רוב האנשים אינם יודעים כיצד ניסור בטון או קידוחו מתבצעים ולכן פעמים רבות כאשר מסבירים להם שלבים שונים של השיפוץ בביתכם או פעולות אשר יבוצעו בביתם החדש, הם נבהלים ומבקשים כי לא ינסרו או יקדחו לאחר כל המאמץ של בניית הבית. מאמר זה מופנה לכל קורא אשר אינו מומחה בתחום ניסור בטון אך מעוניין לדעת מדוע מבצעים פעולות אלו וכיצד הדבר נעשה.
ניסור בטון- שיטות חדשניות
אם בעבר, פעולת ניסור הבטון התבצעה על ידי מכונה מאסיבית מאוד אשר הותירה אחריה לכלוך רב, כיום הכלים והציוד למטרת קידוח בטון וניסורו הם מכשירים הפועלים בטכנולוגיה חדשנית ומובילים לתוצאות נקיות ויעילות. בעבר הלא רחוק ניסור בטון שימש לרוב את התעשייה ואילו בשנים האחרונות משתמשים בו גם למטרת בנייה ושיפוצים בסקטור הפרטי וזאת משום יעילותו. נהוג לבצע את הניסור של בטון על ידי מסור בניין חשמלי אשר מסוגל לחדור משטחים קשים. המסור נע כל הזמן בקווים ישרים, דבר אשר מוביל לכך שהעבודה אותה הוא מבצע מדויקת. קיים מסור מיוחד נוסף אשר נקרא מסור מסוג סולר. כאן מדובר על מסור אשר משמש למטרות ספציפיות של ניסור כבישים ומדרכות ומשטחים נוספים אשר מוגדרים כאופקיים. מסור זה מונע על ידי סולר ומכאן שמו.
מנסרים את הבטון ביהלום?
רבים אינם יודעים כי יש שתי אפשרויות מרכזיות כאשר מדובר על פעולות ניסור בטון. הפעולה הראשונה היא ניסורו של חומר חזק זה על ידי מסור ואילו הדרך השנייה היא ניסור על ידי כבל מיוחד של יהלום. המסור בו משתמשים הינו מסור מיוחד המיועד לניסור של משטחים חזקים מאוד כמו בטון ולרוב משתמשים בו למטרת ניסור של משטחי בטון דק וכן כאשר מעוניינים ליצור פתחים קטנים. לעומת זאת, ניסור בבטון באמצעות כבל יהלום נעשה לרוב במשטחי בטון עבים, כמו קירות עבותים וגשרים בהם דרוש ניסור מאסיבי בבטון. יש אפשרות לנסר ישירות או על ידי שלט רחוק (הכרחי כאשר מדובר על ניסור משטחים אליהם קשה עד בלתי אפשרי להגיע, כמו למשל ניסור הבסיס של עמודי הבטון בים). ניסור בטון בשיטת היהלום מושתתת על יהלום מאוד מאוד חזק אותו משלבים בכבל או במסור. אפשרות זו מאפשרת תוצאה נקייה ובעלת רמת גימור גבוהה.