אחד הטרנדים הבולטים ביותר בשנה-שנתיים האחרונות הוא בישול. אם בעבר לסעוד בחוץ היה הרבה יותר פופולרי, כיום, בעקבות תכניות כמו מאסטר שף וכל תכניות הבישול של שפים גדולים כמו ישראל אהרוני וצחי בוקששתר שמראים לנו איך לבשל את כל המאכלים המדהימים הללו בבית, בשילוב עם המצב הכלכלי העדין, אנשים רבים מעדיפים להישאר בין דפנות הבית ולהתחיל לבשל.
מתכונים באינטרנט
נשים, גברים וילדים- כולם עומדים על הסירים ובין המחבתות, בניסיון להיות שף ולו לרגע אחד. אם בעבר רוב המבשלים היו מסתפקים אך ורק במתכונים פשוטים, אולי קצת יותר מסובכים מחביתה אך עדיין לא תבשילים כמו ברמה שמגישים במסעדות, כיום כבר כמעט כל השפים החובבים מחפשים אחר המתכון המנצח, אותו הם יבשלו לחבר'ה שלהם בבית על מנת לזכות במחמאות, גם אם זה כרוך בעבודה קשה ומאומצת. פרט לתכניות הטלוויזיה, אנשים רבים נשענים על מתכונים באינטרנט, שם הם יכולים לראות לפרטי פרטים מהם המרכיבים של כל מתכון וכמה בדיוק שמים מכל מרכיב בכל תבשיל. אפשרות נוספת שעולה בפני כל המבשלים למיניהם דרך רשת האינטרנט, היא לראות כיצד מכינים במדויק כל מתכון, על ידי כך שהם צופים באחד מהאתרים בסרטון של אחד השפים מבשל או אופה, החל משלב הוצאת הרכיבים מהמקרר ועד לשליפת התבנית מהתנור או הסיר מעל הגז והצילחות המסורתי.
כיצד מוצאים מתכונים מסובכים להכנה?
כאמור, ברחבי האינטרנט ניתן למצוא מגוון עצום של תפריטים ומתכונים מהם ניתן לקחת השראה או לחזור במדויק אחרי השף שמכין את המנה, בין אם מדובר במנה פשוטה להכנה ובין אם מדובר דווקא על מנה הרבה יותר מסובכת. מתכונים של שפים מוכרים כמו חיים כהן מסתובבים באתר וניתן להכין לפיהם את התבשילים המוכרים של השף המפורסם בלא שום בעיה. לדוגמא, תוכלו למצוא מתכון פשוט של עוף בתנור עם תפוחי אדמה, כולל כל מה שכרוך בכך, החל מהתבלינים שמשתלבים בתבשיל דוגמת רוזמרין, שום ופלפל, מהן המעלות אותן יש לכוון בתנור ובאיזו רמה של חום וכמובן מתי יש להוציא את התבשיל כדי שיזכה לעסיסיות הרצויה ולא יתקשה או יהפוך להיות בטעם של גומי. באותו חיפוש תוכלו למצוא גם תבשיל מסובך יותר כמו של מרק קובה סלק, החל מאיך מכינים את כדורי הקובה עצמו החל משלב הכנת העיסה, מהם התבלינים אותם יש לשים במרק על מנת שהוא יקבל בצורה הטובה ביותר את הטעם של הקובה וכמובן שבאיזו טמפרטורה טוב ביותר לאכול אותו.
מדפסות להדפסת המתכון
הבעיה היחידה במתכונים דרך האינטרנט יכולה להיגרם אצל אנשים שלא כל כך יכולים לבשל כשבכל רגע עליהם להזיז את העכבר על מנת שהמסך לא ייכבה, או סתם קשה להם להתרכז בהכנת המאכלים כשהם לא קוראים את המתכון מתוך דף. אבל אל חשש, בדיוק בשביל זה הומצאו מדפסות. למעשה, אולי לא בדיוק בשביל זה, כי אם למדפסות יש שימושים רחבים הרבה יותר כמו הדפסת חומרים בכל מיני מקומות עבודה, תסריטים או מסמכים שונים שעליהם להיות מסודרים בתיקייה וגם לשם דפים שאמורים להיות מועברים אל אנשים מסוימים, אך כמובן שגם עבור הדפסת המתכונים הם יהיו שימושיים.
מהו הקריטריון לבחירת מדפסות
הייעוד לשמו רוכשים את המדפסת חשוב מאוד לשם הבנה של איזו מדפסת בדיוק עלינו לרכוש. את המדפסות ניתן למצוא בסוגים שונים, דוגמת מדפסות להזרקת דיו ומדפסות לייזר, וגם של חברות שונות, כך שלולא ידיעה מהי המטרה העיקרית לשימושה וכמה דפים ייצאו מתוכה במהלך העבודה, לא נדע לבחור את המדפסת הנכונה.