לכל מוצר יש את אופן השימוש בו ואת אופן הטיפול בו, ואם רוצים שהמוצר יאריך חיים, חשוב להשתמש בו ולטפל בו כמו שצריך.
דודי שמש הם בדיוק כמו כל מצרך אחר, רק שהשימוש והטיפול בהם הם חשובים עוד יותר, הלא מדובר במצרך יקר, וחבל שנצטרך לשלם אלפי שקלים בתדירות גבוהה ממה שצריך. כמה פעמים נחליף דוד שמש? אולי כל 6 שנים. אך כמובן שיעילות הדוד פוחתת עם השנים, והרבה פעמים צריך להחליף את הדוד עוד לפני כן.
במובן מסוים, דוד שמש הוא גם דוד חשמל, משום שמותקן בו גוף חימום, כדי שבמים הסגריריים יותר עדיין אפשר יהיה לחמם את המים. כמו כן, יש דודי שמש שמותקנים בהם מאיצי חום, איתם ניתן לחמם כמות קטנה של מים מהר מהרגיל.
בכל מקרה, לא משנה אם הוא שמש בלבד או בשילוב עם חשמל, יש רק דרך אחת נכונה להשתמש בו ולתחזק אותו.
דוד שמש הוא מתקן שעושי ממתכת שמצופה בשכבה העוטפת אותה ומבודדת אותה, מבפנים ומבחוץ. מבפנים, הציפוי הוא מחומר שאינו מחליד והוא גם חייב להיות קשיח במיוחד כדי שיוכל לעמוד בלחץ המים שמתחממים.
אפשר לדבר הרבה על החלקים של דוד השמש ומה משמש כל חלק, אבל בוא ניגש לעניינו ונבדוק איזה תקלות יכולות לקרות אם לא נשתמש בדוד השמש שלנו על פי הוראות היצרן.
דבר ראשון, זמן ההפעלה. כאמור, דוד שמש מחובר גם לחשמל, כדי שאנחנו נוכל לחמם את המים באמצעות החשמל כשהקולטים לא באים במגע עם השמש. כמו כן, הרבה אנשים בוחרים להתקין מאיץ חום. במידה וגוף החימום או מאיץ חום דל דוד שמש עובד זמן ארוך ללא הפסקה, הטמפרטורה של המים בתוך המיכל יכולה לעלות לנקודת רתיחה חדשה שתיצור קיטור, וזהו מצב קריטי שצריך להימנע מלהגיע אליו.
אבל הגורם העיקרי להרס של דודי שמש הוא האבנית. אבנית היא כמו סרטן לדוד השמש, ואם לא נדאג לנקות אותה או למנוע היווצרות שלה כמה שניתן, עם הזמן נוכל להרגיש ירידה משמעותית ביעילות של הדוד- ייקח לו הרבה יותר זמן לחמם כמות מים שבעבר התחממה מהר יותר, לפני הצטברות האבנית.
מומחים ממליצים להחליף את מארז החימום כל 6-5 שנים במקומות שידוע שיש בהם מים "קשים" יותר.