"לא ינהג אדם רכב בדרך ולא יניעו אם הוא שיכור" טוענים חוקי התעבורה, אך ניתן בהחלט לומר שלא כולם מצייתים לחוק. מסיבה זו המשטרה הגבירה את האכיפה, ומשתמשת במספר אמצעים נוספים שלא היו נהוגים בעבר, על מנת לעצור את הנהגים ששותים לשוכרה ועולים על ההגה.
אין ספק שכל אי ציות לחוקים כמו במקרה זה עשוי להוביל לעונשים ולנהיגה ביד קשה מצד בתי המשפט לתעבורה בישראל. עם זאת, בכל מקרה חשוב מאוד שתיוועצו בטרם כל צעד אותו תעשו לאחר שתואשמו בנהיגה בשכרות עם עו"ד המומחה בדיני התעבורה, כמו למשל עו"ד איתן סגל, על מנת לראות מהם זכויותיכם ולקראת מה אתם עומדים. עם זאת, ישנם מספר חוקים ותקנות אותם מומלץ לכם להכיר גם בטרם תיוועצו עם עורך הדין שלכם, על מנת לדעת טוב יותר מה תוכלו לעשות, אם עוצר אתכם שוטר בגין נהיגה בשכרות. למשל, אם שתיתם אלכוהול ברמה מסוימת, חשוב שתדעו כי ישנה רמה מועטה של אלכוהול בה עדיין תוכלו לנהוג, למרות שזה לא מומלץ, אלא אם כן אתם באחת הקבוצות אליהן ניתן דגש מיוחד, קבוצות שלא יכולות לשתות ולו כמות מזערית, כמו נהגים חדשים, נהגים עד גיל 24 ונהגי משאיות.
דוגמא נוספת שכזו תוכל להיות דוגמא בה תסרבו לבצע את בדיקת הינשוף והמשטרה תבקש מכם כאפשרות חלופית לערוך בדיקת דם או בדיקת שתן. גם ללא ייעוץ של עו"ד איתן סגל, עליכם לדעת שכשיש למשטרה בסיס סביר או אם מדובר בנהג שהיה מעורב בתאונה שכבר נגרמה, זכותה של המשטרה לבצע בדיקות אלה במקום בדיקות הינשוף, ואם תסרבו תוכלו להיות מואשמים בנהיגה בגילופין אף ללא שום בדיקה.