אנשים רבים שרוכשים בית או שוכרים משרד, מחפשים כיצד להגן עליו מפני פריצות, גנבות וכדומה. הדאגות לאבטחה חשובות מאין כמותן, אך לצערנו קיימת גם סכנה של התלקחות אש שכדאי להביא בחשבון ולהיערך אליה בהתאם. אילו מערכות גילוי עשן קיימות וכיצד ניתן לכבות את השריפה עוד לפני שמכבי אש מגיעים?
גילוי עשן
העיקרון שעובד מאחורי גלאי העשן השונים, דומה. אש יכולה להתלקח מסיבות שונות, בין אם זו אש בכיריים שמדליקה חפצים קרובים, סיגריה שנשארה דולקת או אפילו משחק ילדים שיצא מכלל שליטה. הגלאי אחראי לדווח ולצפצף במקומות שונים גם במידה ואין אנשים שישימו לב לבעיה בחדר. ישנם גלאים שעובדים על עשן וכאלו שעובדים על אש בהתאם לצורך.
כיום, גלאי העשן השונים מאפשרים גם חיבור אל מוקדים שונים של אבטחה או כיבוי אש, במידה ואין אף אחד בבית או במשרד. החיבור הזה מאפשר קריאה אוטומטית לגורמים המקצועיים שיגיעו במהירות האפשרית לטפל בדליקה עוד לפני שהתפשטה יתר על המידה.
כיבוי שריפות
ומה עושים במידה וגלאי העשן גילה שהתלקחה שריפה? במידה ולא מדובר בשמן או חומרים כימיים שהתלקחו, ניתן לנסות לכבות את השריפה באמצעות מים. כמו כן, ניתן גם להחזיק דלי חול לעת צורך, אך הכלי היעיל ביותר לשימוש בעת שריפה, הוא המטף, כמובן.
ישנם כמה סוגים עיקריים של מטפים, כאשר הנפוצים ביותר הם מטפי הקצף, האבקה והגז. מטף הקצף משמש בעיקר למוצקים שנדלקו ולכיבוי מהיר במיוחד. מטפי האבקה עובדים על כלל רב יותר של דליקות, כאשר מטפי הגז משמשים גם הם לשימוש ביתי ולא לאזורים פתוחים.
השילוב המושלם
כיום, לא חייבים להסתפק בגלאי עשן ומערכת כיבוי אש נפרדת. זה כבר כמה שנים שישנם שילובים איכותיים ביותר שמאפשרים גילוי אש מדויק וכן סיכול השריפה ממש בתחילתה, ללא צורך בשליפה של מטף, חול או אפילו בקבוק מים. מערכות הכיבוי האלו עובדות באמצעות חיבור הגלאים אל מטפי תקרה הנקראים ספרינקלרים. ברגע שמתגלה חשד לדליקה על ידי הגלאי, הוא מעביר את המידע ומפעיל את הספרינקלרים שמתיזים את כל האזור החשוד.