חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסדרי ראיה

זכויות הסדרי הראיה  להורה הלא משמורן

המושג הסדרי ראיה, טומן בחובו, למעשה, את אותם הזמנים ו/או המועדים אשר בהם ההורה הלא משמורן יראה את ילדיו.

הסדרים אלו, נקבעו הן לטובתם של הילדים והן לטובת אותו הורה שאינו משמורן. זאת בכדי שיוכלו לשמר ולפתח את מערכת היחסים ביניהם. כלומר, קיימת חשיבות רבה להתפתחות הקשר היציב בין הילד להורה הלא המשמורן, והסדרי הראיה באים להסדיר את התפתחו זו.

במידה והילד הנו קטין בגיל הרך, הרי שהסדרי הראיה יהיו מועטים ולא ארוכים, משום שילד בגיל הרך זקוק לביטחון ויציבות ולשהות מרובה במחיצת אימו.

את הסדרי הראיה קובעים בתי המשפט לענייני משפחה ו/או בתי הדין הרבניים, בדרך כלל, לאחר שקיבלו חוות דעת מפקידת סעד לגבי המלצותיה בדבר המועדים והזמנים המתאימים בנסיבות העניין, להסדרי ראיה. באותה המידה אף יכולים בתי המשפט לענייני משפחה ו/או בתי הדין הרבניים להסמיך את פקידת הסעד לקבוע את הזמנים והמועדים להסדרי הראיה בין הקטינים לבין ההורה הלא משמורן, לאחר שבדקה ובחנה את הנסיבות לגופן.

כמו כן, ניתן לקבוע מנגנון הסדרי ראיה גם במסגרתו של הסכם גירושין אשר נחתם בין הצדדים, ובו קבעו הצדדים מי יהיה ההורה המשמורן ומה יהיו הסדרי הראיה שיוענקו להורה השני.


הסדרי הראייה הנהוגים והמקובלים בראי עולם המשפט הנם :

א.      שני מפגשים בין ההורה הלא משמורן לבין הילדים בשעות אחר הצהריים, למשך מספר שעות, פעמיים בשבוע באמצע השבוע.

ב.      מפגש ללינה בכל שבת שניה (סוף שבוע שני), כשמפגש זה יחל ביום שישי בצהריים – לפני כניסת השבת ויסתיים במוצאי שבת או לחילופין ביום ראשון בבוקר, כאשר באחריותו של ההורה הלא משמורן להביא את הילד עד לפתחו של המוסד החינוכי בו הילד שוהה. (מן הראוי לציין, כי מפגש ללינה לא יתאפשר בכל גיל, וכל מקרה ייבחן על פי נסיבותיו).

ג.        מפגשים במחצית מהחגים והחופשות כשבדרך כלל נהוג לקבוע כי שנה של חופשות וחגים הילד ישהה במחיצתו של ההורה המשמורן ושנה אחרת במחיצתו של ההורה הלא משמורן. יחד עם זאת, ניתן לקבוע כי חג אחד הילד ישהה עם ההורה המשמורן ובחג השני עם ההורה הלא משמורן.

חשוב מאוד לציין כי, הסדרי ראיה לא יציבים מבחינת הזמנים והמועדים שנקבעו ולא מקוימים מבחינת רציפותם, עלולים לגרום לילדים נזק בלתי הפיך שיבוא לידי ביטוי בהפרעות כאלה או אחרות אשר יגרמו לו להתערערות רגשית תוך הרגשת נטישה. לכן, המלצתי היא לשני הצדדים הן להיות נדיבים מבחינת האפשרות להתקיימותם של הסדרי ראיה מרובים בין הילדים להורה הלא משמורן והן שההורה הלא משמורן יעמוד בהסדרי הראייה שנקבעו ויקיימם כלפי הילדים וכלפי עצמו.  כמובן, הסדרי ראיה מרובים הנם, הסדרים רצויים ומבורכים, כאשר לא נשקפת לילדים כל סכנה מצד ההורה הלא משמורן ו/או מסביבתו.

***המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עוה"ד סטרוגנו הינה בעלת תואר ראשון במשפטים, סיימה התמחותה בבית משפט לענייני משפחה בחיפה וכן סיימה השתלמות בנושא דיני משפחה ודיני ירושה במכון להשתלמות של לשכת עורכי הדין.

עוה"ד שלומית סטרוגנו מטפלת במגוון נושאים וביניהם : ניהול תיקי גירושין בכללותם, לרבות תביעות בענייני מזונות, משמורת ורכוש וניהול תיקי ירושות וצוואות בכללותם, לרבות התנגדויות לצווי ירושה ולצווי קיום צוואה, הן בבתי הדין הרבניים והן בבתי המשפט לענייני משפחה. כמו כן, עורכת הסכמים בין בני זוג בענייני גירושין, ממון, מזונות, חזקה, שלום בית וכד' ומגישה בקשות אצל הרשם לענייני ירושה.

כתובת: שד' ירושלים 3, קרית ים
טל': 077-2115151 פקס': 077-2115152
נייד : 050-8560253
דואר אלקטרוני : str_law@zahav.net.il

אתר אינטרנט : http://www.easyget.co.il/

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלומית סטרוגנו עורכת דין לענייני משפחה

במידה ובני זוג החליטו לפנות להליך של גירושין וכפועל יוצא להליך של פירו התא המשפחתי, הרי שאחד הנושאים אשר יהיה עליהם לשים עליו את הדעת ואשר כרוך מעצם טיבו וטבעו בהליך של גירושין, הנו הנושא של משמורת הילדים המשותפים.

במצב דברים שבו בני זוג החליטו לפנות להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות הרי שעל אחד הצדדים לפחות להגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני אשר לו סמכות שיפוט ייחודית בענייני גירושין. כמו כן, על מנת שתביעת גירושין תתקבל ולבסוף יינתן פסק דין של גירושין, על התביעה להכיל בתוכה טענות בדבר עילות גירושין אשר מוכרות בדין העברי ואשר ניתן להוכיחן, שאם לא כן, עלול בית הדין הרבני לדחות את אותה תביעת גירושין.

אחד מאבני היסוד של הליך גירושין, הנו בניית אסטרטגיית גירושין, בטרם הפנייה להליך של גירושין. שכן, אסטרטגיית גירושין נכונה ומתאימה, במרבית המקרים גם תוביל לתוצאות המיוחלות של הצד אשר החליט לפנות להליך של גירושין.

כיום, מסתמנת מגמה לפיה, מרבית הזוגות אשר פנו להליך של גירושין בדרך של פנייה לערכאות שיפוטיות, יסיימו את אותו הליך גירושין, בסיוע של הליך גישור.

מרבית התיקים המתנהלים בענייני גירושין, נפתחים בעקבות בגידתו של מי מבני הזוג, תוך הפרה בוטה של האמון בין הצדדים.

פנייה להליך של אימוץ, תסתיים בסופו של התהליך במתן של צו אימוץ על ידי בית המשפט לענייני משפחה, עבור הילד אותו המשפחה המאמצת מעוניינת לאמץ.

הסכם ממון הנו מסמך משפטי אשר בני זוג עורכים, בדרך כלל, לפני הנישואין ובטרם מיסוד הקשר. זאת על מנת להבטיח כי במידה ומערכת היחסים תעלה על שרטון, מערכת היחסים הממונית ביניהם תתחלק באופן השונה מזה שקובע חוק יחסי ממון בין בני זוג.

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211648 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica