יש, והוא אפילו חוגג עשר שנות קיום. קאמפ קימאמא מפגיש ילדים יהודיים מכל רחבי העולם במיזם חברתי חדשני וייחודי מסוגו.
בעולם המנוכר של היום, שטכנולוגיה ואינדיבידואליות שולטים בו, לטוב או לרע, ערכים כמו יהדות ציונות וישראליות הולכים ונעלמים עבור דור העתיד, והילדים שאנחנו מגדלים נוטים להכיר פחות בצורך להישאר מלוכדים כעם וכאומה נפרדת.
סאמר סקול בישראל
קאמפ קימאמא הוא מיזם חברתי שקיים מזה עשור, שהקים ח"כ רונן הופמן שכיהן בעבר כמרצה ליחסים בינלאומיים במרכז הבינתחומי הרצלייה וכאיש מוסד מוערך. הופמן השכיל להבין כבר אז שחיבור ילדים ובני נוער יהודים מהתפוצות ומישראל חשוב מאין כמותו, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות הקמת רשת קייטנות סאמר סקול בישראל. במחזור הראשון של קאמפ קימאמה היו 190 חניכים סה"כ, מתוכם 25% זרים. כיום, קאמפ קימאמה ממלא כל שנה 1500 מקומות עם אחוזים גבוהים יותר של צעירים מכל רחבי העולם וכולל מגוון עשיר של מסלולים ייחודיים המשדרגים עוד יותר את חוויית הקיץ של הילדים המשתתפים בו. בין המסלולים המוצעים: קימאמא ים, קימאמא מדיה, קימאמא אמנויות, קימאמא סוסים וטבע בגליל, קימאמא כרמל, קימאמא אילוף כלבים, קימאמה מכביה ועוד.
"חיבור של ילדים ונוער לעם היהודי ולארץ ישראל, בין אם ישראלים ובין אם זרים, אינה פשוטה", טוענים בקאמפ קימאמה, ומוסיפים כי "כדי לצלוח את המשימה ולחרוט את המילים יהדות וציונות בלב החניכים, אנחנו מעבירים מסרים בדרך מהנה וכייפית ולא חינוכית-לימודית".
קאמפ קימאמה הפך במהלך שנות קיומו לחביב הסלבס המקומיים. "הבת שלי, נטשה רות גפן, חיה בארצות הברית. בקיץ האחרון היא לא רק נהנתה במחנה המשובח הזה, זה גם עשה לה חשק לבוא שוב ושוב לקימאמה, ויותר חשוב מזה- לארץ בה אני חי, אחרי שהיא הכירה כל כך הרבה חברות ישראליות במחנה", ממליץ יהונתן גפן. גם דב גיל-הר, עיתונאי מוערך ואבא לשתיים מספר: "האמת שהבאזז סביב קימאמה מתחיל אצלנו יום אחרי סיום מחנה הקיץ הקודם. "אבא, מתי נרשמים לקימאמה הבא?", "אבא, הגיע כבר המייל מקימאמה?".