באחד הראיונות, שאלו אותו איך אפשר להגיע לרמת יכולת כמו שלו, הוא השיב "זה פשוט: שלוט בכלי הנגינה, שלוט במוזיקה ואז שכח את הכל ופשוט נגן". העיצה הזו, אשר נשמעת פשוטה על פניה, היא הבסיס לכל השינוי הנדרש בכדי לאבד פחד קהל ולהתחיל להפוך למקצוען של ממש.
פחד קהל: על מה באמת מדובר?
פחד קהל הוא פחד נפוץ ממשפחת פחדי הביצוע התוקף אנשים שאינם מיומנים בעמידה מול קהל או חוו טראומה מהתנסות שלילית. לפי ה-NLP, כדי לפרק פחד ביצוע עלינו לבצע תהליך משולש: בחלק הראשון, נפרק את הדרך שבה הפחד עולה (בטכניקה הנלמדת במהלך לימודי NLP ונקראת "פירוק פוביה מהיר").
בחלק השני, עלינו לפתח את יכולת התקשורת והשכנוע (דבר נוסף הנלמד בקורס NLP) כך שנדע להעביר מסרים בצורה ברורה וממוקדת. בחלק השלישי, נעביר כמה שיותר הרצאות מול קהל ובכך ניצור ביטחון עצמי ביכולתנו. אם נבחן זאת לעומק נראה הקבלה בין משפטו של פרקר ל-3 החלקים הללו:
התמודדות עם פחד קהל 1: שלוט בכלי הנגינה
השלב הראשון במשפטו של פרקר הוא לשלוט בכלי הנגינה. במקרה שלנו, כאשר אנחנו רוצים לפרק פחד קהל, כלי הנגינה הוא אנחנו. אחרי הכל, אנחנו משדרים את המסר המילולי (הדבר שאותו הקהל מגיע לשמוע) ומצד שני, אנחנו משדרים דרך שפת גוף את הגישה, המחשבות והכוונה שלנו.
אם נרצה שהחומר שמועבר יעבור בצורה חלקה, עלינו קודם כל לבצע עבודה מחשבתית עם עצמנו כדי לפרק את עליית הפחד. נשים לב לזמנים שבהם הוא עולה, איך אנחנו חושבים ממש כשהוא מתחיל ובצורה רצונית, נתחיל לשלוט יותר על המחשבות שלנו עד שנצליח לשלוט בעליית התחושה.
התמודדות עם פחד קהל 2: שלוט במוזיקה
השלב השני במשפטו של פרקר הוא לשלוט במוזיקה. במקרה שלנו, אחרי שקצת יותר נוח לנו לחשוב על עמידה מול קהל, עלינו להתחיל לפתח את יכולות התקשורת שלנו. אם נניח לשניה שעדיין לא התמקצענו בכך בקורס אבל עדיין נרצה לעשות זאת כבר מהיום, יש לכך פיתרון.
עלינו להכין מצגת ברורה שגם תעזור לקהל לעקוב וגם תהווה מעין קביים עבורנו. במהלכה נעלה נקודות מפתח שחשוב לנו להעלות. לאחר מכן, נצמד לעובדות שאנחנו מכירים. בנוסף, חשוב להבין כי זה בסדר לפחד ועם זאת, כאשר נעבור את 5 הדקות הראשונות בהרצאה, הפחד יחל להשתחרר בהדרגה.
התמודדות עם פחד קהל 3: שכח את הכל ופשוט נגן
השלב השליש שנדרש להתמודדות עם פחד קהל הוא לשכוח את הכל ופשוט לנגן. כאשר אנחנו עומדים מול הקהל, אחרי כל ההכנות, עלינו להפסיק לחשוב כל הזמן על החומר ששיננו ולבדוק אם הוא עדיין שם. זה הרי רק מחמיר פחד קהל. בשלב הזה, פשוט נצמד לידע הקיים ולמצגת ונתחיל לנגן.