שכה אדייק. שכה יהיה לי טוב ולכם, חברות וחברים, טוב, נעים וטעים: אני מוכן להישבע ואף להביא עדים שיעידו ויאוששו בעדותם את עדותי, כי שמעתי לא מפה אחד, כי אילו היו נשאלים איזה מאכל היו בוחרים אילו היו נאלצים לבחור מאכל אחד בלבד, שאותו יאכלו כשיוגלו לאי בודד הם היו בוחרים קרפ צרפתי. אפשר להבין אותם.
קרפ צרפתי מטעים אתכם מטעמו של גן עדן. דמוי חביתייה או פנקייק, קרפ צרפתי שבמקומותינו עשוי להיחשב כקינוח יוקרתי – בצרפת הוא בבחינת מאכל לאומי עממי, כמו פלאפל אצלנו. יש האוהבים קרפ צרפתי עם מילוי גבינה ויש האוהבים אותו עם מילוי מתוק – שוקולד, נוטלה ועוד.
קרפ צרפתי שמוכן במקום, לעיניכם, עשוי להיות קינוח נפלא לאירוע. חוץ מאשר דוכני גלידה יש רבים המעשירים את האירוע בפינוק מתוק זה – דוכני קרפ צרפתי.
למי שרוצים להכין את המעדן הזהה בביתם – חברת "קיטשן ליין" מייבאת לישראל מכשירים
(על חשמל או על גז - לבחירתכם ולהעדפתכם) מתוצרתה של חברת KRAMPOUZ לייצור קרפ צרפתי. בנוסף, הקרפ הצרפתי הטעים והמוכר ביותר בארץ הוא קרפ צרפתי של גלידה אלדו, אם אתם באזור המרכז כנסו לסניף אלדו תל אביב ותמצאו שם את הקרפ הטעים במרכז!
בעוד יש הנמנעים מאכילת גלידה בחורף בכלל ובימים ובלילות קרים מאוד בפרט – קרפ צרפתי חם מתאים לכל מזג אוויר. הוא מהווה אטרקציה במסיבות יום הולדת של ילדים, האוכלים אותו בכל פה.
הכנתו קלה למדיי. לא נדרשים חומרים רבים להכנתו. אפשר לאכול אותו בעמידה ואף בהליכה. חברות מזון שונות מציעות דוכני קרפ לאירועים שונים.
היות שטעמו של הקרפ הוא "טעם של עוד" – האפשרות לבקש ולקבל ממנו עוד ועוד באירועים הופכת אותו למאכל אטרקטיבי ויש שיגדירו אותו כקינוח אולטימטיבי באירועים ובכנסים שונים.
נכון שזה לא מאכל דל קאלורי אבל בשמחות מותר לשמוח ולאכול ומותר גם לא להציץ באותו ערב בטבלת הקלוריות של מרכיבי הארוחה השונים, ודאי לא בערכו הקאלורי של הקרפ.
גם מי שסיים ארוחה והוא שבע מאוד, יקשה עליו לוותר על קרפ צרפתי, מה גם שלא כל יום אוכלים אותו.
קרפ צרפתי, הטעם עומד כבר על קצה הלשון עם צירוף שתי המלים והגייתן במבטא צרפתי רומנטי ועסיסי. בתיאבון.