תשכחו את כל מה שידעתם על כיבוי אש וגילוי עשן. בשנים האחרונות התפתחו שלל מוצרים שיכולים לסייע באופן משמעותי למיגור האש עוד לפני שהיא מתלקחת. כיום, ניתן להתקין את מערכות כיבוי האש אשר פועלות באופן אוטומטי לחלוטין ומסייעות בכיבוי עוד לפני שבכלל מישהו שם לב.
הכיבוי הקלאסי
ישנן כמה שיטות מוצלחות לכיבוי אש, כאשר הנפוצה ביותר קשורה כמובן למים, וישנן עוד שיטות בשימוש עם חול, מטפי כיבוי, קצף, אבקה כימית, גז ועוד. בכדי לסייע בכיבוי האש ניתן להוסיף גם מערכות גילוי עשן שמתריעות על פוטנציאל דליקה עוד כשהיא רק ברגעיה הראשונים ולעיתים עוד לפני שהאדם מבחין בה. באמצעות התרעה וטיפול מהיר בדליקה, ניתן לתפוס אותה עוד לפני שהיא משתלטת ומייצרת נזק רב. ביחד עם הפיתוחים הטכנולוגיים הללו הגיעו עוד כמה רעיונות חדשניים שנותנים מענה מקיף אף יותר בעת שריפה.
הדור הבא
הדור הבא בעולם כיבוי האש משלב בין האיתור השריפה לכיבוי אוטומטי ללא כל התערבות חיצונית. ברגע שגלאי העשן מזהים שריפה, הם מפעילים את הספרינקלרים שבתורם מתיזים מים על האזור שככל הנראה נדלק. המערכת החדשנית הזאת יכולה לעבוד במקומות גדולים כמו בנייני משרדים או מפעלים ואפילו בבתים פרטיים שבעליהם מעוניינים בהקטנת סיכויי הדליקה.
התערבות אנושית
ביחד עם היכולת המרהיבה של מערכות כיבוי האש החדשניות, צריך לזכור שהספרינקלרים יוכלו למזער ואף לכבות לחלוטין דליקות בגדלים שונים, אך לעיתים זה לא מספיק. בכדי להעלות את הסיכוי למגר את השריפה במהירות, מערכת הכיבוי לא רק תגלה ותפעל לכיבוי השריפה בעצמה, אלא גם תקרא לתגבורת. ניתן לחבר את המערכת אל המוקד, כך שבאירוע אמת תיווצר התרעה אוטומטית שתשלח סיוע וגורמים מקצועיים שיכבו את האש.
שמירה על כשירות
חשוב לדעת, שביחד עם כל הקדמה וההתפתחות הטכנולוגית, יש צורך גם בשמירה על הכשירות והיכולת של כלל המערכות, המטפים והגלאים. לכן, עוד בטרם הרכישה של הציוד לכיבוי אש, כדאי לוודא עם החברה האם ניתן לקבל אחריות ושירות תחזוקה קבוע של כלל הציוד. כמו כן, חשוב להדריך את כלל הדיירים והעובדים במבנה על ציוד כיבוי האש, כיצד להשתמש בו, כיצד לקרוא לעזרה וכיצד לבדוק כשירות בסיסית של הציוד.