חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

חוש הטעם - קובי עזרא

יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופתית ולתזונת ספורטאים. בעל קליניקה המטפל במחלות שונות ע"י תזונה רפואית, דיאטות שונות לירידה במשקל, פיתוח ועיצוב הגוף, פציעות ספורט ועוד. מרצה לפתולוגיה כללית, תזונה רפואית, פרמקולוגיה וספורט. נייד: 0528567140

חוש הטעם - קובי עזרא

בלוטות הטעם מתפתחות עוד בשלב העוברי כבר בשבוע ה- 7-8 להריון, עד לשבוע ה- 13-14 הן בשלות ממש כמו אצל המבוגרים.

העדפות לטעמים שונים: מניסיוני האישי הטעם העדיף על מרבית בני האדם הינו מתוק ! תינוקות וילדים מעדיפים לרוב את הטעם המתוק ובהמשך את הטעם המלוח. היות והעובר יונק ופולט את מי השפיר ברחם אמו, בשלבים אילו ממש מתפתחת גם ההסתגלות לטעמים שונים. כלומר שחוש הטעם מושפע מתזונת אמו במהלך ההריון וההנקה. מכאן ניתן להסיק כי ככל הנראה שאהבת מזונות מסוגים מסוימים עוברת בדרך השליה, ההנקה והגנטיקה.

מדוע אנו אוהבים מתוק? הסוכרים (פחמימות פשוטות) הן ספקי האנרגיה הזמינה ביותר לגופנו! מכאן ניתן להניח כי מבחינה הישרדות יצר האדם היה לאכול מזונות מתוקים, כגון: פירות.

אך אצלנו בני-האדם "המודרניים" האמא, הסבתא ואפילו הדודה נותנות לילד החמוד כפרס סוכריות ושוקולדים. דברי מתיקה אילו יוצרים נזקים רבים והתמכרויות למזונות מתועשים אילו העשירים בסוכרים, צבעי מאכל, חומרים משמרים וכו'. מה גם שבאותו הרגע שחוש הטעם של הילד נחשף לדרגת מתיקות כל כך גבוהה לא פלא שתחושת טעם הפירות המתוקים הופך לחמוץ (רחוק מלהיות מתוק) ובלתי טעים !!!

אותו החוק חל גם לגבי הטעם המלוח! חשוב להבין כי ישנם הטוענים שצריכה מרובה של מלח גורמת נזקים לטווח הארוך, כגון: יתר לחץ דם, הפרעות בתפקודי הכליה והלב, ועד לסרטן.

תזונה נכונה - כיצד לאזן את האכילה ? בכדי לאזן את הילדים אשר רוצים לאכל כל הזמן שוקולדים וסוכריות! ישנו הצורך לגייס את כל המשפחה לפעולה. ראשית, עלינו לאזן את חוש הטעם ולהחזירו למצב נורמאלי.

כיצד עושים זאת? עושים זאת בהדרגתיות ומפחיתים לאט את דברי המתיקה בבית, מפחיתים מזונות מתועשים, כגון: מזונות משומרים ועוד, ובקיצור ישנו הצורך לגרום למקרר שלנו להכיל את מגוון הפירות והירקות המכילים מגוון נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, יש לצרוך דגנים וקטניות העשירים בפחמימות מורכבות, ויטמינים מקבוצת B וסיבים תזונתיים, בשרים רזים, ועופות העשירים בחלבונים, מוצרי חלב (דלי שומן עד 5%) העשירים בסידן וחלבונים, דגים העשירים בחלבונים ובחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה-3 וכו'...

חשוב לציין, כי ילד בריא אשר אוכל נכון יהיה לרוב מבוגר בריא אשר יסבול מפחות מחלות, כגון: סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סרטן ועוד... היות והשמנה הינה: מ ח ל ה !

חשוב לציין, כי חוש הטעם הינו אחד מחמשת החושים שלנו (חוש המגע, הראייה, השמיע והריח). לחוש הריח - האף ישנה השפעה גדולה על חוש הטעם - הלשון, למרות שמבחינה אנטומית שני האזורים הנ"ל הינם פרודים, נראה כי הם פועלים יחד. מכאן ניתן להסיק כי הפרע בחוש הריח תפגום בחוש הטעם!

גורמים הפוגמים בחוש הריח (הטעם) שלנו הם: עישון  אקטיבי ופסיבי - ולא רק סיגריות, צריכת אלכוהול מופרזת, אלרגיות ומחלות של דרכי הנשימה (כגון: סינוסיטיס - דלקת במערות האף), תת פעילות בלוטת התריס (היפותירואידיזם), פגיעה נוירולוגית - עצבית בחוש הריח, טיפולים כימותרפיים והקרנות, מחלות המשפיעות על מערכת העצבים כגון: סוכרת, אלצהיימר ופרקינסון, חסרים תזונתיים כגון: מחסור בויטמינים מקבוצת B, ויטמין A ומינרל אבץ.

