זה התחיל בתור חידוש מרענן על גבי המים, והפך לתופעה של ממש. יותר ויותר ישראלים מתנסים בזה מדי יום, כשגם באולימיפיאדה הבאה צפוי לענף ייצוג נכבד. הכוונה שלנו, כמובן, היא אל ענף הקייט סרפינג- הספורט הימי החם ביותר בשנים האחרונות.
קייט סרפינג ומהותו
העיקרון של קייט סרפינג פשוט מאד להבנה (ולביצוע). אדם עומד על גלשן המחובר לעפיפון, ונעזר באחרון על מנת לתמרן במים. כמובן שיכולות השליטה בגלשן יגדירו בדיוק מה מעוניינים להפיק מהחוויה הזו: שנים של אימונים יכולים להקנות מעמד של מומחיות בספורט זה, ואף לאפשר לגולש להשתתף בתחרויות מקצועיות בארץ ובחו''ל.
מה שנוגע יותר לענייננו הוא שכל אדם יכול למעשה להתנסות בספורט זה. כאשר הוא משתלט על הצד התיאורטי והמעשי מהר מאד, כפי שקורה לרוב, נדרש ממנו רק להתאים את הגלישה לתנאי הסביבה. ברור כי קייט סרפינג תלוי בגובה הגלים ובעוצמת הרוח, ואלו אכן המשתנים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון טרם כל גלישה. עם זאת, יש להדגיש כי גלישה מסוג זה יכולה להיעשות הן בים התיכון, והן באגמי מים מתוקים (לרבות הכינרת).
אז איך לומדים?
יחד עם עלייתו של הקייט סרפינג בעולם ובישראל, גדלו גם אפשרויות הלימוד שלו. כיום, ניתן לעשות זאת בלא מעט מסגרות, כל אחת מתאימה לאנשים שונים בתכלית. יש שיעדיפו קורסי גלישה פרטיים או קבוצתיים, בעוד אחרים- ובעיקר הצעירים שבינינו- לא יוותרו על קייטנת גלישה המוקדשת לספורט זה.
בכל אחד מהמקרים, נלמדים יסודות חשובים מאד להצלחה בקייט סרפינג. בדרך כלל, יוקדשו ללימוד התחום כשלושה עד ארבעה שיעורים, בהם נושאים מגוונים: בטיחות, תנאי רוח, היגוי, לבישת ציוד הגלישה, הנפת והורדת המצנח, תרגילי שליטה, עמידה על הגלשן- והרשימה עוד ארוכה.
חשוב להדגיש כי חברות הגלישה יספקו, בנוסף למדריך מנוסה מטעם ארגון הקייט הבינלאומי, את כל הציוד הנדרש לצורך הלימוד, כמו גם ביטוח מלא. לאחר מספר שעות של למידה, אפשר לצאת אל המים, ולהיווכח בפשטות הממכרת של הספורט הזה. לאחר מכן, הרי שניתן להתאמן בגלישה בכל רגע נתון, בכפוף להשכרת או רכישת ציוד, ובהתאם לתנאי המים.