חימום והסקה היה צורך בסיסי של בני אדם מאז ומעולם. בעבר בעידן איש המערות בני אדם חיממו את הבית שלהם בעזרת מדורות. עם התקדמות הטכנולוגיה אמצעי החימום של האדם השתכללו והפכו להיות טכניות יותר כמו למשל חימום באמצעות קיטור, חימום באמצעות גז וגם חימום באמצעות אנרגיה חשמלית. כיום ניתן לבחור לקנות אמצעי חימום בודדים או לחבר כלל הבית שלנו או החלל אותו אנחנו רוצים לחמם למערכת חימום והסקה מרכזית שעושה שימוש במחזור מקורות החום והאוויר.
רוב המערכות הללו פועלות בעזרת משאבות חום כאשר לכל מערכת יש את מאפייני המשאבות המיוחדים לה. כך למשל משאבות של מזגנים פועלות באופן שונה ממשאבות של מערכת הסקה מרכזית הפועלת באמצעות אח אש או צינורות חימום.
מהן למעשה משאבות חום?
למעשה משאבות חום הן המנועים אשר מפעילים את מערכות החימום. המשאבה אחראית על מחזור האוויר החם והפיכה של אוויר קר לאוויר חם אשר מפוזר באופן שווה בין כל חלקי הבית או החלל. אמצעי חימום אלו עברו בשנים האחרונות פיתוחים טכנולוגיים רבים וכיום ניתן לשלוט במערכות רבות מסוג זה בעזרת הפלאפון החכם או בעזרת מחשב מרכזי. באמצעות המחשב ניתן לנהל את אופן פיזור החום של המשאבה וניתן גם להחליט מה יהיו שעות הפעילות שלה או החלקים ביום בהן המשאבה תפזר יותר חום בסלון או יותר חום בחדרי השנה. מערכות אלו משתלבות באופן מלא בבתים חכמים כבר בשלב הבנייה שלהם כך שהיעילות שלהן וההתאמה האישית שלהן לכל אחד היא מלאה ומוחלטת.
איפה מומלץ להתקין משאבות חום?
השאלה איפה הכי כדאי להתקין משאבות חום היא שאלה שהתשובה עליה פשוטה מאוד. כדאי לנו להתקין משאבת חום או למעשה אמצעי חימום במערכת סגורה גם בחללים בעלי נפח קטן וגם בחללים בעלי נפח גדול יותר. הדבר היחידי שאנחנו צריכים להחליט הוא איזה סוג מערכת חימום נתקין בנכס שלנו. בעת קבלת ההחלטה עלינו להתייחס לשיקולים כמו גובה צריכת האנרגיה של המערכת, סוג החום שהיא משחררת, אופן החימום שלה ולכמה זמן היא יכולה לשמור את החלל חם גם לאחר שמכבים אותה או משהים את הפעילות שלה. שיקולים אלו יכולים להיות שווים הרבה מאוד בחינה כספית ולסייע לנו להגיע לחיסכון של מאות או אלפי שקלים מדי שנה (ככל שהמערכת צורכת פחות אנרגיה כך היא זולה יותר לשימוש וחסכונית יותר מבחינה כספית).