אם גם אתם נמצאים בפתחה של תקופה חדשה, עצמאית ומאתגרת, תקופה בה אתם עתידים להיהפך לבעלי עסקים קטנים או גדולים. עליכם להביא בחשבון שהקמת עסקים היא עסק מורכב המחייב לא מעט השקעה, הפעלת שיקולי דעת, קבלת החלטות ועוד. חשוב להבין שבמהלך כל שלבי ההקמה וכן לאחר סיומם, כלומר - מהרגע שבו מתחיל העסק לפעול, קרוב לוודאי שתיאלצו לעמוד בפני קשיים ולהתמודד באופן בלתי פוסק עם אתגרים חדשים.
מה יש לבדוק טרם התחלת התהליך?
אנו ממליצים לכל בעלי העסקים לעתיד להכיר בצורה מעמיקה את התהליך המורכב והארוך של פתיחת עסקים במטרה לעבור אותו על הצד הטוב ביותר. במאמר הבא נציג חמישה שלבים מרכזיים לפתיחה של עסקים מוצלחים.
בשלב הראשון, חשוב שהיזם או היזמית, יחשבו טוב עם עצמם האם הם בכלל מתאימים לנהל ולהריץ עסק, האם יש להם את התכונות הנדרשות לכך, כמו למשל - כריזמטיות, עירנות, חריצות, אסרטיביות, יכולת לקבל החלטות בצורה נבונה וכיוצא בזה. האם הם צריכים עזרה בצורת אימון עסקי, על מנת להגיע לתוצאות מקסימליות בעתיד ועוד.
בדיקת הסביבה העסקית
בשלב השני יבדקו היזמים את הסביבה העסקית שלהם, את הכוחות הפועלים בשוק, את קהלי היעד ומעגל הלקוחות הפוטנציאליים, היקף התחרות בתחום העיסוק, סוג המוצר או השירות ורמת הביקוש לו, ובסופו של דבר - עליהם לשאול את עצמם האם העסק יכול לספק מענה הולם מבחינת הצרכים של קהלי היעד. בשלב השלישי, ניתן יהיה לגשת לעובי הקורה ולהתחיל בגיבוש הקונספט המרכזי שיעמוד בבסיסי העסק ויספק לו יתרון תחרותי.
השגת יתרון תחרותי
בשלב זה, על היזם לחשוב האם ללקוחות ישנה סיבה מסוימת לבוא ולקנות דווקא אצלו את סוג המוצר או השירות וכיצד העסק שלו עדיף על פני עסקים אחרים ומתחרים הפועלים בשוק, מבחינת איכות המוצר ורמת השירות, עיצוב המוצר והעיצוב של המקום, עלויות ומחירים ועוד.
בשלב הרביעי ניתן יהיה להתחיל בבנייה של תכנית עסקית, כלומר - כתיבה של מסמך המפרט את סך כל הציפיות, המחשבות וההתלבטויות של בעל העסק בנוגע לפעילות העסקית הצפויה בעתיד. חשוב מאד לכתוב תכנית עסקית על מנת לוודא שרמת כדאיותו של העסק הינה מספקת, ובכלל, במטרה לקבל את כל סוגי הרישיונות, ההלוואות והתוספות הנדרשות.