חפש מאמרים:
שלום אורח
01.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הסכם ממון ידועים בציבור- הוצאות שוטפות ו"רזולוצית הכפיות"

אתם בני זוג שחי כבר מספר שנים כזוג. אתם מתגוררים בדירת מגורים משותפת אחת ( בדרך כלל כשוכרים, אבל חלק מכם מתגוררים בדירה השייכת רק לאחד מכם, או דירה שנקנתה על ידי שניכם, בהשקעות בלתי שוויוניות על ידי כל אחד מכם ). אפשר ויש לכם כבר ילדים. אתם מוכרים על ידי כל החברים שלכם, כולל במקומות העבודה שלכם, כזוג לכל דבר ועניין. חלק מהחברים שלכם אפילו חושב שאתם זוג נשוי. אתם מגיעים מידי פעם לביקור אצל המשפחות שלכם.

משק הבית שלכם מתנהל באופן פחות או יותר משותף.

אין ספק, לפי כל מה שתיארתי לעיל, אתם עונים להגדרה של זוג "ידועים בציבור".

שמעתם מחברים משותפים על הסכם ממון ידועים בציבור. הם המליצו לכם להכין הסכם כזה גם לעצמכם. כיוון שאתם מסתדרים באופן כללי ( ויכוחים ואי הסכמות מידי פעם, זה טבעי ואינו נתפס כמשהו מאיים על הזוגיות שלכם ) זה נראה לכם מיותר. למרות זאת, אתם מציצים באתרי אינטרנט ומבינים שלמרות שהכל נראה טוב, בכל זאת, כדאי להכין הסכם כזה, "לימים רעים".

אני בהחלט תומך בעריכת הסכם ביניכם המסדיר מספר נושאים, חלקם מהותיים וכבדים, אבל חלקם פחות.

בין הנושאים הפחות כבדים ( למרות שהם יומיומיים ), הוא עניין ההשתתפות בהוצאות השוטפות שלכם ביחד, כזוג ( חשמל, מים, ארנונה, שכ"ד ריהוט שוטף, מזון, מכונית משותפת, דלק, מסעדות  וכיו"ב ) ובאופן נפרד של כל אחד מכם ( ביגוד, הוצאות רפואיות, תחביבים אישיים, לימודים וכיו"ב ).

השאלה היא עד כמה לרדת לפרטים, ולקבוע סעיפים שונים בעניין זה בהסכם הממון. במילים אחרות, לאיזו רזולוציה להגיע בהסדרת העניינים השוטפים שלכם. או במילים של אחד מבני הזוג שהיו אצלי לאחרונה, "רזולוציה של כפיות ומזלגות."

כי זה העניין. אם אתם זוג שמנהל חיים זוגיים בהרמוניה, באהבה וחברות, מתוך דאגה האחד לשני, זוג שרואה את טובת בן הזוג שלו לא פחות מטובתו האישית- כי אז אין צורך ברזולוצית הכפיות. לא רק שאין צורך, זה יהיה אפילו מיותר ומזיק.

הסדרת הנושאים השוטפים בהסכם, התחשבנות יומיומית והיצמדות להוראות ההסכם, באופן שוטף, היא מתכון בטוח לפגיעה בזוגיות שלכם. שלמו ביחד את כל ההוצאות השוטפות שלכם, מבלי להתחשבן. התחשבנות יומיומית היא כמעט בלתי אפשרית.

גם סידור שכל אחד מפקיד לחשבון המשותף סכום מוגדר וקבוע, לא תעזור לכם. תמיד יהיה חסר עוד קצת. תמיד תחרגו מהחשבון הזה. תמיד יהיה מצב שבו בפרק זמן מסוים, אחד מכם לא יעבוד, או יעבוד יותר מהשני, או ירויח פחות. לא יהיה לזה סוף. כשתיפרדו בעתיד, הנושאים הרלבנטיים שיעמדו לדיון והכרעה יהיו אחרים, לא שאלת ההוצאות השוטפות מהעבר שלכם. זה לא יהיה נושא לדיון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד נוטריון אורי גנור

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד נוטריון אורי גנור

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה17/10/13989 צפיות
כולנו מכירים את המצב שבו הנישואים, הקשר, האהבה, החברות, הזוגיות- כל אלו נסתיימו מזמן. אחד מכם מעוניין להתגרש. השני נאחז בנישואין ומסרב. המאמר מציע לכלול בהסכם הממון סעיף מיוחד המסדיר את המצב הלא מכובד הזה. יש הקוראים לזה הסכם לכבוד הדדי.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה05/10/13958 צפיות
המאמר עוסק באשליה שעורך הדין המפורסם, המוכר, אך גם היקר, הוא עורך הדין הנכון שיכין לכם את הסכם הממון.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה03/10/13997 צפיות
איך מאזנים מצב שבו לאחד מבני הזוג יש דירה ( וזהו מצב שכיח מאוד ) ולבן הזוג השני אין. מה הנוסחה הנכונה והאפשרית, אם בכלל, בעניין הזה, כשעורכים הסכם ממון?

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה25/08/131077 צפיות
יש זוגות הסוברים בטעות שההסדר הארצי הסטנדרטי, על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג, מייתר את הצורך לערוך הסכם ממון. במאמר הזה אני מביא מכתב שקיבלתי מזוג מתמחים במשפטים, והתשובה שעניתי להם.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה10/08/13991 צפיות
המאמר מציע לכם לבדוק מה מצבו הכלכלי של בן זוגכם המיועד, בהקשר של חובות שיש לו. חובות אלו, אם לא תעשו הסכם ממון נכון, יטרידו אתכם במהלך שנות הזוגיות, עת יתדפקו הנושים על דלת ביתכם המשותפת, ויתבעו את החובות גם מבן הזוג האחר.

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה30/07/131052 צפיות
לא תמיד צריך להתעקש ולעשות הסכם ממון. לפעמים, על פי הנתונים האישיים שלכם, של רכוש אותו תרצו להגן ולהסדיר, אתם ממילא מכוסים על פי ההסדרים האחידים שקבע החוק

מאת: עו"ד נוטריון אורי גנורדיני משפחה28/07/131118 צפיות
מה אתם בדיוק, האם אתם "סתם חברים", או האם ניתן לומר לגביכם, שמערכת היחסים שלכם "עולה מדרגה", ואתם יכולים להיחשב בנקל לזוג ידועים בציבור. מה ההשלכות של המעמד הזה של "ידועים בציבור", לעומת חברים סתם?

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211639 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211455 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201781 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182145 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181707 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181837 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171888 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica