אם אתם עומדים לצאת אל רילוקיישן בארה"ב חשוב שתכירו את מונחי ביטוח הבריאות במדינה זו, השונים במהותם מאלו המסופקים בארץ. ראשית, מרבית שירותי מערכת הבריאות בארה"ב הינם פרטיים ואילו השירותים הציבוריים מיועדים לרוב לאוכלוסיות במצוקה. זאת מפני שבאמריקה עדיין לא קיים חוק ביטוח בריאות ממלכתי מוסדר. יש לציין כי שלטון אובאמה פועל נמרצות בשנים האחרונות ליצירת רפורמה בתחום, שכן עקב עלויות גבוהות של ביטוח הבריאות למעלה מחמישים מליון איש בארה"ב אינם מבוטחים. ואולם תוכניות אלו להענקת שירותי רפואה לכול אזרח אמריקאי וללא הפלייה מצד חברות הביטוח עדיין מצויות בחיתוליהן, ותרומתן איננה מורגשת מצד העוברים כיום לחיות בארה"ב.
ההבדל בין ביטוח רפואי בארה"ב לישראל
כאמור, ישנם הבדלים מהותיים בין ביטוח בריאות בארץ לזה הנהוג בארה"ב, והבדלים אלו מתבטאים בתחומים רבים. אחד המהותיים שבהם הינו תשלום ביטוח רפואי קבוצתי לשכירים על ידי מעסיקים, כאשר גובהם של כיסויי הביטוח איננו אחיד ומשתנה בהתאם למשכורתו של העובד. כמו כן, במקרים של תאונות דרכים לא קיים בארה"ב ביטוח חובה המכסה באופן מלא על נזקי גוף לכול המעורבים בתאונה. ביטוח החובה מוגבל בהתאם לסוג הפוליסה של המבוטח, תקף רק עבור פגיעה בצד שלישי ואיננו כולל את נהג הרכב האשם בתאונה. כמו כן, המדינה אינה משתתפת בעלויות הרפואיות במקרה של תאונת פגע וברח.
ביטוח רפואי לישראלים בארה"ב – הפתרון האידיאלי
עקב העלויות הגבוהות של ביטוח רפואי בארה"ב, הפתרון המתאים ביותר לישראלים והנהוג גם בקרב מעסיקים השולחים את עובדיהם למדינה זו, הינו ביטוח רפואי לישראלים בחו"ל. הפוליסה שמסופקת על ידי חברות ביטוח ישראליות מכסה על מרבית צרכי הבריאות של השוהים בארה"ב ובני משפחותיהם, ומוזילה את עלויות הביטוח באופן משמעותי.