חשוב לציין כי גם ריפלוקס (זרימת מיצי הקיבה לכיוון הוושט), דלקות בחלל הפה והלשון, תרופות שונות כגון: תרופות פסיכיאטריות (ליתיום וקלוזאפין), תרופות נוירולוגיות (פניטואין, קרבאמזפין ולבודופה), אנטיביוטיות (פלג'יל, אזיטרומיצין, ציפרופלוקסין וטטרציקלין), תרופות ללחץ דם (פרופרנולול, כפטופריל) ותרופות משתנות (ספירונולקטון, תיאזיד) עשויות לפגום בחוש הטעם.

טעם המזון - קשישים וחוסר תיאבון: אצל קשישים ישנה לעיתים ירידה בתיאבון, הדבר עשוי לנבוע כתוצאה מנטילת תרופות אשר פוגמות בחוש הטעם וכך בטעם המזון (טעם מתכתי, וטעם מר). כמו גם דיכאון, מחלות של דרכי העיכול, שיניים וכו'... אך באופן כללי ניתן לומר כי ישנן מספר גורמים אשר מסייעים לשפר את התיאבון אילו ואחרים.

להלן מספר גורמים אשר עשויים לשפר את התיאבון:

פעילות גופנית - פעילות גופנית כגון: שחייה (בעיקר) הליכה נמרצת, רכיבה על אופניים, אימון משקולות ומכשירים בחדר הכושר.

ויטמיני B-קומפלקס - ויטמיני B משפרת את התיאבון, עיכול המזון וניצולו בגופנו. ויטמין B1 מסייע לעיכול הפחמימות וליצירת אנרגיה. ויטמין B6 חיוני לניצול ופירוק החלבונים.

אלכוהול - צריכה מתונה של יין או בירה מסיעת להגברת התיאבון, בטווח של 20 עד 30 דקות לאחר השתייה.

מזון המוגש בצורה מגוונת ומסודרת - חשוב להבין כי צריכת מזון הנראית לעין יפה ומושכת משפרת את התיאבון. לא סתם ישנה את האמרה כי "העיניים רוצות לאכול".

אכילה בחברה נעימה - אכילה בחברת חברים עשויה לשפר את התיאבון.

לאתר קובי-דיאט - www.DietMe.co.il     

לאתר ארגון הבריאות והכושר הישראלי - http://www.healthnfit.org/index.php

אתר הדיאטות הישראלי - http://diet2all.net/

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

קובי עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר. מר יעקב עזרא הינו מרצה במכון מור (לאוסטאופורוזיס) ובבית הספר להסמכות מאמנים של וינגייט - באוניברסיטת ת"א (אימונים לפיתוח הגוף ותזונה).

כתב את הספרים:
1. אבן הפינה בתחום פיתוח הגוף.
2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי.
3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאות!

בעל קליניקה לרפואה נטורופטית ונותן שרותים:
* טיפול במחלות שונות (כולסטרול, מחלות לב, סוכרת ועוז...).
* דיאטה מהירה דיאטות הרזייה ועיצוב הגוף.
* פיתוח גוף עיצוב וחיטוב הגוף.
לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140
* מנהל האתר: ארגון הבריאות והכושר.
ארגון הבריאות והכושר הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יעקב קובי עזרא

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/03/201659 צפיות
קובי עזרא ויטמין D כנגד זיהומים - ויטמינים. לאחר התפרצויות שפעת H1N1 בשנת 2009, המליצו בחום על כל עובדי הבריאות והחולים להיבדק ולטפל במחסור בוויטמין D כדי למנוע החמרה של דלקות בדרכי הנשימה. ויטמין D מפחית גם את ייצור הציטוקינים הפרו-דלקתיים, מה שעלול להפחית את הסיכון לסערת ציטוקין בזיהום H1N1.48

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ילדים15/09/191632 צפיות
גדילה לגובה וצמיחה במימדי הגוף - קובי עזרא. ראשית יש להבין שלוחית הגדילה ממוקמת בין האפיפיזה והמטפיזה ומורכבת משלושה אזורים (אזור מנוחה, ריבוי והיפרטרופי).

מאת: יעקב קובי עזראבריאות ורפואה כללי25/08/131916 צפיות
סוכרת סוג 2 (סוכרת מבוגרים) סוכרת מסוג 2 בעבר כונתה סוכרת מבוגרים, היות ובעבר כמעט ורק מבוגרים ובעיקר שמנים סבלו ממנה. כיום עם מגפת ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער, חלה עלייה בתחלואה של סוכרת סוג 2 בילדים ונוער, זאת עקב ההשמנה אשר נובעת מתזונה בלתי נאותה וחוסר פעילות גופנית. בסוכרת סוג 2 נוצרת תופעה של תנגודת הגוף להורמון אינסולין וכך בהמשך הפרשת אינסולין מוגברת, ובסופו של דבר ירידה בכמות האינסולין המופרשת מבלוטת הלבלב, כך לנעשה נוכל להבחין בעליית רמות הסוכר בדם, מצב המכונה היפרגליקמיה והתפתחות סו

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה18/08/131607 צפיות
דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפ

