ועניין הנהיגה בשכרות בדגש חזק, וזאת לאור ריבוי תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נתפסו בעת נהיגה בשכרות. העונש על נהיגה בשכרות עומד על שנתיים פסילה בפועל. על מנת להתמודד בהצלחה עם התופעה וכדי להביא לזיכויו של הנאשם ואפילו לצמצום העונש הצפוי לו, רצוי והכרחי לקחת את שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני תעבורה.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091162 צפיות
עד לסוף שנת 2005 שוטר היה רשאי לדרוש בדיקת שכרות רק כאשר התעורר חשד סביר כי הנהג שיכור, לדוגמא: נסיעה לא תקינה, נסיעה בזיגזג או תאונת דרכים. כלומר, ריח אלכוהול או עיניים אדומות לא הספיקו בכדי הביא לדרישת הבדיקה. במקרים בהם נעצרו נהגים רק משום שהריחו ריח אלכוהול וסרבו למתן בדיקת שכרות, נהגו בתי המשפט לזכות את הנהגים מעבירת הסירוב.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091243 צפיות
תקנות התעבורה קובעות כי לא ינהג אדם רכב בדרך או במקום ציבורי בהיותו שיכור. נהיגה בשכרות, אסורה היות ואדם הנמצא בדמו אלכוהול יותר מן המותר בחוק, נוטל על עצמו סיכון של מעורבות בתאונה, אפשרות לגרימת חבלה לרכוש או לאדם ואף למוות.

מאת: ניר שלוםדיני תעבורה30/11/091405 צפיות
נהיגה במהירות מופרזת היא אחת העבירות החמורות על פי פקודת התעבורה אולם חומרת העונש נקבעת בהתאם לחריגת המהירות אשר ביצע הנהג. על התביעה חלה חובת ההוכחה להוכיח מעל לכל ספק סביר כי הנאשם עבר את העבירה בה הוא מואשם.

מאמרים נוספים בנושא דיני תעבורה

מאת: דניאל מלמדדיני תעבורה11/07/182270 צפיות
שאלת ההזדקקות לשירותיו של עורך דין תעבורה היא אינה שאלה שניתן לענות עליה באופן אובייקטיבי, שכן כל מי שמרגיש שהוא אינו מוכן לקבל את הדין שנגזר עליו, זקוק לעורך דין תעבורה שיאפשר לו להתמודד מול רשויות החוק והערכאות המשפטיות

מאת: עו"ד גיל נדלדיני תעבורה28/11/171678 צפיות
שימוש במצלמות מעקב במקום העבודה ובמסגרת יחסי עבודה

מאת: amirdadon90דיני תעבורה16/11/161757 צפיות
בין אם אתם בצד הנפגע או בצד הפוגע, חשוב שתדעו כיצד להתמודד מבחינה משפטית עם תאונות דרכים!

מאת: orya peryדיני תעבורה29/11/152483 צפיות
עורכי דין לתעבורה, יכולים לבדוק את ההאשמות העומדות נגד הנאשם בדבר עבירות תנועה חמורות ואף לזכות את מרשיהם. ההתמחות של עורך דין תעבורה, הינה לנתח את העבירות נגד הנאשם בעסקת טיעון בפני השופט ייתכן והנאשם, יתבקש מעורך דינו, לאסוף כמה שיותר ראיות. בכדי להקל על חומרת עונשו או אפילו להגיע לזיכוי מוחלט.

מאת: sharondan80דיני תעבורה28/04/152556 צפיות
קיימים מספר גורמים המובלים לתאונות דרכים. אלה מתחלקים לגורם המכני, הגורם התשתייתי והגורם האנושי. כל תאונה ניתן לסווג לפי אחד מהגורמים האלה.

מאת: אסי לינקרדיני תעבורה07/04/152046 צפיות
עורך דין תעבורה הוא עורך דין אשר עוסק בכל מה שקשור לתעבורה, כלומר בכל מה שנוגע לדרכים, לכבישים, לרכבים, לחוקי תנועה וכדומה. תחומים שבהם עוסק עורך דין תעבורה הם, למשל, עבירה על חוקי תעבורה כמו אי ציות לרמזור, חניה במקום אסור וכדומה; נהיגה ללא רישיון; מעורבות בתאונת דרכים, עם או בלי נפגעים; נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים; וכן הלאה. ישנן עבירות תעבורה קלות, שנידונות במסגרת אזרחית, וישנן עבירות תנועה אשר הופכות להיות האשמות פליליות, כמו נהיגה תחת השפעת אלכוהול, מעורבות בתאונת דרכים עם נפגעים, ועוד.

מאת: אבנר כהןדיני תעבורה23/02/152644 צפיות
"לא ינהג אדם רכב בדרך ולא יניעו אם הוא שיכור" טוענים חוקי התעבורה, אך ניתן בהחלט לומר שלא כולם מצייתים לחוק. מסיבה זו המשטרה הגבירה את האכיפה, ומשתמשת במספר אמצעים נוספים שלא היו נהוגים בעבר, על מנת לעצור את הנהגים ששותים לשוכרה ועולים על ההגה.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica