כפי שלא תיגשו לפרוייקט בנייה ללא אדריכל המתכנן את התוכניות, וללא קבלן מבצע, כך מומלץ להיעזר בשירותיה של חברת פיקוח בנייה מנוסה ומקצועית, המעסיקה מהנדסי והנדסאי בניין.
פיקוח בניה נדרש בכל פרוייקט בנייה, בוודאי בפרויקט בינוני או גדול, מאחר וישנם נושאים רבים הזקוקים לפיקוח, ומניעה של ליקויי בנייה חשובה בזמן אמת ותוך כדי התקדמות הפרויקט.
באילו נושאים עוסק מפקח הבנייה?
בבחינה של איכות העבודה המבוצעת בפועל: בין אם מדובר בטעויות שנעשו בתום לב, ובין אם מדובר בטעויות שנובעות מ"עיגולי פינות" של הגורמים המבצעים, מעקב, בחינה ופיקוח על עבודות הבנייה ואיכותן חשובים.
גם מעקב אחר השימוש בחומרים במהלך עבודות הבנייה, מהותי להצלחתו של הפרויקט. שימוש בחומרים לפי המפרט המלא, תוך הקפדה על הרכבם ואיכותם, ישפיע על איכותו והצלחתו של הפרוייקט.
סנכרון בין הגורמים השונים העוסקים בבנייה: בפרויקטי בניה מעורבים גורמים רבים. קבלן הביצוע, קבלן השלד, קבלן אלומיניום, אדריכל, טייחים, רצפים, צבעים, אינסטלטורים, חשמלאים ועוד. על מנת שפרויקט יתקדם על פי התוכניות ויסתיים בהצלחה, מלאכת הסנכרון בין הגורמים השונים מהותית. החשיבות, בראש ובראשונה, בעצם תכנון הזמנים כך שכל אחד מבעלי המקצוע "נכנס" לעבודה בזמן הנכון, אינו מעכב את העבודות מחד, ואינו מתעכב וממתין באתר הבנייה, מאידך.
מעקב אחר התקציב: אין זה סוד שפרוייקטי בנייה "מועדים" לחריגות תקציביות. לרוב בגלל דברים שיכולים להתגלות תוך כדי עבודה בפועל, אך גם בשל חוסר בהקפדה מקסימלית על ההוצאות. בין אם השתמשתם בניהול כספים מקצועי, ובין אם לאו, יש צורך במעקב של גורם מקצועי הבקיא ברזי הבנייה בכלל, וברזי הבנייה בפרט.
מעקב אחר חריגות בנייה, מעקב אחר שינויים מתוכניות העבודה ונושאים נוספים, גם הם נכללים תחת פיקוח בניה בפרויקט בניה.