פונים אלי זוגות רבים עם מערכת יחסים זוגית ומבקשים לבבר איתי, כעורך דין ידועים בציבור, האם הם משתבצים למעמד של "ידועים בציבור". הזוגות הללו מציגים בפני את תיאור המערכת הזוגית שלהם,הכוללת בערך את הפרמטרים הבאים:
1. אנחנו גרים כל אחד בירה משלו, ומוצאים את ההוצאות עבור הדירות הנפרדות שלנו, כל אחד לעצמו.
2. אנחנו מתראים לפחות 3 פעמים בשבוע, ולנים ביחד באותן פגישות.
3. כל סוף שבוע, אנחנו נפגשים.
4. אנחנו מתארחים ומארחים את בני המשפחות שלנו, את ילדינו ואם הורינו. את כל החגים אנחנו חוגגים ביחד כל פעם אצל צד אחר של משפחותינו.
5. כשאנחנו מבלים, אוכלים במסעדות, נוסעים לחו"ל, איננו מתחשבנים, אלא הכספים מתערבבים.
6. יש לנו המון חברים משותפים, וכולם מכירים אותנו ויודעים שאנחנו זוג ותיק. חלק מתבלבלים וחושבים שאנחנו זוג נשוי.
7. אנחנו ביחד כבר למעלה מ 5 שנים.
8. חלקם מספרים שבת הזוג בהריון, או שיש להם כבר ילד.
9. לגבי ילדים שלכם, כל אחד מכם מכיר, מגדל ואוהב את ילדי בן הזוג האחר, ואף קונה להם מתנות מעת לעת. למי מהם שנזקק לתמיכה בלימודים, אתם אף מסייעים, בלי קשר אם זה ילדים שלכם, או של בן הזוג.
10. יש לכם מכוניות נפרדות, כל אחד והמכונית הרשומה על שמו.
יושם לב, שבני הזוג אינם מנהלים מה שמופיע המון בפסיקה, "משק בית משותף". להפך, יש להם משק בית נפרד ואישי. כל אחד לעצמו. הדגש בפסיקה, כשבאים לבחון מערכת יחסים, האם היא כשל ידועים בציבור או לא, הוא על מבחן ניהול משק בית משותף. אתם מנהלים משק בית משותף? מפקידים את המשכורות שלכם לחשבון בנק משותף? משלמים מהחשבון המשותף את כל ההוצאות שלכם, בלי קשר להכנסות האישיות? אם התשובה היא כן, כי אז ימהרו לסווג אתכם כידועים בציבור. ואם התשובה היא לא- אתם יכולים להירגע ( או ההפך, להילחץ, תלוי.. ), אתם לא ידועים בציבור.
הנתונים כפי שהוצגו לי משתנים כמובן, לפי המערכת הספציפית הנוהגת לגבי כל זוג, אבל הנקודות העיקריות, חוזרות על עצמן. המכנה המשותף למערכות היחסים המוצגים בפני ( יחד עם השאלה: האם אנחנו "ידועים בציבור"? ) הוא שהזוגות אינם גרים ביחד. הם אינם מנהלים משק בית משותף. מאידך, כולם מנהלים קשר אינטנסיבי, ממושך, משותף, תומך, על פני שנים רבות, מקיימים חיי אישות, נאמנים האחד לשני, ואינם נמצאים בקשר עם אף אחד אחר.
השאלה היא תמיד: אבל אנחנו לא גרים ביחד? אנחנו רק חברים. למה שיראו בנו כידועים בציבור?