מהו פחד קהל ואיך נפתרים ממנו?
פחד קהל הוא פחד ממשפחת פחדי הביצוע התוקפים אותנו לפני ביצוע פעולה שמעולם לא ביצענו או לחליפין חווינו טראומה במהלך הפעם האחרונה שבוצעה. ההגיון שלנו עשוי לומר כי הדרך היעילה להפתר מפחד זה היא פשוט לבצע את הפעולה שוב עד שנקבל תוצאה חיובית.
עם זאת, רבים מהפחדים אינם הגיוניים ודורשים עבודה יותר עמוקה מ"סתם שכנוע עצמי". מסיבה זו בדיוק, רבים עוברים קורס NLP כדי ליצור שינוי בתבנית חשיבה אוטומטית זו. עם זאת, גם אם עוד לא עברת לימודי NLP עדיין אפשר להשתמש ב-4 העקרונות הבאים שיעזרו לנו לפתח יותר אומץ בחיינו:
להחליף פחד קהל באומץ 1: להפסיק לנסות להיות נחמד לכולם
הדבר הראשון שעלינו להבין כדי להתגבר על פחד קהל הוא מהי הציפיה שלנו מעצמנו. לרוב האנשים שסובלים מפחד זה יש פחד נוסף חבוי יותר - הפחד לאכזב אנשים. כשהם עומדים מול הקהל הם רוצים שכולם יהנו והם לא מאמינים שיעמדו בסטנדרטים שהקהל מציב.
כדי לפרק צורת חשיבה זו, עלינו להפסיק לנסות להיות נחמדים לכולם בחיי היום יום שלנו. מתוך עצם כך שאנחנו מנסים לרצות את כולם, אנחנו מדחיקים את העובדה שתמיד יהיה מישהו שלא יהיה מרוצה. המטרה שלנו בעצם ההרצאה מול קהל היא העברת חומר רלבנטי ושם צריך להיות המיקוד שלנו.
להחליף פחד קהל באומץ 2: להתחיל לדבר במצבים חברתיים
כהמשך לסעיף הקודם, נרצה לקחת שלב נוסף ביצירת האומץ שלנו. עכשיו, אחרי שהפסקנו לנסות לגרום לכולם להיות מרוצים, נתחיל לחשוב על הדרך שבה אנחנו מתנהלים. בדרך כלל, אנשים שסובלים מפחד הקהל מאוד משתדלים לחשוב אלף פעמים לפני שהם פותחים את הפה.
עם זאת, מחקר שנעשה לאחרונה מראה כי אנשים אשר אומרים את מה שהם חושבים משדרים תכונות מנהיגות יותר חזקות. אם נתרגל את היכולת שלנו להגיד את דעותנו בחברה, נפתח 2 דברים בו זמנית: מצד אחד ביטחון עצמי ומצד שני את הדרך שבה אחרים תופשים אותנו.
להחליף פחד קהל באומץ 3: לפתח שפת גוף של אדם אמיץ
עקרון מסקרן ב-NLP אומר שגוף ומחשבה משפיעים בו זמנית האחד על השני. במילים אחרות, אם נרצה להחליף פחד קהל באומץ, עלינו לשנות שפת גוף לכזו שמקרינה אומץ. על ידי שינוי שפת הגוף, אנחנו מתחילים להרגיש תחושת אומץ גדולה יותר ובכך מסוגלים להתמודד טוב יותר עם אותו פחד קהל שילך ויפחת.