אסתטיקה מול פונקציונאליות
תמיד היה לנו חלום כל מטבח חדיש אך עם זאת גם ביתי, מעוצב ופרקטי, בעל הרבה מקום לאחסון אך עושה רושם קומפקטי ועוד כל מיני ניגודים שלא תמיד מתאימים. תמיד חלמנו על מטבח יפה ומרוהט, רחב ידיים ומעוצב בשעה שבפועל המטבח שלנו קטן ובנוסף אין לנו את סכום הכסף הדרוש לעצב אותו כרצוננו. אז מה יהיה?
פה נכנסת דילמת האסתטיקה מול פונקציונאליות - בחלומנו אנו רואים מטבח מעוצב ורחב ידיים אבל בפועל אנו צריכים לבדוק אם מטבח כזה אכן יהיה שימושי ונח לעבודה. אז איך פותרים בעיה זו ומצליחים ליצור מטבח שהוא גם יפה ומשרה אוירה כמו בחלום וגם פרקטי ונח לשימוש?
ראשית כמו בכל תחום פגישה עם מעצבי פנים ומטבחים אף פעם לא יכולה להזיק. עלינו להציג בפניהם את התנאים העומדים לרשותינו מבחינת גודל, אמצעים כלכליים, האופן הרצוי של עיצוב המטבח, והחלום שלנו לגבי המטבח כמובן. הם בחכמתם וע"י הניסיון והכלים שעומדים לרשותם יוכלו להתאים רעיונות לעיצוב פנים ותוכנית שיפוץ ובניית מטבח שתתאים באופן גורף כמעט.
התפקיד שלנו לאחר מפגש זה היא העלאה על הכתב של כל מה שאנחנו צריכים במטבח באופן מעשי. כל מה שאי אפשר לחיות בלעדיו במטבח וכל הדברים האחרים שאנחנו רוצים בו, כגון נקודות חשמל, ארונות מטבח, מוצרי חשמל, מקום לפינת אוכל וכו... צריך לזכור להתאים את מספר וגודל ארונות המטבח למספר וגודל החפצים והמוצרים שהם יאחסנו, מה שימנע אי נעימות בעתיד וצורך לאחסן כלי מטבח במקומות אחרים.
עם כל זאת, וגם לאחר תכנון קפדני תמיד ייתכנו אי אלו שינויים של הרגע האחרון או דברים שבתום לב שכחנו ולא חשבנו עליהם. אי לכך ובהתאם לזאת עלינו להיות גמישים וזורמים בנוגע לכל שינוי או שינויים שעלולים לצוץ. אל לנו לחשוב שסוף העולם הגיע אם ארונות המטבח לא מוקמו כמו שראינו בחלומנו ולו בגלל כמה נקודות חשמל קריטיות שחשובות לא פחות. לעיתים המציאות עולה על כל דמיון ביופייה ואף מוסיפה לחלום שרצינו להגשים בהתחלה.