נבל מקורו משנות ה- 2000 לפני הספירה. עוד בימי התנ"ך, היה ניתן לזהות קטעים שבהם היו מנגנים בנבל. הנבל, מיוצר במספר שיטות שונות, כגון : נבלים זוויתיים שצוואר הגוף של הנבל והנבל עצמו יוצרים זווית ישרה, נבל קשתי, בו הצוואר והגוף יוצרים קימור של קשת ונבל מסגרתי בו יש חלק שלישי שניצב מנגד לזווית שנמצאת בין הגוף לצוואר ויוצר משולש זאת בכדי לחזק את הנבל מפני מתיחותם של המיתרים. כיום, הנבל המודרני שנמצא בשימוש וניתן ליראות אותו בתזמורות בינו הנבל המסגרתי שיש לו 47 מיתרים ושבעה מיתרים לכל אוקטבה. מיתרי הבס בנבל זה, הינם מאוד עבים ועשויים ממתכת מצופה ואילו המיתרים האחרים, מיתרי הסופרן, עשויים מניילון או גידים.
ישנו סוג של נבל אשר מפיק מנגינה מדהימה, מרגיעה ונעימה ששמו הינו נבל זכוכית. מכיוון, שהוא עשוי מזכוכית יתכן ושמעתם עליו בשמותיו השונים, כגון: "כוסות מזמרות" או מוזיקליות. סוג נבל זה, עשוי ממערכת שלמה של כוסות העשויות מזכוכית ומשמשות ככלי נגינה. הצליל העולה מנבל הזכוכית, מופק ע"י רטט שמופק מחיכוך אצבעות רטובות בשפת הכוסות. הכוסות מכוונות לפי תווים שונים. לעיתים מעודף ניגון בכוסות שפת הכוס מתחילה להישחק דבר אשר מונע את הפקת התו באופן נקי. סוג נוסף של נבל הינו, הנבל הקלטי,בו מופקת מנגינה בניגון של חצאי טונים הנעשים בשתי צורות: האחת: בכוונון של המיתר לפני הנגינה והשנייה, הרמה של וו קטן מעל למיתר אשר גורם לכך שיתקצר הצליל. נבל זה בדרך כלל זול יותר משאר הנבלים מכיוון שטווח הנגינה שלו הינו פחות גמיש.
היום בכל אירוע יהיה סגנון שונה או דומה של מוסיקה. סגנון מוסיקה לאירועים נבחר ע"י המארגן והינו בהתאמה לסוג האירוע והאנשים אשר יהיו באירוע. היום נהיה נפוץ להביא לאירועים תזמורת שתנגן. אומנם עם התזמורת עולה קונוטציה של משהו שהוא יותר קלאסי פחות שמח ופחות מתחבר לאירועים שצריכים להיות מקפיצים ושמחים. אך, כאן חלה טעות מכיוון שנגני תזמורת יודעים לנגן רפרטואר רחב של מנגינות אשר מתאימות לכל סוג של אירוע. כמו כן, לתזמורת ניתן לצרף זמר אשר אותו התזמורת תלווה. היום אין אירוע שיעבור בלי מוסיקה לאירועים שתתלווה אליו.