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה01/08/131677 צפיות
דיאטת אטקינס: ד"ר אטקינס ממליץ בדיאטה שלו לצרוך בכמות כמעט בלתי מוגבלת, את המזונות הבאים: בשר, ביצים, גבינה ושומן, שמן וחמאה, וללא ספירת קלוריות. אך ישנו הצורך להגביל את צריכת הפחמימות מוגבלת לכ- 20 גרם ביום. דיאטה של אטקינס הינה ללא פחמימות לפחות בשלב הראשון. דיאטת אטקינס הידועה גם כדיאטה עתירת חלבונים ושומנים ודלה בפחמימות. למידע נוסף אודות דיאטת אטקינס. התיאוריה שאחרי הדיאטה, לדברי יודעי דבר ואטקינס הינה שלאורך התפתחות האדם, למעשה עד המהפכה החקלאית שחלה לפני כ- 10,000 שנה, האדם כמעט שלא ני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה06/04/131860 צפיות
מחקר על השפעות של דיאטה ללא פחמימות על פי מחקרים תצפיתיים תוכננו רופאים ומדעני תזונה, נמצאו ביצועים גופניים בלתי תקינים הם נפוצה אך אינם מחייבים תוצאה של דיאטת דלת פחמימות או דיאטה ללא פחמימות. אך יחד עם זאת, שימוש טיפולי בדיאטות קטוגניות לא צריך לחייב הגבלה מכל עבודה פיזית או פעילות גופנית, עם הייחודיות שהיכולת האנאירובית היחידה היא מוגבלת, כגון הרמת משקולות. במקרה זה, בשל רמות הגליקוגן הנמוכים בדיאטה קטוגנית, ספורטאים תחרותיים קשה עד כדי שאינם מסוגלים לעקוב אחרי זה סוג של דיאטה. בשנת 1939 שני

מאת: יעקב קובי עזראדיאטה ותזונה03/04/131651 צפיות
מיץ טהור מכיל לא מעט סיבים תזונתיים, מיץ צם לעתים קרובות להשתמש בחוקן או משלשלי צמחים או מים מלוחים בתקופת צום יעילים לסלק פסולת מהמעיים והמעי הגס. שיטה נוספת להשגת אפקט זה כרוך קליפות פסיליום בערבוב עם המיץ הטבעי. בגלל שפסיליום אינו נספג לגוף, אך הוא סופח נוזלים באופן משמעות, כך הוא יוצר את העיקר הנחוץ כדי להקל על פינוי.

מאמרים נוספים בנושא רפואה משלימה

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה01/06/214307 צפיות
עיסוי אבנים חמות נחשב לאחד העיסויים הפופולאריים והמשובחים ביותר רק המחשבה על אבנים חמות על הגוף עושה חשק אדיר לקבל עיסוי מפנק ומשחרר דרך נפלאה לשחרר את השרירים התפוסים,לפרוק את המתח,לשפר את זרימת הדם,הרחבת טווח התנועה של השרירים ואם קיבלתם עיסוי שובר מתנה כמתנת יום הולדת אז בכלל ההנאה כפולה.


מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה11/12/201685 צפיות
פרחי יסמין הנקטפים משחררים שמן אתרי במשך מספר ימים לאחר שנקטפו ולכן משאירים אותם על בדים הספוגים בשמן זית עד לספיגת ל הבושם.לאחר מכן מרחיקים את שמן הזית בעזרת כוהל בצורה שמותיר רק את ניחוח היסמין .

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה29/08/201605 צפיות
טיפול בדלקת פרקים אם המטופל מגיע בתחילת הופעת הכאבים ייתכן ריפוי מלא אבל אם יגיע בשלבים מאוחרים כאשר הוא סובל תקפה ארוכה לא בטוח שאפשר לבטל את כל הנזק שנגרם. ישנה חשיבות גדולה להגעה בתחילת הדלקת או לא

מאת: ניר חוכיימהרפואה משלימה30/07/201484 צפיות
עיסוי רפואי מתמקד בבעיות כרוניות,בעיות אורטפדיות,כאבים הפוגעים בתפקוד השוטף והינו עיסוי שיקומי לאיברי הגוף. עיסוי רפואי אינו עיסוי עדין,להיפך הוא הנכון הוא עיסוי אינטיסיבי,עמוק וחודרני שמטרתו שיפור בתפקוד בעיות שחלקם נובעות מהזנחה.

מאת: nirרפואה משלימה23/08/191764 צפיות
בעקבות ההמלצה שלא לתת תרופות נגד צינון לילדים מתחת לגיל שש, מה בכל זאת ניתן לעשות להקל על התופעה השכיחה

מאת: נטלי הרוש רפואה משלימה29/11/181741 צפיות
הבחירה הטובה ביותר של האדם תתבטא בתוצאותיה של אותה הבחירה. אם הבחירה הייתה נכונה תוכלו לדעת זאת רק כאשר תראו תוצאות. הטיפולים הבריאותיים השונים שמציעה הרפואה הקונבנציונלית בעלי המון צדדים. על מנת להשיב את הגוף לאיזון, לחזקו, להאיץ טיפול והחלמה מומלץ לשלב טיפול משלים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica