מהו הקשר בין בנייה ירוקה לבין הפחתה בצריכת האנרגיה החשמלית
ישנם מספר גורמים המביאים לכך ששיטת בנייה ירוקה מקטינה את השימוש שלנו בצריכת החשמל ביומיום.
שיטת הבניה של בנייה ירוקה מצליחה להוביל לחיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה בחשמל וכתוצאה מכך, היא מביאה להפחתה ניכרת בהוצאות השוטפות של משפחה ממוצעת בישראל.
המונח בנייה ירוקה אינו מתייחס רק לחומרי הבנייה שהשיטה עושה בהם שימוש. הוא גם מתייחס לחשיבה התכנונית העומדת מאחורי השיטה כולה ומהווה הבסיס שלה.
בסדר העדיפויות של בנייה ירוקה עומדים נושאים כמו, חומרי בניה ממוחזרים, אנרגיה מתחדשת, פגיעה מינורית באיכות הסביבה וכדומה.
באמצעות אנרגיה מתחדשת ניתן להגיע למצב של הפחתה בשימוש באנרגית החשמל ולהביא לכך, שההוצאות על צריכת החשמל, קטנות בצורה משמעותית.
כיצד אנרגיה מתחדשת תורמת להפחת בצריכת החשמל הרגילה
כאמור, שיטת הבניה של בנייה ירוקה, דוגלת בשימוש במקורות טבעיים כדי להפיק צריכת חשמל שאינה מזיקה לאיכות הסביבה.
הטבע מאפשר לנו להפיק חשמל גם באמצעים שאינם קשורים לנפט ולפחם, כמו טורבינות מים, קרני השמש ועוד.
לרוב, אנחנו עושים שימוש בחשמל אשר מיוצר בתחנות כוח פחמיות, נוהגים בכלי רכב המופעלים באמצעות דלק, וכמובן, מבשלים בעזרת גז בישול, או, כיריים חשמליות, שגם הן, מגדילות את השימוש שלנו בחשמל.
אלו מקורות אנרגיה, שאינם מתחדשים, ולבסוף, גם הם יתכלו. בנייה ירוקה דוגלת בהפקת אנרגיה באמצעות מקורות אנרגיה טבעיים.
ביניהם, אנרגית סולארית (אנרגית השמש), הרוח (אנרגיה קינטית), וגם, ייצור חשמל ע"י כוח הכבידה של מפלי מים (אנרגיה הידרואלקטרית). מקורות אלה משמשים כאנרגיה מתחדשת, והם תמיד היו, ויהיו כאן. מקורות האנרגיה המוכרים, כמו נפט או גז, הינם חומרים שעלולים להיגמר במשך הזמן, העלות שלהם גבוה מאד, ומעל הכל, החיסרון העצום שלהם, זה שהם מזהמים את האוויר שאנחנו נושמים.