עם זאת, המחשבה כי ישנן דרכים שבהן אפשר לחדור לתת מודע, נושאת בתוכה מחשבה אחרת. שימוש בכלים הנכונים, מאפשר לשתול לאדם מחשבות שיגרמו לו לעשות דברים. חלק גדול מהמיתוסים שעסקו בכך בסרטים, מרתקים ככל שהיו, הינם שגויים. עם זאת, קיימות מספר שיטות שמאפשרות לנו כן להשפיע על האדם שמולנו. 4 השיטות הבאות הן דוגמאות לכך:
שיטה 1 לשתול מחשבה בתת מודע: שימוש בשלילה
אחד הדברים המעניינים שאנחנו לומדים ב-NLP (אם נרצה להסביר על רגל אחת מה זה NLP נוכל להגיד כי זהו תחום העוסק בשכנוע ויצירת שינוי עמוק בתת מודע) הוא שתת המודע שלנו אינו מבין שלילה מכיוון שהוא עוסק באחסון, יצירת משמעות ושימוש במידע.
מידע שמתקבל בצורה שלילית הינו חסר ערך ולכן המשמעות הקרובה ביותר אליו היא זו שכרגע שללנו. לדוגמא, אם נרצה שאדם ידמיין טעם של לימון בפה נוכל לבקש ממנו לא לדמיין מה הטעם של לימון טרי שנסחט לו ממש מתחת ללשון. כמובן שהוא ידמיין אותו מיד.
שיטה 2 לשתול מחשבה בתת מודע: דו משמעות
דו משמעות היא צורת ביטוי הניתנת לפרשנות ביותר מדרך אחת. בזמן שימוש בדו משמעות אנחנו מכריחים את התת מודע לבחור בפרשנות אחת. הדרך היחידה שבה הוא מסוגל לעשות זאת היא על ידי בחינת כל אחת מהן בתוך ההקשר ובשל כך, כל אפשרות הופכת למסלול מחשבה בר בחירה.
ברגע ש"מסלול המחשבה" קיים, כל שנשאר הוא לחזק אותו בעזרת כל אחת מהשיטות המצוינות במאמר זה. דוגמא לדו משמעות היא המשפט "כל אחד חולם על מיטה נוחה" הגורמת לנו לחשוב גם על קלות ההירדמות במיטה הנוחה וגם על כך שכל אחד חושק במיטה שכזו.
שיטה 3 לשתול מחשבה בתת מודע: הטרמה
הטרמה היא מונח מעולם הפסיכולוגיה העוסק בסידור יחידות מידע. מתוך אין ספור מחקרים התגלתה עובדה מרתקת - המידע הראשון שיש לנו על אדם או אירוע עוזר לנו לפרש טוב יותר את המשך המידע שאנחנו מקבלים עליו. לכן, נוכל להגדיר כדי לשנות את דרך החשיבה כלפי משהו, נרצה לשלוט במילים שלנו.
כדי להשתמש בהטרמה לשתילת מחשבה בלא מודע עלינו להשתמש בתיאורים. לדוגמא, במשפט "שמע משהו מרתק שקרה לי היום..." אנחנו מכווינים אדם להתחיל לבדוק מה מרתק בסיפור שלנו וגורמים לו להתייחס אליו מראש כיותר מרתק משהיה באמת.
שיטה 4 לשתול מחשבה בתת מודע: לשאול שאלות פתוחות מוכוונות
השיטה הרביעית לשתילת מחשבות בתת מודע מגיעה מתקופת אריסטו וכיום נמצאת בשימוש רב בהכשרות אימון אישי. כאשר אנחנו שואלים שאלות פתוחות אנחנו נותנים לאדם שמולנו להרגיש בשליטה. הוא הרי בוחר את מילותיו. עם זאת, עצם בניית השאלה נכון מכוונת את התת מודע לשלוף את סוג התשובה שאנחנו מראש מכוונים להשיג. לדוגמא, "עד כמה קל היה לך להבין את המאמר הזה?".