האם רק פגיעה פיזית היא אלימות אצל נשים?
האם המשפט " תסגרי את הטלפון! אני צריך אותו עכשיו! " הוא סוג של אלימות? או משפט אחר " הדעה שלך לא מעניינת אף אחד! " והמשפט הידוע והמוכר: " מי נתן לך רישיון נהיגה? " . משפטים תמימים כאלה ואחרים נשמעים בשיחות שבין בני זוג וזה עובר ליד האוזן , והרוב לא פוצה את הפה ומצפצף. והשאלה למה באמת לפצות את הפה??? מה כבר נאמר פה בסך הכול? משפטים שנאמרים בשעת רוגז, ובדרך כלל, מי שלא מודעת לכך , תבליג ותגיד לעצמה: מה כבר קרה פה? הוא לא התכוון , הוא בסך הכל כעס , וזה מותר, וזה יעבור לו, ודפוס התנהגות כזה אם לא עוצרים אותו עוד כשהוא 'קטן' הוא יגדל ויפרח ויהיה סוג של שיח שמאחוריו יש הרבה אלימות.
יש עוד פנים לאלימות מילולית שכזאת שאם לא שמים לב לזה, לאורך זמן, זה הופך לסוג של אלימות מילולית המגמדת את בת הזוג, ומצמצמת אותה והיא יכולה להיות עובדת היי טק או במשרה רמה אחרת .משפטים כמו: את לא מבינה, את מבזבזת, מה זה כל השופינג הזה? לאט לאט נעלמות חברות טובות שלך, כי הוא אומר: הן לא ברמה שלך, מה את מבלה איתן את צריכה להיות בבית ולטפל בילדים ועוד.
יש ובת הזוג תכיר שמשהו לא בסדר, אולי לא תדע להגדיר את הדפוס החוזר על עצמו, אבל כן תשוחח על כך עם בן הזוג ואפילו תגיד לו שזה מאוד לא נעים לה. ורבים מהמקרים יש סוג של פיוס, המבטיח שזה לא יקרה שוב , ויש אפילו רצון טוב לרצות את השני . והמעגל חוזר: אלימות מילולית ופיוס. ושום מלה לא נאמרה במאמר זה על אלימות פיזית!
באימון אישי ניתן להגיע לתובנות ולבהירות אשר המשמעות שלהן היא: לזהות מה זה מעולל לך, וכן לא לתת לזה לקרות כי זו האחריות שלך לדאוג לכבודך, זו האחריות שלך להבין שאת טובתך את מבקשת, זו האחריות שלך להיות אחראית ולשלוט בחייך ועוד.
כמו כן, לומדים לראות שזה דפוס התנהגות החוזר על עצמו, שיש בו סוג של שליטה של בן הזוג מחד, ומאידך את העלבון הצורב, המקטין, המשתק והצובר כעסים, שלא כולן יודעות לשים את האצבע , ממה זה נובע .
באימון מתאמנים, לזהות את הרגש שלך המתלווה לכך וכיצד על ידי כלים אימוניים אפשר לשנות את הדפוס הזה, לשיח שיהיה בו כבוד הדדי , ערך עצמי הנכון לך, ואיך לא ליפול למקום שאת לא אוהבת להיות שם .
יפה פוזס
מאמנת אישית
בפריצת דרך בהתפתחות אישית
להעצמה והצלחה נשית
0523-270681
yaffapo@gmail.com