תמ"א 38
תמ"א 38 היא תכנית מתאר ארצית. המטרה של תמ"א 38 היא לחזק מבנים קיימים מפני סכנות של רעידת אדמה. כיום ישנם מבנים רבים שאינם עומדים בתקנות, תכנית תמ"א 38 מאפשרת היתרי בניה ואפשרות לחיזוק המבנים שאינם עומדים בתקן, תוך סיפוק הקלות מס ופטורים רציניים. הסיבה לפטורים ולהקלות היא על מנת להוות תמריץ לחיזוק הבניה, כדי למנוע סכנות עתידיות.
מי זכאי לתוספת של זכויות בניה בכוח תמ"א 38?
מבנים אשר נבנו לפני 1980, כלומר לפי היתר בניה שיצא בתאריך 1.1.1980, זכאים לתופסת זכויות. בנוסף, בניינים אשר נבנו לאחר תאריך זה מקבלים על עצמם את הוראות תמ"א 38, אך אינם זכאים לתוספת זכויות בניה.
אשד התחדשות עירונית חלה על מבני מגורים, אך גם על מבנים אשר משמשים לדברים אחרים, כגון משרדים של חברות.
מה כלול בתוספת זכויות בניה של תמ"א 38?
אם המבנה שלכם זכאי לתופסת זכויות בניה של תמ"א 38, הוועדה המקומית לתכנון ובניה יכולה לאשר לכם את הפעולות הבאות:
פינוי בינוי, חיזוק המבנה והוספת מרפסת, חיזוק המבנה והוספה או הרחבה של יחידות דיור, על פי המאפיינים של הבניין.
למזלנו, לא פקדו את ישראל רעידות אדמה רבות בשנים האחרונות, אך אין לדעת מתי כן תהיה רעידת אדמה, וכשזו תקרה, אנו נרצה להיות מוכנים. על פי דוח ממשלתי משנת 2006, כ- 5400 גני ילדים בישראל אינם עומדים בתקנות של תמ"א 38, כ- 1800 בתי ספר ו – 1200 מבנים של דיור ממשלתי נסנו לפני 1980 ולכן אינם עומדים בתקנות של תמ"א 38.
עשו לעצמכם טובה, אם המבנה בו אתם גרים או עובדים נבנה לפני 1980, ויש חשש כי הוא אינו עמיד בפני רעידת אדמה, התריעו בפני הבוסים שלכם או בעלי הבניין, ועשו את הדרוש כדי לחזק את המבנה. תמ"א 38 מציעה פתרון מצויין למימון התיקונים והחיזוקים שצריך לעשות במבנה. אל תקחו סיכונים, הפעילו את תמ"א 38.