מהם עקרונותיה החשובים של בניה ירוקה
בניה ירוקה דוגלת בשיטות בנייה כמו בניה קלה, בניה מודולארית ושיטות בניה מודרניות אחרות. היא שמה דגש על שימוש בחומרי גלם הנחשבים לידידותיים לסביבה, לא רק בעת השימוש בזמן הבנייה אלא גם לאחר שהמבנה נמסר למגורים.
עקרונותיה החשובים של בניה ירוקה כוללים מצבים של, מיעוט בייצור פסולת בניין, הפחתה מקסימאלית ברעש המוכר לנו משיטות בנייה קונבנציונאליות, שימוש בחומרי גלם מתכלים או אחרי מיחזור, בחירה בשטחי בנייה שניתן לנצל את משאבי הטבע הקיימים במקום. וכמובן, בחירה של אתרי בנייה שיאפשרו לדיירים העתידיים ליהנות מאוצרות טבע, כמו אנרגיית השמש, מקורות מים, משטחי דשא וריבוי בכיווני רוח בכל דירה או בית.
עצם בחירת המקום המתאים ביותר להקמת הבניין, הוא אחד מהעקרונות החשובים ביותר של שיטת הבניה הירוקה.
בניה ירוקה – הכל מתחיל בתכנון נכון
על מנת שפרויקט בניה של יזם או קבלן בניין יקבל אישור ממכון התקנים את תו התקן של פרויקט הבניה, הוא חייב לעמוד במספר סעיפים נדרשים.
כדי להבטיח שאכן יתקבל אישור כזה, חשוב ביותר להיעזר באדריכל או ביועץ מלווה.
מגיש הבקשה למכון התקנים צריך להגיש מסמכים המפרטים ניתוח אקלימי של אתר הבנייה אשר נבחר וכיצד הקבלן מתכוון לעמוד ב"סעיפים הירוקים".
פרויקטים הנבחנים כדי לקבל אישור ממכון התקנים, מקבלים הערכה לפי נקודות.
לאחר שמהמסמכים מוגשים, מכון התקנים נוהג לשלוח מכתב חוזר המאשר (או לא מאשר) את השלב התכנוני של הפרויקט.
בגלל החשיבות של פרויקטים הנעשים תחת השם בניה ירוקה, קיימת דרישה ממשרדים ממשלתיים שונים, שחברה המבקשת לבצע את פרויקט הבניה, אכן תעמוד בדרישות המחמירות של מכון התקנים.
עמידה בתנאים המחמירים של מכון התקנים, תוכיח את הרצינות ורמת המקצועיות של היזמים המטפלים בהקמת הפרויקט.
פרויקט בניה ירוקה איכותי העומד תחת פיקוח של מכון התקנים
מכון התקנים הוא הגוף המפקח על איכות הבנייה של פרויקט אשר נבנה תחת שיטת הבניה של בניה ירוקה.
במהלך ביצוע פרויקט הבניה, על חברת הבנייה להגיש למכון התקנים את ההתנהלות השוטפת של כל אחד מתשעת הפרקים המתייחסים לשיטת הבנייה של בניה ירוקה.
פרט למסמכים המוגשים, על החברה להיעזר בהצהרות של מומחים העוסקים בתחומים, כמו האחראי על תחום מיזוג אוויר ומומחי אנרגיה אשר יצטרכו להעניק ביקורת אובייקטיבית על ההתנהלות של הבנייה בהתאם לדרישות המכון.
פרט למסמכים ולהצהרות המוגשים למכון לתקנים, לאתר הבנייה עצמו, יגיע בודק מטעם מכון התקנים אשר יבדוק שכל מה שנרשם ונמסר בהצהרה, אכן מתבצע הלכה למעשה בשטח.
הפיקוח הצמוד והעקבי של גוף כמו מכון תקנים, המפקח על תהליך הבנייה של פרויקט בניה מסוים, יכול רק לתרום לרוכשים של הדירות באותו הפרויקט.
קבלן שגוף כמו מכון התקנים עוקב אחרי העבודה המתבצעת בשטח, ישקיע תשומת לב רבה בכל פרט וסעיף שקשור לדרישות הבניה המחמירות של הגוף המפקח, במקרה הזה, מכון התקנים.
מדוע כדאי לבחור בשיטת הבניה של בניה ירוקה
למרות שבמבט ראשון, נראה שפרויקט בניה המתבצע בשיטת הבניה של בניה ירוקה, שיש בו הרבה אלמנטים של פיקוח ובדיקה חיצוניים, ולא מעט עיסוק בניירת, הבחירה בשיטת בניה זו, משתלמת וחשובה לכולם.
גם אם רוכשי הדירות משלמים מעט יותר על כל דירה, הנבנית בשיטת בניה חדשנית ואיכותית, החיסכון והרווח מובטחים בהמשך הדרך .
ביתם החדש, יהיה עשוי מחומרי גלם איכותיים, המיקום של הבניין יהיה באזור איכותי ומבוקש, הם יוכלו ליהנות מתנאים ומשאבים שאין באזורים אחרים, וגם יוכלו ליהנות מחשבונות חשמל ומים מופחתים ועוד.