חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מדריך אוכל למטייל בתאילנד

לכל חובבי האוכל ...ולאלה שמחפשים הרפתקאה קולינארית,

אז...הגעתם למקום הנכון.תאילנד כולה היא כמו שוק ענק והמוני של דוכני אוכל.בכל איזור בתאילנד יש מטעמים מיוחדים משלו,לכן יוגשו לכם אין סוף מנות שונות ומגוונות.

אני ממליצה לכם...להעיז ולאכול מאכלי רחוב,כי שם תפגישו את האוכל הכי אותנטי של תאילנד (ואגב ככה זה בכל מדינה).יש לציין שגם בדוכנים האוכל הוא הכי זול.הדוכנים מפוזרים לאורך הרחובות וכל עקרת בית מכינה את מטעמיה הטובים ביותר.אל תצפו לקבל תפריט בדר"כ כל דוכן מתמחה 1-3 מנות.

אתם תיתקלו בהרבה מכשולי שפה,מכוון שרוב התאילנדים אינם יודעים אנגלית (למרות שיש להם 14 מיליון תיירים בשנה) אז פשוט תצביעו על מה שאת רוצים...וזה בידיוק הזמן להיות טאטרלי.מה שיפה בדוכנים שמכינים לכם את האוכל לנגד עינכם.

תאילנד ידועה באהבתה לחריף...ושאני אומרת חריף זה לא הסחוג שלנו זה חריף שאתה רואה את אלוהים מולך לכן זהירות...המטבח התאילנדי ידוע בשילובי טעמים טרופיים כגון:חלב קוקוס,פירות,לימון,רוטב דגים,פירות ים ,ירקות,סוכר וכמובן כוסברה,וכל הטעמים האלה יוצרים איזון עם המון יצירתיות.

כמובן חברים יקרים שלאלה שלא מתחברים לטעמעם המקומיים...יש לכם שפע של מסעדות עם אוכל מערבי מכל העולם.(ישראלי,אמריקאי,סיני,יפני,ערבי וכ"ו...)

תפריט מנות תאילנדיות:

באי טוי   פיסות עוף מטוגנות בשמן שומשום,סויה ורטב צדפות ,מוגש על עלה בננה                             

מרק טום יאם -  מרק חמוץ מתוק,עשוי עם בשר חזיר,שרימפס,בקר,עוף או דגים מלווה בשפע אורז בגלל החריף

מרק טום קה גאי-  מרק עוף חריף עם חלב קוקוס ולמון ועשב לימון

בה מי נאם - מרק צח עם איטריות,פיסות חזיר או עוף,עשבי תיבול ונבטים.

קאו פאד-  אורז מטוגן עם בשר

פאד תאי - (יש כמה סוגי איטריות לבחירה) איטריות אורז ,מוקפצות עם שום,ירקות,ביצה,תמרהינדי ותבלינים.

גונג טוד-  שרימפסים מטוגנים במעטפת פריכה מוגש עם רטבים

פלה פראו ואן - דג מטוגן ברוטב חמוץ מתוק

הור מוק פלה - קארי של דג עם חלב קוקוס וירקות מוגש בעלה בננה

קאו נה גאי-  עוף פרוס עם בצל ירוק ואורז מאודה

גאנג פד - קארי של ברווז מוגש עם חצילים קטנים.

סום טאם - סלט פפאיה ירוקה עם עגבניות שרי,רוטב דגים ופלפל חריף

קאו טום מאד - אורז דביק עם חלב קוקוס ומנגו

סאלים - איטריות אורז עם חלב קוקוס מתוק וקר

לגבי שתייה....

שתו רק מים מנרליים,תבקשו את המשקאות שלכם בלי קרח...וכמובן שגולת הכותרת זה השייקים המהממים והצוננים שזה להיט שיש בחוץ טמ"פ 40 מעלות ולחות של 100% ...והמון בירות(טייגר וסינגה) וויסקי התאילנדים הם שתיינים מדופלמים והנשים לא פחות.

עוד למדתי... על העם התאילנדי שהוא מאוד חרוץ,הם עובדים בלי סוף לכן התאילנדים אינם מבשלים כלל בבית.

את תראו אותם לוקחים אוכל to go שעטוף בקלקרים ושקיות.בכלל אתם תתקלו במשך כל הטיול בהמון התעסקות סביב האוכל...גם אלה שהם לא אכלנים גדולים או חובבי קולינריה.לכל אלה שיוקסמו מטעמיה השונים והאקזוטיים של תאילנד אני ממליצה ללכת לקורס בישול...יש בבנקוק,בצפון בצ'אנג מאי וגם באיים (תשאלו במלון או בגאסהאוס שלכם כבר תקבלו את כל הפרטים).

לבעלי קיבה רגישה... ייתכן שלפעמים לא יהיה לכם קל עם הריחות והמראות של האוכל.אני רוצה להכין אותכם לצד הפחות האקזוטי.ייתכן ותיתקלו בדוכנים אשר מוכרים חגבים,צרצרים,תולעים וכ"ו...אני חייבת להודות שגם לי זה לא היה קל.אז תיתכוננו ...וגם הריחות במיוחד בהתחלה הם לא קלים מכוון שהתאילנדים משתמשים בהמון תבלינים חזקים שאנחנו לא רגילים אליהם.אבל עם הזמן תתרגלו לזה וכבר זה לא ישפיע עליכם.

זהו...אני מאחלת לכולכם טיול כיפי ומהנה

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

בברכה,

חגית עקביה

שפית פרטית ויועצת קולינארית

050-5426479

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חגית עקביה

מאת: חגית עקביהעסקי מזון02/07/141354 צפיות
הטרנד של עולם האירוח מגשי אירוח מושקעים לאירועים

מאת: חגית עקביהימי הולדת15/02/121599 צפיות
מתנות מקוריות ורומנטיות: יש לחבר/ה,בן/ת הזוג,אמא,אבא... יום הולדת,יום נישואים,סתם מתחשק לכם להיות רומנטיים... בבקשה קבלו כמה רעיונות מגניבים ומפתיעים למתנות מקוריות ומיוחדות שיפתיעו וישמחו את אהוביכם. כמה רעיונות למתנות מקוריות שיעלו את החיוך המושלם על פני יקיריכם. ואני מטיחה שמתנה תהיה טעימה ותשאיר טעם לעוד...

מאת: חגית עקביהמתכוני דגים19/01/099391 צפיות
רוב האנשים יסכימו,שאוכל הוא כבר הרבה מעבר לצורך בסיסי.
היום אוכל הוא סוג של מסע קולינרי,הנאה,בילוי,תשוקה ועוד המון דברים...
יש מאכלים שגורמים לי אושר,העלת זיכרונות,הפתעה
המתכון של היום הוא ,מתכון פשוט ,מדהים שקוצר המון מחמאות.
תכינו אותו לאנשים שאתם באמת אוהבים,וכאלה שבאמת יודעים ומבינים באוכל.
בתיאבון


מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205695 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica